bobiczek 16.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja znam inne http://www34.patrz.pl/u/f/51/85/06/518506.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Amalfi, też Ci się zrewanżuję: uwielbiam Ziemię Kielecką a ja Rzecznika Praw Obywatelskich p.s. czy uważacie, ze nalezało by rzecznika przymusowo zaszepic przeciw grypie ? złapać i zaszczepic jak psa ... po tym co zrobił ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Amalfi, też Ci się zrewanżuję: uwielbiam Ziemię Kielecką a ja Rzecznika Praw Obywatelskich p.s. czy uważacie, ze nalezało by rzecznika przymusowo zaszepic przeciw grypie ? złapać i zaszczepic jak psa ... po tym co zrobił ostatnio Wlasnie o tym wczoraj powiedzialam mezowi ogladajac tv, Rzecznika powinni zaszczepic jako pierwszego, a ja chetnie bym to obejrzala w jakis wiadomosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 18.11.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Czy minister Kopacz ma rację że nie chce, za rządowe pieniądze i z rządowymi gwarancjami, kupić, nieprzetestowanej i niedopuszczonej do normalnej sprzedaży substancji, która to substancja być może wykazuje pewną skuteczność w zwalczaniu wirusa A/H1N1? Tyle że poziom owej skuteczności podobnie jak ewentualne skutki uboczne, nie są znane. Cóż moim zdaniem ma rację. Co do samego A/H1N1 wciągu ostatniego roku zabił ok. 6000 osób. Straszne. To mniej więcej tyle ile normalna sezonowa grypa zabija (średnio statystycznie) w 3 dni. Ta normalna z którą mamy do czynienia co roku i której prawie nikt się nie boi. Szczep A/H1N1 może być groźny, ba nawet bardzo groźny, jeśli zmutuje. To prawda. Podobnie jak grubo ponad setka innych znanych szczepów wirusa grypy. Prawie każdy z nich, jeśli zmutuje, może być niebezpieczny, nawet zabójczy. Ale czy szczepionka tworzona teraz, przeciw konkretnej odmianie wirusa, będzie skuteczna przeciw jego zmutowanej formie, jeśli do takiej mutacji dojdzie? Wedle współczesnej wiedzy, najprawdopodobniej nie będzie, albo jej skuteczność będzie minimalna. To tyle jeśli chodzi o biznes farmaceutyczny i histerię medialną. BTW pismactwo czasem mogło by pomyśleć ile szkód powoduje swoja pogonią za sensacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 18.11.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Dopóki każdy może sam decydować o tym, czy chce się szczepić, czy nie, możemy być spokojni. Ja najbardziej się boję przymusowych szczepień, które podobno są cichaczem planowane w niektórych państwach... Poczytajcie sobie jeszcze to: http://grypa666.wordpress.com/about/ http://www.swinskasprawa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.11.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 alibabaka Do tego film i mamy kpl. http://www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80 wnioski same sie ....................cenzura i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.11.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Wlodek - cos ostatnio z ta cenzura strasznie monotematyczny jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 mbz Jak cenzuruje prawde , to palic mi się chce. Bo gardła nie przegryzę . Stara gebelsowska metoda propagandy cenzura . Za komuny tez była.cenzura Rozsiewam prawdę zgodnie z regulaminem.muratora. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Wpisze jeszcze tutaj:W niedziele o 18.00 w TVP 2 najnowszy dokument BBC - "Wszystko, co powinniscie wiedziec o swinskiej grypie" - pewnie trzeba obejrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 http://wiadomosci.onet.pl/2084721,12,media_nowa_grypa_to_farsa_sensacyjne_wyniki_sledztwa,item.html hmm.......ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 26.11.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 no, cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 27.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Nie ma strachu... http://demotywatory.pl/477464/A-tam-swinska-grypa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.11.2009 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Co on Ci takiego zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 28.11.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Co on Ci takiego zrobił? Prowokujesz off-top... On osobiście nic, ale organizacja do której nie mając skrupułów należał i z której się wywodzi gnębiła i na swój sposób wciąż gnębi miliony Polaków! Edit: skasowałem delikatną wycieczkę osobistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 28.11.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 On osobiście nic, ale organizacja do której nie mając skrupułów należał i z której się wywodzi gnębiła i na swój sposób wciąż gnębi miliony Polaków! Zgaduję ......." Parawdziwy polak" jesteś ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 28.11.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 On osobiście nic, ale organizacja do której nie mając skrupułów należał i z której się wywodzi gnębiła i na swój sposób wciąż gnębi miliony Polaków! Zgaduję ......." Parawdziwy polak" jesteś ...? Gdybyś jeszcze zdefiniował co rozumiesz pod pojęciem "Prawdziwy Polak" (Polak piszemy z dużej litery) to mógł bym odpowiedzieć na Twoje pytanie. Ja jestem po prostu obywatelem świadomym najnowszej historii swojej Ojczyzny, tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.11.2009 01:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Co on Ci takiego zrobił? On osobiście nic, Ale... ja nie Ciebie pytałam, chyba że występujesz tu w 2 osobach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 01.12.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ew-ka Wiadomość wyparowała z netu .Pewnie była prawdziwa obrzydliwie Cenzura w sieci tez skuteczna To nie są błędy techniczne. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.12.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ew-ka Wiadomość wyparowała z netu .Pewnie była prawdziwa obrzydliwie Cenzura w sieci tez skuteczna To nie są błędy techniczne. Pozdr. Oj Wlodek - chyba juz maja Cie na celowniku Mnie tam sie cala wiadomosc elegancko wyswietla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.12.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 skopiowałam i wklejam artykuł Media: nowa grypa to farsa? Sensacyjne wyniki śledztwa Logo WHO Pandemia nowej grypy może okazać się największą aferą korupcyjną naszych czasów. Do takiego wniosku doszli dziennikarze duńskiej gazety "Information", którzy przeprowadzili śledztwo dotyczące związków ekspertów medycznych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) z największymi firmami farmaceutycznymi. Koncerny te zarabiają ogromne pieniądze na sprzedaży preparatów przeciwko grypie. - Zaniepokojenie wywołuje fakt, że wielu naukowców, zasiadających w różnych komitetach WHO, przedstawia się jako niezależni eksperci, a w istocie figurują na liście płac farmaceutycznych gigantów - mówi profesor epidemiologii Tom Jefferson, badacz z Cochrane Center w Rzymie. Naukowiec podkreśla, że choć naturalne środki zaradcze przeciw grypie, jak higiena i częste mycie rąk, mogą być skuteczniejsze, to w dokumentach WHO wspomina się o tym zaledwie kilka razy, podczas gdy o szczepionkach kilkadziesiąt. O śledztwie duńskich dziennikarzy pisze rosyjski dziennik "Nowye Izviestia". Gazeta wyjaśnia, że wielu naukowców pracujących w WHO, ukrywa fakt otrzymywania pieniędzy od światowych gigantów farmaceutycznych. Czytaj w OnetBiznes: Komu opłaca się grypa? Jak uważają pytani przez duńską gazetę specjaliści, przyczyną przesadzonej reakcji WHO na wirusa A/H1N1 jest udana kampania PR-owska przeprowadzona przez ekspertów organizacji. Niektórzy z nich są pracownikami kompanii farmaceutycznych. Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła stan pandemii pod naciskiem grupy ekspertów, na czele której stoi Albert Osterhaus wirusolog z Erasmus Medical Center w Rotterdamie. Holenderski rząd prowadzi dochodzenie ws. jego działalności, ponieważ okazało się, że otrzymuje on pieniądze od kilku firm farmaceutycznych produkujących szczepionkę na nową grypę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts