Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Otey!

oczywiście, że niedziela aktualna, ale musiałybyśmy się jakoś dokładniej umówić. Masz może gg? Podaj mi numer to się dokładnie umówimy.

Kurcze nie wiem co z tymi zdjęciami jeszcze popróbuję. Mam nadzieję, że się uda:)

Pozdrawiam

Ania

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hello Prymasek.

Oczywiście, ze wszystko jest obliczone, cały dach jest zmieniony. Budynek wydłuzyła o jeden metr szerokości nie metr kwadratowy, oczywiście. Wszystko jest zaakceptowane przez konstruktora. Podcień z tyłu od strony ogrodu nie zniknął. Fakt nie ma słupa,ale cała reszta pozostała i wyglada to naprawdę fajnie. Ale to kwestia gustu. My widzielismy to na żywo i bardzo nam sie spodobało. Powiększymy tylko taras.

Aniu

Zdjęcia otworzyłam w internecie. Super, super.Numer GG 8361501.

Otey:)

dziekujemy bardzo, mile slowa dopinguja do dalszych prac:))) mysle ze gdzies za 2 -3 tyg dolacze zdjecia gornej lazienki:) i pokoju nad garazem ( obiajamy go drewnem ).

zdjecia schodow sa sa... zobacz czy tutaj sie otwieraja..jak nie, to wysle Ci jakos mniej oficjalna droga ;)

http://foto.onet.pl/d6ohx,edcggduu40gg,51b27,u.html

Pozdrowienia

Bardzo miło witajcie ponownie

mój domek ma założoną dachówke

cena robocizny 15500 łącznie z więźbą teraz wylewki i okna i tynki i ogólnie musimy sprzedać nieszkanie w trybie na już

czym docieplaliście dach wełna czy styropian?

pozdrawaim

wełną

samym styropianem chyba nie dasz rady

Szuna - jasne, cena chyba zblizona do tych które juz tu padały :) schody + furtka + parapety + obicie słupa z konstukcji dachu w pokoju nad kuchnia + instalacja swiatelek 10.700. Robilismy je 2 m-ce temu. Robocizna - stolarz, a nie "wyspecjalizowane" firmy ktore nie potrafily nam np zwiekszyc grubosci slupkow przednich:) Stolarz toczy wszystko wg zyczen:) a do tego wybarwial nam pod panele i kuchnie... poki co jestesmy zadowoleni.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich po krótkiej przerwie :D

U nas cały czas się buduje. Dziś zalewanie stropu :D Mamy nadzieję że we wrześniu będziemy mieli już pokryty dach. Można by to zrobić w sierpniu ale niestety nie ma nas już na miejscu budowy a ktoś musi wybrać kolor i wykńczenie dachu. Ach nawet gdybym była to i tak musiało by to zaczekać bo dopadła mnie ospa :o :o i wyglądam jak jedna ogromna krosta. Ale co tam, jakoś to przeżyję.

Muszę się Wam pochwalić, że widzieliśmy orionka w pełnej krasie i okazałości :D :D udało sie nam go wypatrzeć w radomiu przy okazji podglądania dachów. Właściciele(bardzo uprzejmi i sympatyczni ludzie, gorąco pozdrawiam) zaprosili nas do środka i podzielili się swymi spostrzeżeniami. Dom piękny, bardzo ładnie wykończończony. Bardzo mnie ta wizyta podbudowała bo na etapie surowych ścian orionek wydaje się taki mały, że zaczełam żałować, że nie wybrałam czegoś większego. A tu miłe zaskoczenie, pokoje przestronne i wcale nie taki maleńkie jak myślałam , ale to widać dopiero gdy są wsawione meble. łazienka na piętrze jak dla mnie ogromna i tu inwestorzy i tak przesuneli ściankę dziłlową powiększając sypialnię. Na tym etapie budowania jestem zachwycona tym co mogłam obejrzeć, już nie mogę się doczekać kiedy wykończeniówka zacznie mnie wykańczać :wink:

pozdrawiam

Heja wszystkim, prymasek i jak zobaczyles faktury za kable czy zgadza sie mniej wiecej ilosc ktora podalem?? :))))

Tezet Dzieki za info o dachowce, mnie tez draznil ten temat ale juz sobie odpuscielm, zamowilem dach w na Chelmzynskiej, bardzo mily facet tam jest (jedyny z ktorym mozna sie normalnie dogadac) :D, caly dach bedzie kosztowac 32 tysie. eh a w kredycie mam wyliczone ze w 20 powinieniem sie zmiescic gdzie te ceny z tamtych lat :p .

Ja wymyslilem sobie ze strych bede ocieplal styropianem ze scinkow ktorych mam pod dostatkiem, przerobie to na granulat i powsypuje w kieszenie z folii ktore beda poprzyczepiane do skosow, ale wczoraj slyszalem opinie ze podobno w takim styropianie lubi sie zagniezdzic jakies robactwo a w welnie nie, czy to prawda, ktos z was cos na ten temat slyszal??

pozdrowionka

H

Witam serdecznie wszystkich budujących.

Z niecierpliwością czekam na Pozwolenie na Budowę, a w międzyczasie zbieram rózne oferty hurtowni i producentów materiałów budowlanych.

Od kilku dni zbieram oferty na okna. Do momentu gdy poprosiłem o wycenę nie myślałem że będę miał tyle okien. Uzbierało się ich bez okien dachowych 18 sztuk!

Najkorzystniejszą ofertą przedstawił mi oknoplast z Krakowa koszt okien z montażem w kolorze orzech ze szprosami, w tym jedno okno balkonowe złukowane jak w projekcie ( Orion II) , wszystko razem ok. 21 000 zł brutto.

Jakie macie doświadczenia w tym zakresie?

Jeśli możecie się wypowiedzieć dużo to czy mało to bardzo proszę.

Pozdrawiam

ptaku

Budujemy w Krośnie, mamy wylaną płytę nad parterem, więc na poddaszu jeszcze przeciąg, ale jak chcesz - zapraszamy! Termin zadaszenia - koniec lipca. Zmiany w projekcie kosmetyczne. Pytaj o co chcesz, w miarę możliwości i naszej wiedzy odpowiemy. Pozdrowionka dla Wszystkich.

Hey dawno sie nie odzywaliśmy ale straszne zamieszanie. Jestesmy na etapie wylewania ślepych wylewek, za tydzień przychodzą panowie do dachu, mamy zalewany drugi strop. A co u was?

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Ja obecnie jestem na etapie szukania projektu i nie ukrywajac jestem bardzo zainteresowana ORIONEM II, tylko do podjęcia ostatecznej decyzji brakuje mi jednego zobaczenia go na realu stąd moje zapytanie a zarazem ogromna prosba czy ktos moze buduje ORIONA w okolicy Trójmiasta i byl by na tyle miły by mi go pokazac! :-?

Moj email to [email protected] jesli byl by ktos na tyle uprzejmy byla bym naprawde wdzieczna! :wink:

Pozdrawiam

Witam,

Też mam wstawone okna z Oknoplastu. Też orzech i też ze szprosami. Profil AVANS

Płaciłem 18 tys, ale to były ceny ze stycznia. Na razie jestem zadowolony. Solidne i ładne okna.

Dzięki serdeczne za info. Cieszę się, że nie tylko ja wybrałem te okna.

A propos stycznia i zamawiania okien zimą: Słyszałem od znajomych, że zimą można zamówić okna 10-15% taniej. prawda to ?

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Ja obecnie jestem na etapie szukania projektu i nie ukrywajac jestem bardzo zainteresowana ORIONEM II, tylko do podjęcia ostatecznej decyzji brakuje mi jednego zobaczenia go na realu stąd moje zapytanie a zarazem ogromna prosba czy ktos moze buduje ORIONA w okolicy Trójmiasta i byl by na tyle miły by mi go pokazac! :-?

Moj email to [email protected] jesli byl by ktos na tyle uprzejmy byla bym naprawde wdzieczna! :wink:

Pozdrawiam

Witam

Jestem z okolic Trójmiasta ( Starogard Gd.) niestety , jesteśmy jeszcze "w ziemii"

wiec niewiele widać i nie ma czego pokazywać.

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych budowniczych. Czy myślał któryś albo wykonał częściowe podpiwniczenie? Myślałem o podpiwniczeniu łazienki na dole na potrzeby opału ( groszek) , kotłownia o poziom niżej i zejście po schodach a wsyp pod oknem łazienki.

Może ktoś inaczej rozwiązał taki prozaiczny problem jak skład opału.

Pozdrawiam

Tomek

o kurcze, sklad opalu ............... chyba przeznacze na niego ten pokoj obok salonu bo nie wiemy co w nim zrobic :lol: , a na powaznie to jakie ogrzewanie wybraliscie, bo dla mnie to jest temat rzeka, juz chyba przechodziem przez wszystkie opcje i zadna mi nie pasuje, przewaznie cenowo, za podlaczenie nas do sieci gazowej chca 13 tysiow, pompa ciepla kosztuje okolo 40 tysiow, wiec chyba zostaje nam tylko ekogroszek ale faktycznie tu pojawia sie problem skladowania tego wegla i znowu minus, eh ale lipa. a zima coraz blizej.

pozdrowka.