zetka 05.11.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jakiś czas temu, myjąc okna, zauważyałam na niektórych szybach sporo małych czarnych kropek. Podejrzewam że moi "fachofcy" robiąc balustrady na balkonach używali szlifierki kątowej i nie zabezpieczyli szyb, stąd te kropki Kropki co prawda dają się zdrapać, ale zostają "dziurki" (jakby szyba była w tych miejscach odpryśnięta) Czy da się tego w jakiś sposób pozbyć (polerowanie?) czy jedynie szyby do wymiany? A przy okazji.. czy da się usunąć ślady od spawu z płytek szkliwionych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 nie da sie.okno do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 diagnoza prawidłowawybór jeden - ten bardziej pesymistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.11.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 fachofcy są znani z tego, ze jak mają szlifierkę, to zasr.ają wszystko. Kiedyś byłem w obcej firmie i zaczeli ciąć przy ogromnej szybie biurowca. Nie wytrzymałem i powiedziałem im, ze jakbym był ich szefem, toby były ostatnie minuty ich pracy. Dopiero wtedy poszli, przywlekli jakąś płytę i osłonili okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.11.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 nie da sie.okno do wymiany Ja bym wymienił tylko szybę, ale co mi tam. Nie moja kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.11.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 nie da sie.okno do wymiany Ja bym wymienił tylko szybę, ale co mi tam. Nie moja kasa. no dokładnie to miałem na myśli sam wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 noooochyba, że ramy też w ciapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 05.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Wykonawcy nie przejmują się kropkami, bo nie widać ich dopóki inwestor nie umyje okien. A to się zdarza na koniec budowy i wtedy trudno dociec, który fachowiec zniszczył szyby. Nawet jeżeli się zorientujemy, to za roboty już zapłacone.U mnie też są kropki i zastanawiam się czy kafelkarz ich nie zrobił przycinając listwy na balkonach. Listwy są srebrne chyba z nierdzewki. Kafelkarz twierdzi, że przycinanie ich nie mogło zrobić tych kropek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 05.11.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Wykonawcy nie przejmują się kropkami, bo nie widać ich dopóki inwestor nie umyje okien. A to się zdarza na koniec budowy i wtedy trudno dociec, który fachowiec zniszczył szyby. Nawet jeżeli się zorientujemy, to za roboty już zapłacone. U mnie też są kropki i zastanawiam się czy kafelkarz ich nie zrobił przycinając listwy na balkonach. Listwy są srebrne chyba z nierdzewki. Kafelkarz twierdzi, że przycinanie ich nie mogło zrobić tych kropek. nieeee... skąd... ? absolutnie... to tak jak do znajomego przyszedł pijany hdraulik i ledwo na nogach się trzymał, kumpel mu na to "pan jest kompletnia zalany!" a hydraulik " niech pan pomyśli - jak moge być zalany jak nic nie piłem ?" ot zagatka Browar Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 05.11.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam.Te kropki to pozostałości po spawaniu balustrady, wtopione w szkło. Nie do zlikwidowania.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 05.11.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi. Tak myślałam, ale cień nadziei jeszcze był.. Chociaż.. znajomy podpowiedział mi że istnieją firmy które zajmują się usuwaniem odprysków/pęknięć z szyb samochodowych, więc może i u mnie by coś zdziałali. Wiece coś na temat tych usług? (oby nie okazało się że wyniesie mnie to więcej niż zakup nowych szyb ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 05.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 przyczyna ta sama - fahowiec z kątówką. udało mi się w jakichś 75% zlikwidować kropki przy pomocy żyletki - przesuwając ją lekko po powierzchni. po prostu wtopione drobinki zaczęły się wykruszać z zagłębień.czy na szybie nie pozostaną widoczne ślady - tego niestety nie mogę zagwarantować, niemniej na armaturze (szkliwo) nie został żaden ślad. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.11.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi. Tak myślałam, ale cień nadziei jeszcze był.. Chociaż.. znajomy podpowiedział mi że istnieją firmy które zajmują się usuwaniem odprysków/pęknięć z szyb samochodowych, więc może i u mnie by coś zdziałali. Wiece coś na temat tych usług? (oby nie okazało się że wyniesie mnie to więcej niż zakup nowych szyb ) Odpryski w szybach samochodowych likwiduje się nanosząc żywicę (chyba) na ubytek i polerując później. Drobne nierówności można tylko polerować. W Twoim przypadku nie liczyłbym na to, że można zastosować takie metody. Po prostu koszt będzie wyższy niż wymiana, a efekt na pewno nie lepszy. Lepiej kupić nową, a starą zachować na wypadek rozbicia obecnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts