Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Home Sweet Home

Recommended Posts

Drewno ...dąb ....słoje .....i to co im da olej !!!!!!!!!!!!!!!

... Lutka to będzie cudne ..samo w sobie a jeszcze ta koza .......

dla takich chwil warto żyć ...szczęściara :)

oj warto, warto!!!!

nie pamiętam czy ci gratulowałam tych kopyt czy prawideł ....

tak czy inaczej ześwirowałam na ich punkcie ...

.... bo kopyt ja ...kurcze w 50% wnuczka szewca NIE MAM ...i to jest paranoja

...ale ciocia jest już pewna że ja normalna nie jestem;))

nie gratulowałas, zatem dziekuje bardzo, ja tez swiruje na punkcie ich i wielu innych "przydasi" czy "durnostojek" -jak zwal tak zwal.

no jak mozesz .... wnuczko w 50% Szewca, no jak???

ciocie tak maja - tym bym sie nie przejmowała, zreszta ja takze do "normalnych" nie naleze...... i ..... dobrze mi z tym :-)

a teraz zmiana tematu, schodow mam dosyc. :-)

zakupilam plytki do pozostalej czesci salonu, inne jak zamierzalam na poczatku, jednak czarne na calosci przerazily mnie ( znaczy ich sprzatanie)

beda wiec Meteor Bianca by Casalgrande Padana, wersja 30x60, bielutkie, fotka nie oddaje realu ale moze jutro bede iala je w domu to pokaze.

poki co link:

http://www.casalgrandepadana.it/galleries/library-940/reflection_meteor_almond-lappato_gradino.jpg

jako ze w temacie plytek jestesmy to przeniose sie na lazienki.

te mam dwie, jedna na dole jedna na gorze.

stan.... zastany????!!!!!

jednak narzekac nie ma co,moze nie sa to lazienki moich marzen i kolorystyce ale jak je podrasuje to nie beda zle.

zwazywszy na to ze byly robione jakies 10-15 lat temu to sa calkiem na czasie.

co prawda w bezach ale...... dam rade!!!!

dolna:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13041

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13040

cos te fotki zolte mi wyszly,w realu jest bardziej stonowanie i delikatnie bezowo jak zolto.

tu zasadniczych zmian nie bedzie, malowanie odswierzajace- jakas zlamana biel, troszke gadzetow,nowe lustro.

no wlasnie lustro.....

zrobione bedzie ze starego wezglowia lozka, wyszliwowane, pobielone,moze poleczke szklana dorobie, sie zobaczy i sie zrobi.....

z tego:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13039

cdn....

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadal kombinuje co oni z tymi kopytami zrobili ...kojarze z dzieciństwa że widziałam ...a zrujnowałam się juz na kleje, papierki itd więc mus jest !:) oczywiście wyklejenie czegokolwiek ponad kopyto nie wchodzi chwilowo w rachube, jako że zaangażowałam sie w wiatrołap i tam potrzebuje do dekoracji ....ciotunia mnie w kaftan zapakuje bo wybieram się ponownie na noranie ................................jak nic nie znajde wykleje drewniaki ........:wave:

Płytki do salonu .....szczerze współczuje ...posiadam taki prawie bialutki beż ...on się nie brudzi ...BO ON SIĘ CHOLERNIE BRUDZI :bash: a dodam że jest zaimpregnowany!!! (no ale ja używam mopu a jak wiemy to sprzęt idealnie zabrudzający :))

Beże szybko się nudzą ..(jestem w trakcie ich likwidacji na kolejny wypasiony w barwę kolor tj szary ) ale płytki mozna zamalować pan flugger nie takie rzeczy potrafi

no i zazdraszczam wam w Poznaniu tych osad staroci ...kurcze u mnie nie ma nic a jak juz jest to licza sobie okrutnie

Dechy cuuudne !!! Piękne, piękne , piękne ... jednak co prawdziwe drewno to drewno ...

Z łazienką - oczywiście - dasz radę, jest bardzo fajna - neutralna i ponadczasowa :) Po Twoim dołożeniu swoich pięciu groszy wiem, że rzuci nas na kolana :)

W ogóle dom świetny - klimatyczny i z duszą - Super ! No i ta lokalizacja :D Zazdraszczam mega :yes:

A jak tam poszukiwania blatu do kuchni ?

