Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tym ktorzy beda mieli problemy, to probujcie zmienic w widoku na najwieksza ikonke. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale Prymasek jest swiadkiem ze dolaczylam:) bez problemu pokazuja sie te stare z czasow " niech sie mury pna do góry"

zdjec mozna szukac jeszcze pod haslem "orion" lub "agaprzemo".

Agade wiecej dolacze za tydzien jak juz beda panele;)

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

W zwiąku z tym, iż mieszkam na samej granicy to sprawdziłam ceny materiałów u sąsiada. Słuchajcie.....ceny są niższe np. na porothermie - 4 zł, na wacie 2 zł, na cemencie 4 zł. od ręki towar jest dostępny i nie ma żadnych kolejek!!! . tylko transport trzeba brac nasz bo w niemczech wychodzi drożej. nawet jak podliczyłam koszty transportu to i tak wychodzi taniej!!

pozdrawiam

ewelina

do agi s. - widzę, że w salonie jest już na czym usiąść :)

Tym ktorzy beda mieli problemy, to probujcie zmienic w widoku na najwieksza ikonke. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale Prymasek jest swiadkiem ze dolaczylam:) bez problemu pokazuja sie te stare z czasow " niech sie mury pna do góry"

zdjec mozna szukac jeszcze pod haslem "orion" lub "agaprzemo".

Agade wiecej dolacze za tydzien jak juz beda panele;)

Witam,

A sprawdzaliście tu :-) :

http://foto.onet.pl/d6ohx,edcggduu40gg,51b27,u.html#80585

Tak jak pisałam wczesniej jak ktos nie widzi tych nowych zdjęc AGI.S. niech kliknie na górze na napis Albumy(1) otworzy i tam na drugiej stronie są nowe zdjęcia...

Może by ktos mi pomógł i napisał jak macie zrobiony kominek tzn czy macie zabudowany przewód kominkowy czy da się to jakos inaczej zrobic...nie wiem czy mnie ktos zrozumie ale chodzi o to żeby ten kominek nie wyszedł taki gruby na pół salonu, czy koniecznie trzeba robic zabudowe z pustaków...U Szymona np na zdjeciach wystaje tylko kawałek z cegieł...

Pozdrawiam

No nie ma kominka ale ma ten kawałek zabudowy która mnie nurtuje :D Sięgnęłam do dyskusji Szymona na ten temat ale...nic z tego nie wiem :D

Nic...jutro jadę dyskutowac na ten temat z wykonawcą...zobaczymy co z tego wyniknie...Czuje, że to da się zrobic tylko potrzeba mi mądrego co by wiedział jak :D

Witam wszystkich.Jestem tu nowa-ale wątek śledzę od dłuższego czasu.Ja również buduję Oriona. Jesteśmy na etapie zakładania dachówek.Jak troszkę się podszkolę to wkleję parę zdjęć.Właśnie oglądnęłam wnętrze AGI domku i mam do niej pytanie? Czy macie spiżarkę czy zrezygnowaliście z niej?Ja zostawię spiżarkę bo myślę że to bardzo potrzebne pomieszczenie.Podrawiam wszystkich.

Mam jeszcze pytanie do wszystkich-czy zmniejszyliście okno na dole w łazience? Pytam ponieważ facet który będzie wykańczał dom od wewnątrz stwierdził,że aby zrobić prysznic w tej łazience koniecznie trzeba pomniejszyć okno. I tak się teraz zastanawiam czy to ABY KONIECZNE???? Powiedzcie kochani jak wy to rozwiązaliście. Oj czuję, że będę was zasypywała pytaniami- wciąż mam jakieś wątpliwości.Na szczęście jesteście WY ORIONOWICZE!

Mam jeszcze pytanie do wszystkich-czy zmniejszyliście okno na dole w łazience? Pytam ponieważ facet który będzie wykańczał dom od wewnątrz stwierdził,że aby zrobić prysznic w tej łazience koniecznie trzeba pomniejszyć okno. I tak się teraz zastanawiam czy to ABY KONIECZNE???? Powiedzcie kochani jak wy to rozwiązaliście. Oj czuję, że będę was zasypywała pytaniami- wciąż mam jakieś wątpliwości.Na szczęście jesteście WY ORIONOWICZE!

na dole jest rzeczywiście problem jeśli masz wszystko zgodnie z projektem

ja na dolę będę miał prysznic ale 80cm a nie standardowe 90

Selda - nie mamy spizarki, mocno sie upieralam, ale na szczescie dalam sie przekoanc zeby jej nie bylo. Fakt to bardzo przydatne pomieszczenie, ale wtedy kuchnia konczylaby mi sie zaraz za oknem... i gdzie postawic wtedy lodowke i szafki?? bo na tej 1 scianie z piekarnikeim to troche ich malo. Niestety domu nie moglismy poszerzyc tak jak to zrobil Rufio.. zeby weszly i szafki no i spizarka. Zrobilismy wysokie szafki, zeby na gornych polkach trzymac te rzeczy niecodziennego uzytku. Mamy podwojny garaz, tam beda regaly na sloiki, trudno.

Okna w lazience wg projektu, kabina 80 i jest OK, nie bylo zadnych problemow. Wychodzimy z zalozenia ze 80 wystarczy bo z niej sie bedzie korzystac sporadycznie, u gory 100:)

Pozdrawiam

Ewelina - w srode za tydzien :))) taki jest plan przynajmniej, juz sa wybarwione:) swiatelka wmontowane:) czekaja tylko na panele, ktore matujemy od piatku. Przed schodami powinnismy zrobic jeszcze ta kaskade nad schodami, a pan fachowiec z usmiechem na ustach oznajmil... wyjezdzam na zachod!! taaaaa wiec nie wiem czy nieprzesuniemy schodow o tydzien zeby potem z rusztowaniem po drewnie nie latac, wiesz jak jest:) a jak u Was??

a my mamy juz załatwione media:) - teraz zbieramy wszystko i do wujka :):) zrobi resztę będzie też naszym kierownikiem, ja cały czas mówię sobie, ze za rok o tej porze to może już będziemy palic grilka ;) optymistka - ale czuję, ze do czasu ten zapał we mnie będzie, i po pierwszej wpadce - skrzydła mi opadną. Ale dobrze, że mamy znajomych w szczecinie u których tego grilka mozna zapalic :):):):)

my będzimy poszerzac bo 50 cm ( jejku co to jest :) z każdej strony i podniesiemy trochę w góre - poza tym reszta bez zmian,

pozdrawiam

Wydaje mi sie, ze kwoty ponizej 300 000 za Oriona to raczej nie realne.

Tu znajdziecie troche fotek mojego Orionka:

http://foto.onet.pl/d0mgt,wmwr8jnwzorc

Szymonie bardzo spodobaly mi sie wasze schody,mozna wiedziec czy robila je jakas firma, czy ktos u was z okolic takie cudo stworzyl. No i ogolnie podoba mi sie wasza wersja Orionka, kuchnia , swietne rozwiazanie wejscia do domu itd ;)

U nas po wykopach teraz szalunki i heja :) Orionek rosnie

pozdrawiam