Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Świńska grypa-tak dla min. Kopacz? Spotkania integracyjne po

Sloneczko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U Pisowskich bolszewików połowa to stare komuchy......tak jak i u Rydzola zasłużeni Esbecy w pierwszych ławkach........... :evil:

Przecież to jest totalna bzdura, ewidentny efekt niewiedzy połączony z medialnym praniem mózgu w wyniku nagonki na środowiska narodowo-konserwatywne (nie mam na myśli tylko PiSu).

Paradoks i brak logiki w twierdzeniu, że środowisko z inicjatywy którego wreszcie IPN zaczął publikować niewygodną prawdę o PRLu i okresie transformacji oskarżane jest o to, że składa się z bolszewików i esbeków :)

Na początku lat 90tych też stosowano tą sztuczkę, czyli ludzi ze środowisk domagających się lustracji i dekomunizacji Gazeta Wyborcza okrzyknęła "olszewikami" celowo korelując to ze słowem bolszewik.

Środowiska chcące rozliczyć komunistów określane są wyrazem mającym na celu negatywne skojarzenie z bolszewikami. I to rzekomo przez gazetę wywodzącą się z Solidarności... która walczyła z komunistami :)

Druga głośna i skuteczna manipulacja tamtych czasów to film "Uprowadzenie Agaty", nakręcony w kilkadziesiąt dni, mający na celu zdyskredytować prawicowego, konserwatywnego marszałka Kerna. Jak ktoś ciekawy jak na prawdę było z "Uprowadzeniem Agaty" to niech sobie poczyta: http://niezalezna.pl/article/show/id/28031

Po prostu nie znacie najnowszej historii Polski, środowisk jakie składały się na Solidarność, procesów jakie w samym związku zachodziły (do sierpnia 80, po sierpniu 80), a swoje opinie i wiedzę czerpiecie tylko z mediów, które w większości zbudowane zostały przez środowiska KORowskie (ITI, Agora).

I paradoks polega na tym, że to właśnie KORowcy należeli do tych co chcieli porozumienia z władzą, bo... sami kiedyś do niej należeli (Michnik, Geremek, Balcerowicz, wszyscy byli w PZPR), tzw. lewica laicka.

To im najbardziej zależało by nie przeprowadzać lustracji i dekomunizacji.

Owszem w PiSie też są jacyś PZPRowcy, ale nie są to liderzy ugrupowania tak jak ma to miejsce w przypadku KLD-UW-PO, gdzie przewijali się po kolei Geremki, Balcerowicze. Teraz już jest bezbarwny Tusk.

Nikt też nie mówi, że PiS jest krystaliczny. Nie ma takich środowisk, wszędzie ktoś ma coś za uszami, ALE... obiektywnie patrząc PiS za uszami ma najmniej.

I tutaj zadanie dla was. Ile miesięcy w okresie ostatnich 20 lat środowisko PiSu miało realny wpływ na rządy w Polsce.

Sprawdzimy w ogóle czy macie wiedzę by dyskutować, bo powtarzać PRowskie wrzutki o bolszewikach i esbekach to trochę poniżej poziomu.

Ja nie podyskutuję , bo wolę o grypie - bardziej mnie rajcuje ....

Ogólnie polityków to mam gdzieś i to niezależnie skąd pochodzą . Dla mnie to symonim słowa złodziej , tylko bardziej elegAncki

...ogólnie rzecz biorąc złodziejskie darmozjady .... :lol:

NIEPOTRZEBNI ,BEZUŻYTECZNI

-tyle choć wymieniać możnaby długo i w sensie pejoratywnym ..

A i to mój świadomy wybór , POPARTY doświadczeniem ....i znajomością realiów życia ...

A tacy istnieją ? uczciwi ?

...to żadne zajęcie .....

PUSTKA SIĘ ZAWSZE CZYMŚ WYPEŁNI ...

Nie rozważałam opcji po (bez polityków ),bo jak na razie nie ma szans na świat bez ....

a i teraz też nie widzę efektów pozytywnych ich działalności ....

Jakaś jednostka uczciwa, ba nawet święta zawsze się znajdzie ale to za mały % by w statystyce być czymś więcej jak tylko ułamkowym % bez znaczenia .

Wg mnie ogromna większość polityków - to złodzieje ,a nie jak sugerujesz uczciwi ludzie . I jeślli zrobiłbyś ankietę taką bezpośrednią i z prostym pytaniem -CZY POLITYCY - to W WIĘKSZOŚCI :

a- uczciwi ludzie

b- złodzieje

To podejrzewam wyszłoby 99,9% na moje z odpowiedzią b .... taki jest społeczny odbiór tej akurat profesji.... i wiem też ,że nie bezpodstawny :lol:

Wracając do grypy .... naprawdę dużo u nas dzieciaków choruje (małopolska )

:cry:

Kondolencje dla rodziny zmarlego na wirusa tzw swiniskiej grypy ,lekarza z

Wroclawia - jesli moge wyrazic swoje zdanie to powinna sadzic na wiele

milionow pania Kopacz i NFZ za n i e dostarczenie i n i e zaszczepienie

czlowieka z pierwszej linii frontu , najbardziej narazonego na zachorowanie ...

Gratulacje dla pani Kopacz i calego rzadu .

Teraz lekarze w razie epidemii po prostu nie przjada do pracy i sie wcale temu nie dziwie ....

A ja składam kondolencje rodzinom setkom osób co dzień umierających na różne choroby. Nowotwory, AIDS, gruźlicę i inne ciężkie choroby..np na AIDS umiera w Polsce średnio jedna osoba dziennie. O innych krajach nawet nie wspomnę. Wiesz ile osób dziennie ginie z głodu lub pragnienia? Czujesz to? Na prawdę uważasz że jeśli użyjesz cudownej szczepionki GSK lub Novartisu będziesz bezpieczna?

Twój ostatni post świadczy o Twojej niewiedzy. Znam lekarza, który ma stały kontakt ze środowiskiem naukowym i lekarskim w Stanach. Wbrew Twojemu przekonaniu lekarze tam wcale nie garną się do szczepienia.

Nie chcę dowieść, że epidemii [pandemii (sic!)] nie ma, ale nie można się dać zwariować. Na grypę sezonową (a raczej na powikłania po niej) ginie masa osób w skali świata i jakoś się o tym nie mówi? Dlaczego?

MARTINA faktycznie sporo osób teraz choruje. Więcej niż zwykle o tej porze, ale każdy rok jest inny. Może po prostu więcej ludzi chodzi do lekarza :wink:

Oczywiście, że istnieją uczciwi. To taki paradoks. Choćby było nie wiem jak dobrze, to ludziom i tak będzie nie na rękę i zawsze będą narzekać na władzę. Łatwo jest rzucić oskarżenia, tylko trudniej je później czymś udowodnić. Wskaż z imienia i nazwiska, kto i co ukradł. Są do zwalczania takich przestępstw odpowiednie organy. Na pewno się tym zajmą, a i polityczni przeciwnicy ładnie podziękują później :)

Tak jak 1 osoba umrze robi się larum , jak 30 dziennie na naszych drogach nazywa sie to statystyką ( jak kiedyś już ktoś napisał.... )

..sorry Lumpie ..

Uczciwi istnieją a pewnie ,ale ile %?

Co do abś i cbś i im podobnych mam przetrenowaną skuteczność i naiwnie nie wierzę w nic, poza pokazówkami z ich strony (dla ludu).... :lol:

To nasze super państwo nie funkcjonuje tak jak się to przedstawia i dla mnie są to rzeczy oczywiste... a te porady są poradami wybacz, ale osoby ,która wierzy w propagandę ......

Witam

Myślę, że w tym wątku taka prośba będzie dobrze zrozumiana.

Dyskusje dyskusjami, a ludzie chorują i są potrzebujący.

Moja chora na grypę Koleżanka o imieniu Marta jest w stanie krytycznym - proszę o modlitwę w Jej intencji.

Jako pielęgniarka posługiwała innym, teraz Jej potrzebna jest pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie życząc zdrowia

U Pisowskich bolszewików połowa to stare komuchy......tak jak i u Rydzola zasłużeni Esbecy w pierwszych ławkach........... :evil:

Przecież to jest totalna bzdura, ewidentny efekt niewiedzy połączony z medialnym praniem mózgu w wyniku nagonki na środowiska narodowo-konserwatywne (nie mam na myśli tylko PiSu).

Paradoks i brak logiki w twierdzeniu, że środowisko z inicjatywy którego wreszcie IPN zaczął publikować niewygodną prawdę o PRLu i okresie transformacji oskarżane jest o to, że składa się z bolszewików i esbeków :)

Na początku lat 90tych też stosowano tą sztuczkę, czyli ludzi ze środowisk domagających się lustracji i dekomunizacji Gazeta Wyborcza okrzyknęła "olszewikami" celowo korelując to ze słowem bolszewik.

Środowiska chcące rozliczyć komunistów określane są wyrazem mającym na celu negatywne skojarzenie z bolszewikami. I to rzekomo przez gazetę wywodzącą się z Solidarności... która walczyła z komunistami :)

Druga głośna i skuteczna manipulacja tamtych czasów to film "Uprowadzenie Agaty", nakręcony w kilkadziesiąt dni, mający na celu zdyskredytować prawicowego, konserwatywnego marszałka Kerna. Jak ktoś ciekawy jak na prawdę było z "Uprowadzeniem Agaty" to niech sobie poczyta: http://niezalezna.pl/article/show/id/28031

Po prostu nie znacie najnowszej historii Polski, środowisk jakie składały się na Solidarność, procesów jakie w samym związku zachodziły (do sierpnia 80, po sierpniu 80), a swoje opinie i wiedzę czerpiecie tylko z mediów, które w większości zbudowane zostały przez środowiska KORowskie (ITI, Agora).

