Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy,

Przede wszystkim gratulujemy Snurkowi przepięknego ORIONA!!! No i oczywiście mamy kilka pytań:) Jesteśmy ciekawi czy podwyższaliście ściankę kolankową i jeśli tak to o ile (ile ona wynosi po podwyższeniu?)? no i o ile wydłużone zostały krokwie?? Bardzo ciekawe rozwiązanie znaleźliście wokół drzwi wiatrołapowych:) no i co za tym idzie wydłużyliście wiatrołap? czy to tylko takie złudzenie? zauważyliśmy także że powiększyliście pokój (gabinet) kosztem garderoby w holu koło łazienki i w pomieszczeniu gospodarczym, ciekawe rozwiązanie, ale gdzie wygospodarowaliście miejsce na jakąś garderbe??

Witam,

A wiec po kolei:

- ścianka kolankowa jest nieznacznie podwyższona - chyba 15 cm

- krokwie chyba o 20 cm

- wiatrołap jast poszerzony kosztem spiżarni (kuchnia też), ale długość pozostała bez zmian

- gabinet też bez zmian, bo tam gdzie w projekcie miała być wnęka na szafy my mamy zejście do piwnicy

- garderoba w miejscu kotłowni

Pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Snurk dzieki za odpowiedz. Mam właśnie zadecydować na ile zrobić tą sciankę i powiem, że bardzo się zdziwiłam tymi 172cm bo ja wyliczyłam, że chyba max mogę zrobić 150cm żeby było jako takie przejscie między schodami bo wychodzi mi to ok 84cm - to i tak ciasnawo będzie :( No chyba, że Ty masz w planie jakieś inne ustawienie schodów?

Mam mieć 2 razy większą lodówkę i mając krótszą tą ścianę od Ciebie to ja nie wiem jak ja to poupycham :wink:

A wogóle może ktoś jeszcze by się wypowiedział jaką macie tą ściankę i czy jest wygodne to przejscie między schodami???

Pozdrawiam

Ollimpia,

U mnie pod barkiem jest szafka otwierana na dwie strony - od strony kuchni mogę tam wkładać naczynia ze zmywarki i mam do nich dostęp od strony jadalni :D

Snurk, świetny pomysł!!! :D Też chcę pod barkiem trzymać talerze, ale z tym podwójnym otwieraniem to naprawdę niezły pomysł. Muszę przyznać, żę wolę szuflady, ale z tym dostępem z jadalni... dałeś mi do myślenia... :D :D

A możesz mi jeszcze powiedzieć jaką masz głębokość barku i szerokość samej szafki pod barkiem? Masz pięknie wykończony ten barek, tak na okrągło :D

Snurk dzieki za odpowiedz. Mam właśnie zadecydować na ile zrobić tą sciankę i powiem, że bardzo się zdziwiłam tymi 172cm bo ja wyliczyłam, że chyba max mogę zrobić 150cm żeby było jako takie przejscie między schodami bo wychodzi mi to ok 84cm - to i tak ciasnawo będzie :( No chyba, że Ty masz w planie jakieś inne ustawienie schodów?

Mam mieć 2 razy większą lodówkę i mając krótszą tą ścianę od Ciebie to ja nie wiem jak ja to poupycham :wink:

A wogóle może ktoś jeszcze by się wypowiedział jaką macie tą ściankę i czy jest wygodne to przejscie między schodami???

Pozdrawiam

ja mam tę ściankę wg projektu, czyli 140 cm, bez ścianki od str. schodów, ale planują ją później wstawić, czyli zostanie mi dobre 130 cm ściany m-dzy kuchnią a wiatrołapem. Też analizowałam długość tej ścianki i też wydaje mi się, że można ją poszerzyć do max. 150 cm (a najlepiej zostawić jak jest), żeby nie było zbyt wąskie przejście. Zwłaszcza jak się planuje większe "schodki zapraszające" na schody (tak jak ja :wink: ). Snurk, jak to możliwe, że Ty masz 172 cm? :o

Chciałabym podziękowac bardzo gorąco dla Agii i jej męża Przemka za to, że pozwolili mi i mojemu mężowi obejrzec ich dom w realu. A przede wszystkim dzięki za rady!!!!!!!!!! na pewno z nich skorzystamy.

do forumowiczów - orionowiczów :) - Aga S. (i jej mąż oczywiście) mają piękny dom!!!! uuuuu a ten taras........... już ja widzę te grilowanie i nocne biesiadowanie:)

męczcie Agę niech pokaże Wam kuchnię ( sorki Aga:) - ale ma bardzo ładną kuchnię.

Rufio - Gratuluję Pięknego Domu !!!

Ewelina, Piotr, nie ma za co:) polecamy sie na przyszlosc, szczegolnie na te nocne biesiadowanie :)

U nas juz pomalowane sciany,ale tylko tam gdzie potrafilismy sie zdecydowac na kolory:) czyli korytarze gora dol, kuchnia jadalnia i sypialnia... czesc czeka zebym sie przekonala do wlasnych pomyslow... chcialabym ale sie boje;) a druga czesc do zaludnienia domu:)

Kuchnia... hmmmm fajnie ze jeszcze komus sie podoba, bo my jestesmy bardzo zadowoleni, zobaczymy jak w uzytkowaniu. Na parapecie stoi sliczny kwiatek od naszych forumowych gosci, jest juz prawie jak w domu:)

Jezeli pytacie o ta sciane na przeciwko schodow, to my mamy chyba tak jak w projekcie.. poczatkowo jej nie bylo, ale potem domurowalismy.... za nia stoi akurat lodowka, a na niej stanie lustro, pamiatka po dziadkach mojego meza:)

Uprzedzajac, ...apel EP zostanie wysluchany, po Swietach na pewno dolaczymy zdjecia... posciagamy okrycia z szafek, ogarniemy nielad i popstrykamy fotki :) Obiecuje.

Życzy wszystkim dzielnym Orionowiczom wiele radosci, milosci i odpoczynku w nadchodzace Świeta, smakowitego jajca, pachnacej baby i mokrego Dyngusa:) Niech wiosenny wiaterek zawieje optymizmem i przyniesie kosz pełen zapału !!!

Wesołych Świat !!!

Aga i Przemek

RUFIO... powiem tylko tyle:) WOW

Gratulacje... w takim razie stwierdzam ze nam jeszcze duzo brakuje:) bo "fale" na sufitach i kaskada nad schodami nie moze sie doczekac fachowca... zlamal reke. Ale jak ma byc taki efekt to warto czekac:)

Mam pytanie... zmiejszyliscie pokoj nad kuchnia?? bo u nas jakos inaczej to wyglada hmmmm??

Gratulacje... w takim razie stwierdzam ze nam jeszcze duzo brakuje:) bo "fale" na sufitach i kaskada nad schodami nie moze sie doczekac fachowca... zlamal reke. Ale jak ma byc taki efekt to warto czekac:)

Mam pytanie... zmiejszyliscie pokoj nad kuchnia?? bo u nas jakos inaczej to wyglada hmmmm??