Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ach, schody, schody... to też pomału gorący temat, czekamy z niecierpliwością na zdjęcia :D

...ale Wam zazdroszczę, że jesteście tak blisko celu :D My wstawiliśmy okna, kończymy elektrykę i zaczynamy tynki wewn, dziś wyrównaliśmy teren wokół domu.

Aga.S, Yogga: mam do Was jeszcze pytanko - przypomnijcie mi tylko proszę o ile pustaków podwyższałyście ściankę kolankową?

Aga, to niezły pomysł z mniejszymi oknami od frontu - w łazience powinny wystarczyć, tak samo w pokoju nad kuchnią, bo jest mniejszy. Też raczej się zdecyduję na okno w tym pokoju, bo wydaje mi się, że przy dachu jest trochę za ponuro, mimo, że okno balkonowe mam od pd-zach.

Olimpia - scianke podnieslismy o 25-27 cm ( 1 porotherm, bo wiecej nei moglismy - warunki), a okna to wyszly same, mnei j sie rzucaja w ten sposob, niz gdyby 2 byly mniejsze a 1 wieksze:) sa po 2 roznych str wiec w ogole nei widac roznicy.

my sobie teraz walczymy z drzwiamy, musimy dorobiac węgarki, bo nam oscieznica nie da sie osadzic:/ kolejna fachowowsc projektanta wychodzi ( murowania na "0") a i nasza nieznajomosc tematu. piekne otynkowane sciany trzeba ciac buuuu, ale co zrobic. Widizleismy u stolarza nasze schody, jak wczoraj odbieralismy parapety, wiec niedlugo niedlugo bede wiedziala jak to z nimi jest w Orionku.

Pozdrowionka z zachmurzonego jakos dzisiaj szczecina

U nas ruszyli z dalszym murowaniem. Zazdroszczę Wam już tak dalekich wyborów jak drzwi wewnętrzne i schody. U nas daleko jeszcze. Zakupiliśmy dach i okna będą Velux. Niestety pogoda optymistyczna się już konczy i znów zima.:evil:

Myślę że powinniśmy się chyba cieszyć z naszych orionków i tego że juz stoją bo to co się dzieje na rynku to chyba małpi gaj!!!!!!!!

ile płaciliście za zrobienie dachu.

Pozdrawiam was serdecznie!!!

Jeśli chodzi o Portę, to słyszałam bardzo wiele niepochlebnych opinii zarówno jeśli chodzi o jakość, jak i wyegzekwowanie gwarancji. Oczywiście są i zadowoleni z Porty.

Ja poszukuję bramy garażowej i. W grę wchodzi Horman i Wiśniowski. Terminy bardzo odległe (nawet 10 tyg.) :( , a zachowanie sprzedających urągające, zupełnie im nie zależy. Są obłożeni i mają gdzieś klientów. :evil:

Polska to jednak bogaty kraj.

czesc wam .jestem nowa na tym forum i tez wlasnie zaczynamy z mezem budowe ORIONA III tzn prawie juz rozpoczeta bo mamy fundamenty i podmurowkę :lol: .jakby mogł ktoś przesłac parę fotek z zewnatrz i wenątrz będe wdzieczna.Chciałabym zobaczyć jak wygląda na żywo. :wink:

Cześć,

Agana, my tak samo bierzemy pod uwagę bramę od Hormana lub Wisniowskiego, a właściwie to już wybraliśmy Hormana też złoty dąb, bez przetłoczeń, z napędem, termin realizacji 5 tygodni. Jak sprawdzaliśmy pod koniec stycznia cena była ok. 4200 brutto z montażem. Bramy Wisniowskiego złoty dąb mają porowatą powierzchnię, Hormana są gładkie. Różnica jest też w miejscu montażu napędu: Horman u góry, Wisniowski z boku bramy oraz w ociepleniu: Wisniowski robi tylko ocieplenie na 4 cm a Horman na 2 cm lub 4 cm, podobno 2 cm są wystarczające. Brama ocieplana na 2 cm Hormana jest trochę tańsza niż Wiśniowskiego. Nam jednak głównie zależy na tej gładkiej powierzchni, ta porowata nam nie odpowiada.

Jednak zanim zamówimy musimy do tego dobrać odpowiednie drzwi, chcę dobrać taki kolor jak brama. Niestety każde drzwi są z czego innego zrobione i trudno mi jednoznacznie stwierdzić które są najlepsze, a i ceny są bardzo różne, z naświetlem bocznym średnio od 3500 do 6500, oczywiście są i duuużo droższe ale takich nie biorę pod uwagę. A cena w końcu nie zawsze jest wyznacznikiem dobrej jakości.

Snurk, ile dałeś za "Roztocze"? mam wycenę na "Silesję" na ok. 4500 brutto z naświetlem, termin realiz. 6 tygodni.

No to zaczyna się instalacja wod-kan i c.o...

A co byście powiedzieli na wannę półokrągłą prawie pośrodku łazienki z dostępem z każdej strony?

Pozdrawiam :wink:

Po wczorajszym objeździe przychylamy się jednak do Hormana 4 cm z napędem SupraMatic. Wiśniowski przegrał batalię. Pozostało jeszcze ustalenie czasu realizacji, na razie niby 6 tygodni, ale jutro będzie to potwierdzone, żeby nie okazało się, iż 10 tyg., jak mówili inni. Cena już także jest wyższa niż ta styczniowa :(

Co do wanny pośrodku również rozważałam, w końcu jednak stanęło na posadowieniu przy kominie, ale z drugiej strony niż przewiduje projekt.