I paradoks polega na tym, że to właśnie KORowcy należeli do tych co chcieli porozumienia z władzą, bo... sami kiedyś do niej należeli (Michnik, Geremek, Balcerowicz, wszyscy byli w PZPR), tzw. lewica laicka.

To im najbardziej zależało by nie przeprowadzać lustracji i dekomunizacji.

Owszem w PiSie też są jacyś PZPRowcy, ale nie są to liderzy ugrupowania tak jak ma to miejsce w przypadku KLD-UW-PO, gdzie przewijali się po kolei Geremki, Balcerowicze. Teraz już jest bezbarwny Tusk.

Nikt też nie mówi, że PiS jest krystaliczny. Nie ma takich środowisk, wszędzie ktoś ma coś za uszami, ALE... obiektywnie patrząc PiS za uszami ma najmniej.

I tutaj zadanie dla was. Ile miesięcy w okresie ostatnich 20 lat środowisko PiSu miało realny wpływ na rządy w Polsce.

Sprawdzimy w ogóle czy macie wiedzę by dyskutować, bo powtarzać PRowskie wrzutki o bolszewikach i esbekach to trochę poniżej poziomu.

Zainwestuj w młotek.......i walnij się w łeb........!!!!!!!!!!

Wystarczy posłuchać Jarka........łeb w łeb Gomółka.......... :D :D :D

Zainwestuj w młotek.......i walnij się w łeb........!!!!!!!!!!

Wystarczy posłuchać Jarka........łeb w łeb Gomółka.......... :D :D :D

Porażająca porcja informacji i kontrargumentów w Twoim poście.

1) Przeczytałeś przykładowy tekst o tym jak zmanipulowano ludzi (wychodzi na to, że również Ciebie) w przypadku marszałka Kerna??

2) Twierdzisz, że to kłamstwo pisać iż po sierpniu 80 roku władzę w Solidarności przejęły środowiska KORowskie??

3) Czy według Ciebie historycy Cenckiewicz i Gontarczyk publicznie napisali kłamstwa o Wałęsie czy o Kwaśniewskim, a Ci za to nawet nie pozywają ich do sądu (a jak się Wałęsa odgrażał)??

4) Sprawdziłeś ile miesięcy środowiska narodowo-konserwatywne (PC-PiS) rządziły na przestrzeni ostatnich 20 lat??

Chyba zastosuję się do porady z Twojej stopki...

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą...najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem... "

... i nie będę odpowiadał na Twoje posty jeśli wciąż będą przedstawiały taką wartość jak ten ostatni.

4) Sprawdziłeś ile miesięcy środowiska narodowo-konserwatywne (PC-PiS) rządziły na przestrzeni ostatnich 20 lat??

Wystarczająco długo by jako PC " uwłaszczyć sie i zawłaszczyć co sie da " :) , a potem przemianować na PIS.

Wystarczająco długo czyli ile i kiedy? Podaj przedziały czasowe i okresy w których mieli wpływ na rząd oraz konkretne teki jakie im przypadły w radzie ministrów.

Śmiało, dla przeciętnie inteligentnego Polaka zdobycie takiej wiedzy nie nastręcza trudności, już paru się uświadomiło dzięki temu, że od nich wymagałem merytorycznych dyskusji.

Konkrety, konkrety, a nie takie stwierdzenia bez argumentów.

P.S. Ja tylko odpowiadam w tym offtopie, nie ja go prowokuję.

Wracając do grypy

http://wiadomosci.onet.pl/2093888,12,nadchodzi_nowa_grypa_kozia,item.html

Tuż przed świętami spodziewam się grypy karpiowej, potem psiej, kociej, krowiej itd. Co jedna to groźniejsza,ale za to na każdą będą od razu gotowe szczepionki. Co prawda nieprzetestowane i średnio skuteczne, ale za to bardzo drogie. :wink:

Pomijam kwestię że radośni pismacy do jednego wora wrzucili gorączkę Q i grypę.

-

:evil:

Nie zaszczepienie lekarzy , pielegniarek i personelu medycznego uwazam za

oznake kompetnej niewydolnosci panstwa polskiego.

Mimo, ze minister Kopacz zapewniala, ze jest przygotowana - w

rzeczywistosci okazalo sie jak zwykle ze pieniadze na szczepionki rozpłynely sie

jak sen piekny , zloty.........ponadto wyprodukowanie takiej szczepionki to

cykl chyba prawie 6 miesueczny , wiec zamowienie nalezało złozyc znacznie

wczesnie.

W Stanach personel medyczny zostal zasczepiony juz 6-7 tygodni temu.

• 2 weeks później...