Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. My zostawiamy spiżarkę i jak będzie już kuchnia zrobiona to pokażę zdjęcia i przekonacie się, ze też będzie fajnie. Ja mam meble w obecnej kuchni ustawione w podkowę dokładnie tak jak będzie w domku i tyle samo metrów a nawet w domku będzie o 50 cm. szerzej i uwierzcie, że to w zupełności wystarcza.Zlikwidowanie spiżarki powiększa kuchnię o około jedną szafkę a ja w spiżarce jak zrobię regał to ustawię BARDZO bużo żeczy które na co dzień nie są potrzebne a w szafce tak dużo nie zmieszczę. Ale oczywiście każdy ma swoją wizję i robi tak aby jemu pasowało. NAM WKONCU SKOŃCZYLI DACH!!!

Selda

Czekam na zdjęcia Tojej kuchni, może coś podpatrzę :wink:

ja też myślę ustawieniu w podkowę, niezależnie od tego cz zostanie spiżarka, czy nie. Ale wymyśliłam sobie żeby zabudować lodówkę i przy lodówce postawić szafkę, w której zabuduję piekarnik i mikrofalę. bardzo podoba mi się takie ustawienie. No ale to zajmie razem 120cm i nie bardzo wiem gdzie taką szafę wcisnąć.

Achh...... kiedy ja będę miała dach? :roll:

Ja też zabuduję lodówkę,piekarnik i mikrofalówke zabuduję w pionie,zlew w rogu i obok zabudowana mała zmywarka i parę szfeczek i w zupełności wystarczy.A meble chcę co zamiast szafek będa same szuflady bo takie normalnie otwierane nie zdają egazminu bo mam teraz takie i ciągle muszę w nich "kopać", a tak to wszystko będzie elegancko poukładane (podpatrzyłam u znajomych)

Witaj Justa. Dzięki za powitanie.

W zupełności się z Tobą zgadzam, co do zaglądania na forum bardziej doświadczonych orionowiczów. Pogoda dopisuje, to grillują przed swoimi domkami :roll: (tez już bym chciała). Mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu będzie zaglądał, też na to liczę, tak jak Ty.

My niestety musimy się jeszcze trochę :-? pomęczyć. U Ciebie już się zaczęło na poważnie, ja narazie grzęznę w papierach. Do mety daleko....... :(

Pozdrawiam wszystkich.

Mam pytanie do Seldy.

Mieszkamy w tym samym powiecie (my okolice Chojnowa, wieś Witków), także zwracam się z prośbą, czy można się wprosić na obejrzenie Twojego domku? Przepraszam, że tak od razu, ale jak wyczytałam, że niedaleko od nas też ktoś ma orionka, to się bardzo ucieszyłam.

Mało tego (mam nadzieję, że nie będziesz zła), ale....byliśmy w Ziemnicach i widzieliśmy Twój domek, ale tylko z drogi, nawet nie wysiadaliśmy z auta. Po prostu nie mogłam się oprzeć, żeby nie odwiedzić tego miejsca.

Jeżeli będzie to możliwe, proszę o jakąś odpowiedź. Bardzo nam zależy, aby dokładniej obejrzeć domek, już oficjalnie (a nie zza krzaczków :wink: ).

Bardzo będziemy wdzięczni.

Wielkie dzięki, pozdrawiam.

justa*,

My zrezygnowaliśmy ze spiżarni, bo mamy na nią miejsce w piwnicy. Gdybyśmy ją zostawili to kuchnia byłaby naprawdę mała i nieobstawna, a teraz myślę, że jest w sam raz. Ale gdybyśmy nie mieli piwnicy to też mielibyśmy duży dylemat...

Okno jak w projekcie.

szuna,

wylewki na foli

snurk

Dziękuję za odpowiedź. My nie będziemy mieć piwnicy i dlatego bardzo się zastanawiam nad tą spiżarką. Mąż mówi żeby z niej zrezygnować bo dzięki temu kuchnia będzie ustawniejsza i będze mogła wstawić więcej szafek, w które poutykam wszystkie pierdoły. Jeszcze wiele tego nie mam, bo dopiero zaczynam się rozkręcać w roli pani domu :wink:

Drugi jego argument to podwójny garaż, w którym można ustawić regały na szpargały, które miały znaleźć miejsce w spiżarce. Ja nadal się zastanawiam :-?

Moja mama ma spiżarkę, stąd wiem, że taka kańciapka się przydaje, ale chciała bym mieć też dużą, ustawną kuchnię a w niej kawał blatu roboczego a nie tylko miejsce po rogach :roll:

Selda

Czy tą zabudowę piekarnika i lodówki umieścisz koło siebie? i na której ścianie to planujesz ustawić? Pytam bo ja planowałam usawić je obok siebie po lewo, (koło wykusza), następnie szafka narożna, pod oknem co się zmieści, a z prawej płytę. no i zastanawiam się gdzie zlew :roll:

Ja też szuflady, gdzie się da, ewentualnie carga, to jest super praktyczne!

witam wszystkich nowych budowniczych oriona

Nasz domek nie dokończony jeszcze, ale że musieliśmy zająć się czyms innym to i opóżnienia z budową i na forum rzadko zaglądałam.Teraz może sie uda coś nadgonic, ale zapał juz nie ten.

Zamówilismy schody i będa...na koniec września. Ciekawa jestem czy w tym tygodniu pojawi sie pan od podbitki i balkonow...i czy uda mi sie wyrównać teren.

Z bieżących tematów:

U nas nie ma spiżarki i w kuchni jest duzo miejsca, okno troche mniejsze niz w projekcie.

wylewka na pape

Pozdrawiam

Ewa

Justa-ja też ustwię lodówkę od wykusza (zabudowaną) myślę że obok w pionie piekarnik z mikrofalą, zlew będzie w rogu tylko jeszcze nie wiem w którym także blat pod oknem będzie pusty.Jeszcze dokładnie nie wiem .Chcę na dniech dać do projektanta od kuchni żeby mi zaprojektował i zobaczę co to wyjdzie. Pozdrawiam

Witam, Mam pytanie jaka dachowke wybieracie do swoich orionków, chodzi mi o rodzaj.

Czy robiliscie cos z belka nad wykuszem w salonie, nasz kierownik podniosl cala belke, dzieki czemu nie bedzie wystawac i sufit bedzie rowny :lol:

poza tym mi tez sie marzy wyspa w kuchni i kombinuje jak to zrobic.

pozdrawiam

Witam, Mam pytanie jaka dachowke wybieracie do swoich orionków, chodzi mi o rodzaj.

Czy robiliscie cos z belka nad wykuszem w salonie, nasz kierownik podniosl cala belke, dzieki czemu nie bedzie wystawac i sufit bedzie rowny :lol:

poza tym mi tez sie marzy wyspa w kuchni i kombinuje jak to zrobic.

pozdrawiam

moim zdaniem wyspa w kuchni to zły pomysł

nie będzie to WYSPA tylko wysepka i nie jestem przekonany

do funkcjonalności takiego maleństwa

belka poszła do góry

ceramiczna Terra Piatta

Witajcie!

Jesli podnosicie belkę nad wykuszem do góry w takim razie jak rozwiązaliście ocieplenie balkonu nad wykuszem, ba pasuje ocieplić go styropianem. :-?

Ja chce ocieplić wylewkę na balkoniku 15 cm styropianem i aby zrównać podłoge na balkonie i w pokoju musze obniżyć tą belkę o 10 cm w stosunku do sufitu.

Co radzicie?

Kasia

Witam. Mam tytanie do osób którzy mają już rolety zewnętrzne. Jak je macie zamontowane? Był u nas pan od okien i chce nam umocować roletę na oknie(co zmniejszy automatycznie okno) mi się to absolutnie nie podoba. Wiem ,że są roletu podtynkowe ale jak je umocować jak jest nadproże nad oknem? Macie cofnięte te nadproża czy jak? Jakby umocować puszke rolety na nadprożu to przecież i tak będzie wystawała bo jest gruba na 21 cm. JAK WY TO ROZWIĄZALIŚCIE? Musimy iśćdo jakiegoś fachowca od rolet bo tan chyba ma małą wedzę....