Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Selda!

Bardzo chętnie się z Wami spotkamy.

Mieszkamy we Wrocławiu, ale w okolice Legnicy to rzut beretem od nas.

Jesteśmy do dyspozycji.

Bardzo proszę zaproponujcie termin spotkania.

Na p.w. podam nr telefonu i maila bezpośrednio do nas.

Przy okazji dziękuję Szunie i Agacie SG za odzew i za zaproszenia, napewno się spotkamy!

Szuna!

Na p.w. przesłałem swoje namiary. NIe mam pewności czy dotarły.

Proszę o kontakt.

Forum to wielka rzecz, a jego potęga tkwi w takich ludziach jak WY.

Jest nam niezmiernie miło!

Pozdrawiamy :D

Witam,

możemy się przyłączyć do głosu M3, schody Agi.S. są rzeczywiście ładne i funkcjonalne. Mieliśmy okazje widzieć je na żywo, za co serdecznie Adze dziękujemy. Z projektu wynikało, że będą one zastawiać cały przedpokój i wejście od wiatrołapu, ale okazało się, że miejsca jest wystarczająco dużo (i to przy zachowaniu projektowych wymiarów budynku). Nie ma potrzeby obracania ich o 90 stopni, jak to zrobił Rufio. No chyba, że ktoś ma taką wizję.

Pozdrawiamy Orionowiczów :p

U nas ściany parteru ida w góre.

Po drodze pelno róznych komplikacji, ale ogólnie idzie dobrze.

Mam pytanie jak jest rozwiazane przejscie z korytarza w strone garazu, nie ma tam drzwi, ale tak do samego stropu otwór chyba bedzie glupio wygladal,chyba trzeba tam wstawic nadproze, czy jak to rozwiazac ??

poza tym zastanaiwam sie caly czas nad kuchnia, chcielismy zrobic tylko wyspe gdzie beda wszystkie sprzety i szafki, ale jest troche mala i chyba trzeba zrezygnowac ze spizarni.

pewnie teraz czesciej bede sie odzywac,

pozdrawiam

Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem nową osobą na forum, ale od dłuższego czasu czytam wasze wypowiedzi i bardzo mnie to wszystko interesuje.

Buduję dom Saturn, który jest wewnatrz podobny do oriona i mam mnóstwo watpliwości związanych z budową.

Najbardziej nie dają mi spać schody, ponieważ chciałabym je mieć w kształcie litery L i odwrócone. Miały by się opierać o ścianę do salonu a wejście na piętro byłoby od strony wschodniej /patrząc od str wejścia do domu/.

Czy takie rozwiazanie jest wogóle możliwe.

Proszę o radę.

:)

No nareszcie udało mi się obejrzeć schody AGI :D (raz są raz ich nie ma :o ) i chyba też zostanę przy takim rozwiązaniu, czyli wejście na schody od strony kuchni. AGA bardzo ładnie się prezentują te Twoje schodki. Proszę napisz czy otwór w stropie jest taki jak w projekcie? Bo ja chcę poszerzyć stopnie do metra, ale może to nie jest potrzebne skoro piszesz, że wygodne i funkcjonalne. Da się po nich wnieść jakiś mebel na górę?

Wreszcie podjeliśmy decyzję.

Budujemy Orion II wersja lustrzana.

W sobotę mieliśmy przyjemność obejrzeć Oriona dzięki uprzejmości AgatySG.

Jutro wysyłam zamówienie do pracowni.

Agato!

Bardzo dziekujemy, było nam niezmiernie miło.

Życzymy Wam szybkiego zakończenia budowy i samych szczęsliwych chwil w nowym domu.

Napewno się jeszcze usłyszymy lub zobaczymy.

Pozdrawiamy :D :D :D

M3 dzieki dzieki:) a jak u Was?? ruszyliscie?? Pozdrow Magde:)

Justa... otwor zgodny z projektem, po schodach wnoszone byly komody i szerokie i wysokie... i nie bylo problemu, lozko wnosilismy oknem:) ale wtedy po 1 nie bylo schodow, a po 2 lozko bylo w czesciach i tak bylo wygodniej:) Wszyskich nei majacych schodow.... na prawde szkoda nerwow... dobry stolarz przyjdzie oceni, zrobi projekt a potem schodki... Orionowicze przestancie lamac, znajdzcie dobrego fachowca:) to pomaga:0

Pzdr

Powiem tak, budowy mam dość i pomysłów też. Nasza NOWA ekipa stwierdziła że nie powinniśmy się w tym roku wprowadzaić i poczekać z tym do przyszłego roku, bo w domu będzie za dużo wilgoci i mamy to suszyć isuszyć. co Wy na tO :cry:

wilgoci jest co nie miara i trzeba to suszyć i suszyć

ale czy się nie wprowadzać to nie wiem

kiedy tynki i posadzki ??

bo to ostatni mokry etap??

Witam wszystkich :) Jestem nowa na forum, ale sledze wasze wypowiedzi od dawna. Bardzo sie ucieszylam, jak je znalazlam. Ja z mezem juz kupilismy projekt oriona z podwójnym garazem. Jestesmy na etapie przygotowywania dokumentacji do wniosku o pozwolenie na budowe. Jeszcze troche to potrwa...

Pozdrawiam serdecznie :lol:

Halo halo!!! Czy ktoś tu jeszcze zagląda?

Hmm....

Czyżby wszyscy byli na spotkaniu forumowym? :roll: Ja mam bardzo daleko, żeby dojechać a szkoda, bo może bym jakiś gadżecik dostała z racji urodzin :wink: .

Mam do Was kolejne pytanko. Mam nadzieję że to nie pozostanie bez odpowiedzi. :roll:

Zastanawiam się nad tą nieszczęsną spiżarką. Czy wszyscy z niej zrezygnowali? Czy jest jednak ktoś, kto ją zostawił i nie żałuje takiego rozwiązania? bo ja próbuję zaprojektować swoją kuchnię, ale ze spiżarką to ona mało ustawna mi się wydaje. jak już rozmieszcze wszystko co sobie wymyśliłam to mi bardzo mało blatu roboczego zostaje. właściwie to tylko w rogach. bardzo chciałam mieć to pomieszczonko, ale chyba je zlikwiduję. A jak jest u Was? Proszę podpowiedzcie coś.

aaaaaaaaaaa i jeszcze jedno! Czy okno w kuchni zostawiliście takie jak w projekcie, czy zmniejszaliście?

Macarena

Miło że dołączyłaś. Niestety "starzy" oronowicze porozsiadali się wygodnie w swoich fotelach (w wykończonych już domkach), zapominając o trudach budowy i dylematach z nią związanych a co za tym idzie, zapomnieli też o forumowiczach :(

Mam jednak nadzieję, że odo czasu do czasu tu wpadną żeby poradzić troszkę początkującym :wink: Bardzo na to liczę!

Pozdrawiam cieplutko