Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jestem zwolennikiem drewna w "całości" :)

U mnie drzwi wejściowe ( tak jak i cała stolarka okienna ) z f-my Hohensee - drewno - mahoń meranti .

Drzwi świezo po montażu :

http://img444.imageshack.us/img444/6301/05lf5.jpg

Okna również :

http://img360.imageshack.us/img360/4894/06mv6.jpg

Pozdrawiam

a ja drzewa w lesie ;-)

Kamienia w kamieniołomach również ...

- ( bardzo podoba nam się kamienne wykończenie i połączenie kamienia z drewnem - parapety zew /są/ i wew /będą/ z granitu i blat na meblach kuchennych również - jaki - tego jeszcze nie wiemy ... - ale szukamy - może jakieś propozycje ?? )

:wink:

Pozdrawiam

CZY KTOŚ WYBUDOWAŁ LUB BUDUJE ORIONA W BIESZCZADACH???? :wink:

Witaj LIDIK! My budujemy Oriona w Klimkówce przy głównej drodze Rymanów - Klimkówka. W chwili obecnej zaczynamy murować ścany na poddaszu. Krycie dachówką - koniec października :-?

W Klimkówce jest jeszcze jeden Orion - już zamieszkały.

Osobiście byłam też oglądac Oriona w Besku. Wybudowany wg projektu. Jedyną zmianą jaką ma to podniesiona ściana kolankowa ale tylko nad garażem. Bardzo ładny.

Z tego co wiem buduje się też Orion w Jasionowie.

Osobiście byliśmy oglądąc domek w Krośnie u YOGGI. Superowi ORIONOWICZE i można dużo od nich się dowiedzieć ciekawych, pomocnych porad.

.[/b]

Witam

Bardzo mnie cieszy, że w niedużej odległości buduje siękilka Orionków. Będzie można coś podpatrzyć. My budujemy w Ustrzykach - czyli Bieszczady. Jesteśmy na etapie dachu -więźba już jest traz jeszcze dachówka - pewnie przyszły tydzień. czekamy na szczyty i komin. Ale nasza ekipa coś jakby przystopowała - to chyba przez te ogromne upały.

Trzeba mieć nadzieje że uda się do przyszłego tygodnia. :wink: :wink:

Dino74 - wlazy na strychu mamy 2, przy kazdym kominie... po 1 zaoszczedzilismy na schodach kominarksich ktore kosztuja o zgrozo ...duzo:) a po 2 jest troszeczke swiatla. Rozmiarow nie pamietam:( ale mysle ze nawet mikolaj z duuuzym workiem sie zmiesci;0 rozmiar wg podpowedzi sprzedawcy - okno wylazowe i juz:)

Ładne nam Orionki rosna:) nasz juz niedlugo szate przywdzieje;) bedziemy ocieplac hurra!!

Drzwi wewnetrzne.... Lutostański, nie wiemy jeszcze ttylko jaki kolor, piekny jest mahon ale nijak sie ma do naszych kolorw kuchni i schodow:)

kafelkarz nam zdezerterowal na 2 tygodnie:) wiec w domu cisza i spokoj...trza powoli zaczac sie przymierzac do malowania pokoju dziecinnego :)))))))))) juz niedlugo ( no z 6,5 m-ca ) zamieszkamy w nim w 3:) poczekamy z kolorem...czy na niebiesko czy na rozowo ;)

Pozdrawiamy serdecznie...

Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przejście do salonu koło małego pokoiku wszyscy macie tak jak w projekcie , czy może ktoś ma zamurowane? Pytam ponieważ pan który będzie robił u nas prace wykończeniowe upiera się żeby to przejście zamurować bo twierdzi że pokój jest mało ustawny a jak dojdzie kominek ,który będzie dość wysunięty to telewizor plazmowy na ścianie koło drzwi balkonowych nie będzie dobrze wyglądał TAK ON TWIERDZI. A mi się wydaje głupie żeby te wejście zamurować bo tak mi się podoba. Czy ma ktoś z was już kominek i może powiedzieć jak to wygląda. Najchętniej to bym chciała zdjącie zobaczyć salonu już z kominkiem CZY MA KTOŚ JUŻ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.Pozdrawiam

Selda -> dzisiaj od rana ekipa montuje mi kominek .

Otwór drzwiowy do salonu obok gabinetu mam tak jak w projekcie. Drzwi do tego otworu już do mnie przyjechały , niedługo będę je zakładał .

Dzisiaj wieczór jak ekipa skończy mi montować kominek zrobię fotki i powieszę na liście - zobaczysz wówczas jak to wygląda z drzwiami i z kominkiem . ( Dodam tylko że montuję kominek z otwartym paleniskiem - więc będzie on jeszcze trochę więcej wystawał poza obrys komina - i wcale sie nie martwię że telewizor na scianie będzie wyglądał nieładnie ) :)

PS. Absolutnie nie sugeruj się tym co mówi Twój wykonawca - to Tobie ma sie podobać i wg Ciebie ma byc funkcjonalne .

Niejednokrotnie wykonawcy idą na łatwiznę i robią jak im jest łatwiej - a potem inwestor niech sie martwi ...

Pozdrawiam

Witam. Chętnie zobaczę zdjęcia kominka bo mnie również nurtuje to czy kominek nie bedzie przeszkadzał oglądaniu telewizora. Mysle, że zabudowanie tego otworu obok gabinetu to jakies nieporozumienie chocby nawet dla tego, że jak sie wstawi wiekszy stół w jadalni to moze byc problem z przechodzeniem do salonu. Mnie tez usiłowano wcisnąc na siłe rózne rozwiazania ale sie nie dałam :)

Mam jeszcze prośbę żeby ktos pokazał zdjecia dolnej łazienki, interesuje mnie umiejscowienie umywalki i wc czy dając je na przeciwko siebie bedzie wystarczająco miejsca?

Pablitoo masz fajne okna... strasznie podobne do naszych które wstawiono tydzien temu :D

Czekam na wiecej zdjęc...

Pozdrawiam serdecznie