Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home Sweet Home

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam,chcialam sie przywitac

trafilam tu z watku monah :D i bardzo mi sie podoba,dodatkowo i ja uwielbiam gotowac,wiec jak zobaczylam "przydasie " kuchenne to sie poczulam swojsko 8)

chcialam zapytac,czy masz zamiar powiesic u siebie ta tabliczke z napisem KUCHNIA z oliwkami? i czy zamierzasz miec wiecej takich oliwkowatych dodatkow- bo ja chetnie oddam ceramiczna miarke do spaghetti biala z takimi wlasnie motywami.

Musze pomyslec gdzie ja wcisnelam.. hmm :roll:

dzis szybko i krótko

po dłuzszej przerwie....jestem,

zarobiona, wykonczona, pędze z szybkością błyskawicy by zdążyć przed swietami ze wszystkim, czasu brak!!!!!

sie ogarne i nadrobie.

Dechy takie pikniutkie, że ciężko zdecydować się na jedne, ale cena dość szybko ogranicza wybór do jednych Te olejowane na biało przy macaniu bardzo fajnie wyglądają i do Twojego białego domku chyba jak znalazł, aczkolwiek im dłużej patrzysz na wszystkie, tym bardziej oddala się ostateczna decyzja...

Poza tym różności wielkanocne w Lutajkowym wykonaniu to aż pachną tymi zbliżającymi się Świętami - i kolejny raz do mnie dociera, jak to człowiek ma przechlapane, jak jest leniwy.

dechy - powalaja, i burzą zdecydowanie się na te jedyne, poczekam na twoje :wink: :lol:

wielkanocne deco - jeszcze w toku- nadal niestety. :roll:

Myszonik- sama tego chciałam, znam, podziwiam..... cena mnie wyleczyła :lol:

aneta s -dziękuję, deski debowe- myśle o nich intensywnie,ale jakie by nie były napewno bedą olejowane -jestem w stanie się poswiecici olejowac co rok - dla efektu!!!!

diable 200 - wiem, cena zaporowa ale dechy to na lata beda, a jak siebie znam to jak zrobie "cos w zamian" i nie bedzie tak jak chcialam to bede zmieniac-suma sumarum wyszloby na to samo.

co do dech to szukam- ale nie znalazlam .... jeszcze :wink:

asika13 - witam serdecznie i swojsko :lol: ,

kuchnia z oliwakami juz ma swoj nowy domek, kuchnie własciwie :wink: ale dziekuje za propozycje,u mnie inne"przydasie"zagoszczą ( szaro-białawe)

ida2 - dzieki, maluje farba akrylowa duluxa. - instrukcja jutro!!!

budowa w toku, zdecydowanie blizej jak dalej, posadzki schną, potem podloga,malowanie i przeprowadzka tesciow- wtedy my zaczniemy wielką akcję pt. R jak REMONT. mam wiec jakies 1,5-2 miesiecy na organizacje i wybor wszystkiego- troche mało!!!

tymczasem zaczełam skrobac moje schody- beda cudne, fotki niebawem.

na dzis tyle, jutro wiecej, biegne dalej.

dzis na spokojnie nadrabiam forumowe zaległości.

1)

Jajka decou-instrukcja

przepraszam, że dopiero teraz, wiem, wiem miały być wczesniej ale nie dalo rady,znaczy ja nie dałam rady, biję się w pierś. Mimo wszystko mam nadzieje, że znajdzicie gdzieś 1-2 godzinki na poczynienie takowych.

potrzebne będą:

- jajka styropianowe,

- farb akrylowa,

- serwetki lub papier do ozdabiania,

- klej do decoupagu,

- lakier wodny żel

jajka styropianowe nabijamy na piki i malujemy

suszymy, ja by zaoszczedzić czas susze suszarką do wlosów,mozna czekać az samo wyschnie :roll:

wycinamy wzórz serwetek,jajko smarujemy klejem

delikatnie przyklejamy i wygładzamy pedzelkiem

suszymy

lakierujemy

poźniej wyglądają tak:

jeśli chcecie robić jajka ze spekaniami, jak te:

lub te

to robicie tak:

- pomalować ciemna farba,schnięcie

- nakladamy spekacz - cracle-1 składnikowy, schnięcie,

- nakładamy jasną farbe, delikatnie, schnięcie,

reszta jak w wersji poprzedniej czyli wycinamy wzor, przyklejamy, suszymy, lakierujemyi gotowe.

Powodzenia!!!!

2)

dekoracje wielkanocne

stan na dziś -prawie skończone, przynajmniej w większości i jestem usatysfakcjonowana z efektu.

krótka foto relacja:

wiosennie i swiątecznie już mam. :wink: :lol:

idę z rewizytami....

Edytowane przez Redakcja
usunięcie nieaktywnych zdjęć

Lutka, dzięki za te instrukcje, jesteś wielka ;)

a dekoracje zielono-biało-różowe - cudne! cudniaste!! sczególnie to Twoje urocze okienko.

motywy koronki i serduszek bukszpanowych i u mnie się pojawią ;)

zazdroszczę, bo ja dopiero zasiadam do strojenia domu - zapóźniona trochę jestem ;)

Lutajko dzięki za szczegółowy i obrazkowy (bardzo łopatologiczny :) ) instruktaż...

Chyba to jednak nie na moje możliwości, ale przekażę siostrzenicom, one bardziej utalentowane, a może w zamian za instrukcję coś ciotce z wyrobów odpalą :wink:

A dekoracje świąteczne przygotowałaś przepiękne... szczerze zazdraszczam i jednocześnie gratuluje koncepcji i wykonania.

Radości, która dostrzega piękno małych rzeczy,

Nadziei, która nie gaśnie, gdy marzenia wydają się zbyt dalekie,

Pokoju, który koi, kiedy wszystko wyprowadza z równowagi

Wiary, która daje oparcie, kiedy bezradność przeraża.

Edytowane przez Redakcja

• 3 weeks później...

Jestem, wracam na FM po długiej przerwie i kajam się przed Wami i o wybaczenie proszę.

przyczyn było wiele:

1. praca, praca i jeszcze raz praca;

2. zmiana szaty FM,

3. wydarzenia z 10.04 jakos nie nastrajały mnie do pisanie o wyborze desek i innych sprzetów domowych

4. prawie juz oficjalnie zaczelismy akcje pt "R JAK REMONT"

Biegam więc po sklepach,salonach, necie celem wyboru tych jedynych, wysnionych sprzetow do naszego domu, porównuje, negocjuje ceny i dostaje swira :-)

Cieszylam sie jak dziecko i nie moglam sie doczekac kiedy "to" sie zacznie a teraz jestem jeszcze do tego przerazona, kosztami ktore przed nami,ogromem prac do wykonania, czasem ktory ucieka itp.

po krótce tyle, reszte nadrobię pozniej.

a jest o czym pisac....

Edytowane przez Lutajka

spoko, nagram wam wszystkim na płytach.

ale wrzucam i na życzenie usuwam ;)

trochę durnowate miny mamy, ale co tam ;)

hyhy :D

i zagadka dla odwiedzających: kto ma na sobie FILCOWĄ kurteczkę?

jutro bierzemy aparacik i konieczne sesja na parkiecie, coby Ł. nie zapomniała, jak się w kraju imprezuje ;)

Edytowane przez Redakcja