Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wydaje mi sie, ze kwoty ponizej 300 000 za Oriona to raczej nie realne.

Tu znajdziecie troche fotek mojego Orionka:

http://foto.onet.pl/d0mgt,wmwr8jnwzorc

Szymonie bardzo spodobaly mi sie wasze schody,mozna wiedziec czy robila je jakas firma, czy ktos u was z okolic takie cudo stworzyl. No i ogolnie podoba mi sie wasza wersja Orionka, kuchnia , swietne rozwiazanie wejscia do domu itd ;)

U nas po wykopach teraz szalunki i heja :) Orionek rosnie

pozdrawiam

Szymon za czesto tutaj nei zagląda a moje schody będzie robił ten sam koleś więc wiem :-)

jest to stolarz z okolic Poznania :-)

Witam. Czy jest KTOŚ na tym forum, kto zostawił kuchnię i śpiżarkę tak jak w projekcie? Bo ja mam wielki dylemat- czy zostawić tą spiżarkę czy zburzyć ścianę bo jeszcze mam taką możliwość. a czasu na zastanawianie niestety jest niewiele. Mój mąż strasznie obstaje za tym aby spiżarka została a ja NIE WIEM CO ROBIĆ!!! Proszę niech się odezwie ktoś, kto nie powiększył kuchni i opowie czy miejca w kuchni jest wystarczająco dużo.Ja zanim skończę ten dom to chyba osiwieję!!!

Jeśli chdzi o schody to bardzo jestem ciekawa jakie będziecie mieli i czekam z niecierpliwoscią na zdjęcia! Ja jak sobie upatrzyłam schody to mój mąż stwierdził,że chyba zwariowałam. Znalazłam w galerii domów schody które mnie powaliły z nóg-jestem chora na ich punkcie, ale włąścicielka tych schodów napisał,że kosztowały chyba 27 tyś. to chyba trochę dużo. A ile będą kosztowały wasze schody? Bo ja jeszcze nie mam rozeznania a już czas rozglądać się. to są właśnie teschody.Jak wam się podobają?

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=86633&highlight=dom

Te schody są z marchewki-www.marchewka.pl

Ale wy pewnie już znacie tą stronę..

Selda, schody są super!!!, tylko szkoda, że cena jest trzykrotnie wyższa od standardowej :(

Jeśli chodzi o kabinę prysznicową to mam okno wg projektu. Niestety ta kabina 80 nie da się ukryć jest trochę ciasna, zastanawiam się więc czy nie zrobić po prostu ścianki z gips-kartonu z płytkami cer. - wyszłaby kabina prostokątna 90 x 80 lub 100 x 80 cm, zamiast kupować gotową kabinę.

Spiżarkę bardzo chciałam zachować ale z trudem zrezygnowałam z niej, dziś widzę, że to dobra decyzja, bo miejsce na spiżarkę to jedyne miejsce gdzie można sensownie ustawić lodówkę, poza tym kuchnia pomniejszona o wielkość spiżarki jak dla mnie byłaby za mała, zwłaszcza za mało byłoby blatów roboczych.

U nas małe spowolnienie tempa, posadzki schną.

Pozdrawiam Wszystkich!

Zaczęłam się zastanawiać, czy mój wykonawca je klej :-? :o :evil: podczas ocieplania Orionka. Napiszcie ile Wam poszło kleju i jak gruby styropian stosowaliście, czy kołkowaliście?

U nas też niestety poszło duużo kleju, na pewno kilkakrotnie więcej niż w projekcie :( stale musieliśmy dokupować. Stosowaliśmy na elewacji styropian "15" a na elewacji z oknem okrągłym i garaż od frontu "10".

Pozdrawiam serdecznie :)

Selda te schody Kuleczki mi też zamieszały w głowie bo się w nich zakochałam a że cena kosmiczna wiec schody wylałam...bo sobie innych drewnianych nie wyobrażałam po oglądnięciu tych piękności :D

Spiżarki nie zrobiłam i się cieszę bo nawet bez niej kuchnia wydaje mi się strasznie mała...

Też juz chyba osiwieje (a to dopiero początek) a razem ze mną wykonawca bo ciągle zmieniam koncepcje, buduje, burze i tak w kółko.

Jak mnie widzą na budowie to już mają dosc :D

Życzę podjęcia trafnych decyzji...

Pozdrawiam

Kochani a może zdradzicie mi z jakiej firmy macie okna na dole i ile was kosztowały, czy macie drewniane czy plastikowe i jakiego koloru? Pytam bo my rozglądamy się za oknami. Byliśmy we Wrocławiu na targach budowlanych i zafascynowały nas okna (drewniane) i dzrzwi od Milewskiego- http://www.milewski.com.pl/

Drzwi nazywają się Monet(jakby ktoś chciał zerknąć) i do nich można zrobić przeszklenie. Wszystko w kolorze złoty dąb. Te drzwi w rzeczywistości wyglądają dużo ładniej. Dzisiaj wyślemy im wymiary naszych okien żeby nam wycenili I WSZYSTKO BĘDZIE JASNE zamówimy lub nie!!! Wiem już, że same drzwi bez przeszklenia bocznego kosztują 5,5 tyś. TROCHĘ SOBIE KOSZTUJĄ!!! Ale ciekawa jestem na ile wycenią okna?

Witam!

Ekipa budująca kończy szalowenie wykuszy, kolumn, podcienia, balkonu nad wejściem i oczywiście stropu. Nie chcę nawet mówić ile idzie na to drewna ( tyle co na dom z drewna :lol: ). Mimo pewnych trudności np.: ''byki'' w projekcie lub ogólnopolska histeria pod tytułem: brak materiałów budowlanych z gwoździami włącznie, prace idą do przodu.

Mam pytanko, jak poprowadziliście wentylację w łazience na dole (czy w ścianie, czy bezpośrednio przez otwór w stropie a następnie rurą przy ścianie?)

Dziękuję za zdjęcia i informacje odnośnie ścianki kolankowej-rufio,aga.s, snurk.

Pozdrowienia i powodzenia!

Witam!

Ekipa budująca kończy szalowenie wykuszy, kolumn, podcienia, balkonu nad wejściem i oczywiście stropu. Nie chcę nawet mówić ile idzie na to drewna ( tyle co na dom z drewna :lol: ). Mimo pewnych trudności np.: ''byki'' w projekcie lub ogólnopolska histeria pod tytułem: brak materiałów budowlanych z gwoździami włącznie, prace idą do przodu.

Mam pytanko, jak poprowadziliście wentylację w łazience na dole (czy w ścianie, czy bezpośrednio przez otwór w stropie a następnie rurą przy ścianie?)

Dziękuję za zdjęcia i informacje odnośnie ścianki kolankowej-rufio,aga.s, snurk.

Pozdrowienia i powodzenia!