andpisar 05.11.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam szanownych kolegów.Mam piec elektrometu 15 kw z podajnikiem. I mam problem z włączaniem pompy CO w ustawieniu na priorytecie ciepłej wody. A mianowicie. Rano termostat pokojowy daje sygnał do pieca przechodzi w fazę pracy - tem. 60 st. ( nastawiona na 50 ) cwu nastawione na 43 st. na piecu wskazuje 41,2. Żadna z pomp nie chodzi kompletna cisza. Kaloryfery zimne bo nie chodzi pompa. Ani ta ani ta od cwu. Muszę zmienić priorytety na NIE lub podnieść tem CWU aby pompa ruszyła a następnie obniżyć aby sie wyłączyła a załączyła CO. koszmar. Prosze o jakies rady. A przy okazji o jakies dobre ustawienia. Tylko ja nie mam w swoim piecu oznaczen typu np. L d czy coś w tym stylu. Tylko np. czas podtrzymania , ilośc podawanego węgla. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 05.11.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 O ile dobrze pamiętam pompy startują przy 55C.Ja mam ustawiony piec na 60C a wodę na maksa czyli 56CDopóki woda w układzie nie osiągnie ok 55C pompy milczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andpisar 06.11.2009 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 No niezypełnie. Bo jak juz napisałem wystarczy podnieść o 1 st czyli do zadanej to pompa cwu rusza, a potem obiżam o 3 i staje a włącza się do CO.Ale i tak dz za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts