coulignon 06.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 najlepiej glikol propylenowy. Ale cięzko go dostatć w detalu. Denaturat też jest dobrym pomysłem. Borygo jest oparte na trującym glikolu monoteylenowym - nie zryzykowałbym do kanalaizacji sanitarnej. Ostatczenie moze byc nawet zimowy płyn do spryskiwaczek (oparty jest na etanolu i alkoholu izpropylowym. ma niewielki dodatek glikolu monoetylenowego) - przy okazji umyje kibel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly789 06.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 wystarczy wsypać soli do ustępu,syfonów-nie zamarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobea 06.02.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam.Mamy podobny problem.Sól niestety w temperaturze ponad -10st. zamarza ,jedyny sprawdzony sposób to gumowa rękawiczka, kubeczek jednorazowy i gąbka którą wybieram do końca.Na koniec zatykam odpływ gazetami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike_recon 30.06.2011 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Odgrzewam temat. Przez ostatnie dwie zimy (od pierwszego posta) spuszczam wodę z instalacji, syfony zalewam zimowym płynem do spryskiwaczy, przyłącze w piwnicy ocieplone styropianem i nawinięty przewód grzejny, wszystkie krany zostawiam otwarte. Na razie żadnych strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 30.06.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 i tak raczej pozostanie, robiłem takie instalacje w domkach które stoją wysoko w górach zasada była prosta wszystkie rurki ze spadem i zawór spustowy w studni przy ujęciu, cała woda miała spłynąć nawet z pompy i hydrofora nigdy nie było reklamacji, jedyny Twój problem to przyłącze w piwnicy, wykopał bym studzienkę przed domem i tak zrobił zawór i to tak ze 2m głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike_recon 01.07.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Kiedyś myślałem o studzience, ale ktoś mi odradził (niepotrzebny kłopot itd.). Piwnica jest 1m w ziemi, ocieplona styropianem nad i pod ziemią. Zimą, przy -20C jest w niej nawet ciepło . Poza tym ten przewód grzejny (SelfTec) jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts