chopinetka 15.02.2011 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Ostatnio piekłam ciasto zdaje się babkę biszkoptową z przepisu z tego forum. Moje przepisy to nuda, zwłaszcza ostatnio jakoś nic mi nie smakuje. Wyjdzie na to, że tu, to najlepiej się gotować można nauczyć, hi,hi. pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.02.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ja moge jakby co podrzuc przepis na ciacho ktorym sie ostatnio wszyscy zachwycaja, nazywa sie to ciasto balowe jest pychota, wielka blacha znika w sekund 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 16.02.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 :jawdrop: Taką mam minę za każdym razem, jak zaglądam do Ciebie - klimatyczny domek...te wszystkie przydasie własnoręcznie wykonane...jesteś niesamowicie kreatywna Lutajko:yes: A puf rozkłada na łopatki - niniejszym ustawiam się w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 16.02.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Lutajka, rewelacyjny ten kąt z poduchami. Lustro też superfajne. Najbardziej podziwiam Cię za to, że własnymi rękami potrafisz zrobić rzeczy, za które ja płacę w sklepach ciężkie pieniądze. Ech, talent... Moja próba przemalowania kwietników na biało, aby wyglądały a la shabby chic skończyła się tak totalną klapą, że tym bardziej chylę czoła przed Twoimi dokonaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 16.02.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dobra chciałyscie kulinaria to beda, ale najpierw przeprosiny dla Hanneczki bo ja ominełam w ostatnich odpowiedziach, :hug:przepraszam. dziekuje ,a o pdłodze to mozesz mi tak codziennie. lasche,marcoto - dami makarony i sałatki,wedle zyczenia Marta1201 - dziekuje, manufakture zaczynam na 100%. Aneta S - do usług, to moze ja tez manufakture kulinarna załoze???,dajcie mi wór kasy to otworze knajpe( marzenie moje - na razie niedoscignione) i bede Was wszystkie żywić!!!! chopinetka - tu to sie wielu rzeczy mozna nauczyc:lol: nie koniecznie na temat, a ciasta to u nas małzon piecze,ja jakos nie lubie, wole konkrety. marcoto - balowe przepis zapodaj, najwyzej mi du....a urosnie, co sie bede zalowac:lol2: Justynka - dziekuje bardzo, zapisana do kolejki. Darcy - a dziekuje bardzo, a moze ty zamiast tym sklepom placic to mi zaplacisz, ja chetnie zlecenia przyjme:D i taniej bedzie, wiec obie skorzystamy. by the way, dzis zamiast skrecac regały w piwnicy, wsiaknelam na trzy godziny do twego watku, nie powiem, ze załuje bo nie zaluje....... ale regaly nadal leza zamist stac a wolne sobie zrobiłam by cholerna piwnice ogarnac, no Darcy winna mojemu zejsci na złe tory!!!!! a tak w ogóle masz piekny dom!!!! i jeszcze informacja w sprawie puf, zamowienia składać na adres [email protected] dodam jeszcze ze mozna zamawiac inne kolory, jakie pokaze niebawem. przeisy pozniej,musze smigac po dzieciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.02.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ciasto robie wg tego przepisu, polecam, kajmak czyli gotowane mleko slodzone mozna kupic juz gotowe http://okruszki.blox.pl/2009/04/CIASTO-BALOWE.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.02.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 no tanio nie wychodzą ale najdrozej tez nie - 250 zł (dla forumek bedzie zniżka) cena nie zawiera wkładu do środka. a co w środek trza dać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 16.02.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 aka z ina - a co chcesz, ja wetkałam stary spiwor, ktory zalegal w szafie teraz przepisy: 1. Makaron z szynka parmenska i boczkiem potrzebne; - szynka parmenska, - boczek w plasterkach, - duzo czosnku - pieprz, - sos / przecier pomidorowy w kartoniku, - 2 łyzeczki koncentratu pomidorowego, - makaron - jaki kto chce ( ja dalam akurat wstazki) moze byc kazdy inny. boczek i szynke podsmazamy, dlugo tak by byly dosyc hrupiace, dodajemy czosnek, wycisniety, smazymy do zrumienienia czosnku, dodajemy pieprz, wlewamy sos pichcimy na małym ogniu ( pod przykryciem, bo chlapie) dodajemy koncentrat by zagesic sos, gotujemy makaron i gotowe!!!! mozna dodac parmezan, ja czem tez dodaje zielona pokrojona pietuszke, pycha. 2. Makaron ale carbonara. potrzebne: - pieczarki -szynka jakakolwiek, ja daje drobiowa - ziola prowansalskie - smietana gesta taka do sosow i zup, - serek topiony do smarowania typu gouda lub inny - jaki dopisze bo nie pamietam a jestem poza domem -cebula; makaron - tu akurat dalam zwykle nitki, szynke podsmazamy z cebulka, dodajemy pieczarki, pociete w talarki dusimy na małym ogniu, dodajemy smietane i serek mieszamy by sie nie przypalilo, dodajemy ziola prowansalskie makaron i gotowe. smacznego, sałatki pozniej ,bo smigam do przedszkola na zebranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.02.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 nie powinnam byla tu zagladac przed obiadem dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Lutajka podczytuję od dawna.... Super wychodzi dopieszczanie domku.... I widzę , że wątek kulinarny też zapowiada się super. te makarony to jako sałatki czy dania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 16.02.