Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto zna farbę do drewna "przecierkową" ?

asia.malczewska

Recommended Posts

Tytuł może troszkę enigmatyczny, ale podobno prawdziwy jednak ad rem :-)

Miałam w planach wymianę frontów w kuchni na nowe, przecierkowe ale znajomy poddał mi myśl, żeby obecne fronciki zmatowić i pomalować farbą a potem przetrzeć drugą. Hmmm ... trochę to roboty będzie ...

Następnie ktoś (i najgorsze że nie wiem kto) powiedział mi przy okazji, że jest taka farba co udaje przecierkę :o

Czy ktoś coś wie? Może rzucić firmą? Jak nie na forum, to na priva, plssssssss

Dosyć ciekawa rzecz.

Farba przecierkowa - jak żyję nie słyszałem o takim wynalazku. :D

Ale kto wie, może teraz i takie cuda wymyślają.

Widziałem jak mój stolarz robi takie rzeczy i wcale nie szukał do tego takiej specjalnej farby. :wink:

Może jednak szkoda prądu na jej poszukiwania ? :p .

Dosyć ciekawa rzecz.

Farba przecierkowa - jak żyję nie słyszałem o takim wynalazku. :D

Ale kto wie, może teraz i takie cuda wymyślają.

Widziałem jak mój stolarz robi takie rzeczy i wcale nie szukał do tego takiej specjalnej farby. :wink:

Może jednak szkoda prądu na jej poszukiwania ? :p .

Wojtek ... szkoda to będzie jak zmęczę dwie kuchnie mebli (w tym jedną olbrzymią) i dowiem się, że coś takiego istnieje :evil: 8) ...

znalazłam wczoraj coś na Para paints - niby maluje się ciemniejszym podkładem (farba melamina - http://www.para.pl/images/products/5.pdf) a potem kładzie się na to farbę, która zachowuje się, jakby była przetarta - http://www.para.pl/katalog-produktow/grupa,design-elements/produkt,color-wash/catid,4/id,16

ale nie wiem czy to jest to ... szukam dalej ... w myśl hasła, kto pyta nie błądzi :-)