Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

(...)

pablitoo

My umówiliśmy się z naszym murarzem ,że robi też schody wejściowe, murki i stawia celagier. To dużo wygodniejsze niż szukanie fachowców do poszczególnych rzeczy. Mam nadzieję że budowa schodków sprawnie Ci pójdzie i niedługo nam je pokażesz.

Miłego dnia :p

Co to jest "celagier" ?

No właśnie - jak mi murarze stawiali ściany to powiedzieli - panie - na schody jest czas - potem się zrobi ... - no i się nie zrobiło - a teraz nie ma kto ... :( - to znaczy ma kto - ja ... - no ale przynajmniej stopy fundamentowe pod schody i pod taras wylali - także teraz tylko zrobić szalunki i murować i zalewać betonem ...

Poza małym problemem - delikatnie rzecz ujmując - jestem kontuzjowany - i ciężko będzie podgonić robotę :(

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My nie wiedzieliśmy na początku jakie schody będziemy robić i jak teraz zdecydowaliśmy, że takie jak w projekcie to majster też nie był zadowolony. Ale schody wejściowe też są częścią projektu więc nie mają wyjścia, robią. Mieli robić później to im mąż powiedział, że w takim razie za schody się rozliczymy jak je skończą. No i mają czas teraz żeby je zrobić :wink:

Taras będziemy robić z kostki więc trzeba tylko ziemi nawieźć na razie , ale na to mamy jeszcze czas :wink:

Witam. No u nas tez nie zrobili schodów i tarasu i tak czekamy 2 miesiace...teraz jest wersja na wrzesien :evil: U nas jest ten problem, że nie ma kto tego zrobic bo mąż to nie bardzo...:)

Zastanawiam sie czym obłożycie schody i taras, ktos juz chyba o to pytał, ale nie uzyskał odpowiedzi...Chyba oprocz Szymona77 ktory ma z kostki to nikt nie pokazał wykonczonych schodów i tarasu. Płytkami obłożone chyba nie bedą fajnie wyglądac...a moze sie myle?

Justa gratuluje postępu prac...Fajne filary masz bo u mnie to jakies takie mizerne im wyszły :) Mam nadzieje, że jak je obłoże kamieniem to bedą okazalej wyglądac...

Pablitoo życze szybkiego powrotu do zdrowia i czekam na nowe zdjecia :)

Pozdrawiam

Witam. No u nas tez nie zrobili schodów i tarasu i tak czekamy 2 miesiace...teraz jest wersja na wrzesien :evil: U nas jest ten problem, że nie ma kto tego zrobic bo mąż to nie bardzo...:)

Zastanawiam sie czym obłożycie schody i taras, ktos juz chyba o to pytał, ale nie uzyskał odpowiedzi...Chyba oprocz Szymona77 ktory ma z kostki to nikt nie pokazał wykonczonych schodów i tarasu. Płytkami obłożone chyba nie bedą fajnie wyglądac...a moze sie myle?

Justa gratuluje postępu prac...Fajne filary masz bo u mnie to jakies takie mizerne im wyszły :) Mam nadzieje, że jak je obłoże kamieniem to bedą okazalej wyglądac...

Pablitoo życze szybkiego powrotu do zdrowia i czekam na nowe zdjecia :)

Pozdrawiam

Dziękuję, nam też filarki się podobają, takie "zgrabne" majster zrobił :wink:

Jak obłożysz swoje kamieniem to na pewno doda im to objętości i będą masywniejsze, albo styropian i na to tynk. My mamy w planach, żeby wykończyć filary marmolitem.

O te schody to ja pytałam jakiś czas temu, bo nie mogliśmy się zdecydować jakie zrobić. Będą takie jak w projekcie i mam plan, żeby na stopnie położyć jakieś płytki lub kamień a podstopnice też wysmarować marmolitem.

http://foto.onet.pl/fjimu,c4dg4fgggkkf,u.html?V=1

powyżej zamieściliśmy zdjęcia naszego orionka, mamy nadzieję, że się Wam spodobają??

PS właśnie jesteśmy na etapie robienia instalacji wodnej i co, mamy pytanie ile płaciliście za robociznę i jak to fachowcy liczą od punktu?

pozdrawiamy,

Cześć wszystkim Orionowiczom!!! Właśnie niedawno staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami projektu Orion I. Jak na razie przedzieramy się przez gąszcz papierzysk urzędowych :evil: . Jeszcze nie dawno mieliśmy nadzieję że zaczniemy budowę w tym roku ale chyba lipa :cry: Nasze miejsce na Orionika to okolice Warzszawy a raczej Otwocka

Jak na razie siedzimy w naszym bloczydle i pilnie studiujemy fachową literaturę .... oczywiście Muratora :wink:

Vippero: lub ktoś inny Warszawy lub okolic jakbyście byli tak mili i pokazali nam :wink: swojego Orionika na otarcie łez :lol: bylibyśmy bardzo wdzięczni.

agade, dino74, justa* : DZIęKUJEMY Wam za pochlebne komentarze na temat naszego Orionka! Nam też się on podoba, z każdym dniem, gdy na budowie prace posuwają się do przodu, podoba nam się coraz bardziej :lol: Już nie możemy się doczekać jak będzie dach i okna, wtedy na pewno Orion będzie robić wrażenie. Jak dobrze pójdzie więźba, dachówka i okna dachowe będą na początku września, natomiast na pomiar pozostałych okien przychodzą 23 sierpnia:)

Pozdrawiamy

prymasku sprawdź proszę swoje pw

wróciłem po wakacjach i sprawdziłem ale nic tam nie ma :-(

coś mi musiało zaginąć w akcji :(

mam prośbę Prymasku w związku z tym podwójyniem ogrzewaniem

mógłbyś mi to rozrysować bo jakoś nie chce mi cię to wszystko zmieścić.kotłownię też masz powiększoną?

a ja dziś instalator wywaliłem na zbity pysk używając słów niecenzuralnych

miarka się przebrała już wiesiąc przygryzałem język..

jestem :evil:

i nie wiem co mam teraz zrobić

kotłowni mi brakuje....

Ooooo - z jakiej to przyczyny ?? - niesolidny wykonawca czy powody były inne ??

Oczywiście łączę się z Tobą w bólu - na jakim etapie pogoniłeś instalatorów ?? - instalacje już zrobione , czy pozostał sam montaż kotła ??

Pozdrawiam