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Lutajka, spoko, zero problemu .... a podaj mi prosze wymiary tego puuufffaa , mozna podac wlasne wymiary przy zamowieniu... ? Ten dol to filc syntetyczny..? Jaka ma grubosc... ? Co do podlogi, to nie znalazlam nic co by mnie powalilo, wiec szukam dalej. Przy okazji podam Wam przepis na pyszna SZYBKA salatke. Uwielbiamy ja, na imprezkach tez szybko znika 1 op.(250 g) paluszkow SURIMI , 5 jaj na twardo,1 ogorek salatkowy, 1 op. jogurtu naturalnego, koper swiezy,pieprz i sol. W misce ulozyc warstwami: jajko pokrojone na 4 (czyli w ksiezyce), na to paluszki Surimi w wieksza kostke, na to ogorek obrany i pokrojony w wieksza kostke. Polac jogurtem wymieszanym z sola i pieprzem, obficie posypac posiekanym swiezym koperkiem. Do tego np. grzanki, lub bagietke czosnkowa. Pycha markoto znam to ciacho, rzeczywiscie pyszne, ale pod nazwa 3bit. Edytowane 16 Lutego 2011 przez Hanneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 16.02.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 lasche- zawsze mozesz jeszcze zmienic menu obiadowe Arnika- bo chyba pierwszy raz sie ujawniasz, no chyba ze mnie skleroza dopada,coniejest wykluczone. dziekuje za komplementa.to miłe. watek kulinarny- tez bedziemy rozwijac. makarony-jak kto woli. Haneczko -Uffff, jak dobrze. puf ma wymiary 60x60,ale mozna podac swoje ,wedle zyczenia. ficl jest syntetyczny , ma chyba 30% wełny, gramature sprawdze dokladniei podam. co do podłogi- szukaj az znjdziesz ta wymarzoną. Sałatki 1. Rukola zgruszkami i serem typucordon blue sałata rukola 3-4 gruszki ser typu cordon blue lub rockpol orzeczy włoskie. oliwa sos winegret Knora ser i gruszki kroimy na kawałki dodajemy do sałaty dodajemy pokruszone orzechy sos: oliwa+ sosKnora +ocet winny gruszkowy, wymieszc. zalacsaletke,wymieszac, i zaraz podawac. 2. sałata z kurczakiem, boczkiemi awokado-przepiswg Nigelli Lawson sałata lodowa boczek w plasterkach kurczak gotowany lub w zamian szynka drobiowa 2 awokado- miekkie, dojrzałe musztarda dizonska ocet winny oliwa z oliwek pieprz szcypiorek boczek usmazyc na patelni na chrupko,odsaczyc z oliwy na reczniku papierowym do sałaty dodac kurczaka lub szynke dodac awokado, male porcyjki wyciagane łyzeczka, do tłuszczu po smazeniu boczku dodac musztarde, stale mieszac by sie polaczylo i nie przypalilo, dodac ocet winny,pieprz zalac salate i wymieszac na wierz posypac szczypiorkiem. ja zrobilam ja bez musztardy ze zwyklym sosem winegret-tez było pyszne. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 3bit nie ma pieczonego biszkopta tylko herbatniki ale fakt to podobne ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 16.02.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Lutajka a ta góre puffa robisz na szydełku (własciwie na szydle?) a skad masz taka grubą włóczkę? ja lubie dziergac i tak sobie mysle ze fajny ten puff;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.02.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 aka z ina - a co chcesz, ja wetkałam stary spiwor, ktory zalegal w szafie a jak u mnie nie zalega??? przepisiki kopiuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 18.02.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 psosin - przepraszam ale .....tajemnica. aka z ina- to cokolwiek znajdziesz.przepisy - do uslug. ja od wczoraj mam dziewczyny w domu,( piwnica wiec nadal stoi odłogiem) znowu jelitowka panuje wiec wolałam je ewakuować na wszelki wypadek. zima przyszła znowu - ruszam zaraz z łopata w tany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 19.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Lutajka, a ja znowu - monotematycznie - co zobaczę cos takiego, to przychodzisz mi do głowy Zerknij http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.wobeline.pl/photo/product_small/c/a/2/1_ca23c236a17b.jpg&imgrefurl=http://www.wobeline.pl/pr/pl/newcol.html&usg=__6U_WDMDMszJI0np18mqSyDPfZb0=&h=141&w=174&sz=4&hl=pl&start=110&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=HT1AnD7VZkwEOM:&tbnh=81&tbnw=100&prev=/images%3Fq%3Dwieszak%2B%25C5%2582azienkowy%2Bretro%26start%3D105%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4SKPB_enPL270PL270%26ndsp%3D21%26tbs%3Disch:1&ei=mqdfTdHTFpOcgQeEzJzAAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata83 20.02.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 melduję się jako kolejna podziwiająca Twoj dom i dzieła Twojej twórczości......cudeńka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 20.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 dzieki Lutajaka, musi super sie prezentowac na zywo, az 60 cm..., choc to chyba tak optymalnie. Ale chyba wysokosc jego nie jest az taka .... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 21.02.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Lutajko oby choróbska Was tym razem ominęły szerokim łukiem!!! nie wiem czy widziałaś, ale jak zobaczyłam tę wycieraczkę od razu pomyślałam o Tobie http://images39.fotosik.pl/644/64e26dcc3749fac6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.