Nadal kombinuje co oni z tymi kopytami zrobili ...kojarze z dzieciństwa że widziałam ...a zrujnowałam się juz na kleje, papierki itd więc mus jest !:) oczywiście wyklejenie czegokolwiek ponad kopyto nie wchodzi chwilowo w rachube, jako że zaangażowałam sie w wiatrołap i tam potrzebuje do dekoracji ....ciotunia mnie w kaftan zapakuje bo wybieram się ponownie na noranie ................................jak nic nie znajde wykleje drewniaki ........:wave:

Płytki do salonu .....szczerze współczuje ...posiadam taki prawie bialutki beż ...on się nie brudzi ...BO ON SIĘ CHOLERNIE BRUDZI :bash: a dodam że jest zaimpregnowany!!! (no ale ja używam mopu a jak wiemy to sprzęt idealnie zabrudzający :))

Beże szybko się nudzą ..(jestem w trakcie ich likwidacji na kolejny wypasiony w barwę kolor tj szary ) ale płytki mozna zamalować pan flugger nie takie rzeczy potrafi

no i zazdraszczam wam w Poznaniu tych osad staroci ...kurcze u mnie nie ma nic a jak juz jest to licza sobie okrutnie

szukaj, pewnie znajdziesz, bo kto "normalny" by je przygarnął do wyzszych celow :-)

drewniaki..... hmm tez dobry pomysl!!!!!

płytki - nie strasz, ja zrezygnowalam z czarnych na ich korzysc, mniemem ze beda sie mniej brudzuc!!!!

beze - ja za nimi tez nie przepadam, ale polacze je zszarosciami i da sie przelknac.

Plytki sama malowalam w naszej obecnej lazience - byly bezowo nijakie, teraz sa szare, Tikkurila pomogla.

wyglada tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13380

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13381

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13382

starocie - troche ich jest ale drogie, ja raczej przeszukuje strychy, piwnice rodzinki lub male ryneczki u mojej Babci.

Paty - jak mozesz, toz to cudne stworzenie jest, nie moze tak tylko stac,ja eksploatowac trzeba!!!! ;-)

mycha, Aneta, Aniazzielonego - dzieki za pochwały.

Aniu -koszt desek to 83 zl/m2 + montaz i materialy - razem nieprzekracza 150 zl,takze warto.

schody sie robia, dobrze ze wzielam fachowcow bo sama nie zrobilabym tego za nic, panowie juz 3 dzien walcza sprzetem ciezkim i lekko nie jest, twierdza ze stopnie musialy bys czyms zaimpregnowane lub zapokostowane. farba sie maźga. oni walcza ze stopniami a ja z balustrada.

ale juz jest efekt, wizja lokalna wkrotce.

ogolnie sajgon panuje,bajzel totalny. panow majstrow masci wszelkiej od groma i troche.

jest wesolo!!!

cd.... łazienki

gorna, obecnie prezentuje sie tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13044

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13042

zamysl taki - wywalamy brodzik, montujemy wanne i szafke pod umywalke,wszystko oblozone fornirem drewnopodobnym w kolorze debu lub buku - sie zobaczy jeszcze.

belki planuje pobielic, troche gadzetow i bedzie taka..... moja!!!

Lutajko,

cena dech BAAAARDZO przyjemna, już wątpiłam, czy uda się kupić w rozsądnej cenie, bo wszyscy wyskakują z cenami 250-400 zł za metr, a tu proszę!

Tym niecierpliwiej będę czekała na Twoją fotorelację po położeniu.

Walcz, walcz o schody, to będzie jeden z piękniejszych punktów w Waszym domu:)

Plytki sama malowalam w naszej obecnej lazience - byly bezowo nijakie, teraz sa szare, Tikkurila pomogla.

wyglada tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13382

:) no prosze praktykowałam z Tikurillą ale o jej możliwościach względem płytek nie pomyslałam ...nie wiem na ile mój monitor oddaje kolor ale jest ok...a zaskoczona jestem bo walczyłam z szarym tikurilli który szarym być nie chciał i ciągle był niebieski ( a już dolałam całe opakowanie czarnego pigmentu ...sama po kilku wycieczkach do mieszalni) ....w końcu mam coś co chwilami jest szare a chwilami niebieskie to zależy od światła

musiałam powtórzyć to zdjęcie ...bo mnie powaliło ...no stworzyłaś wirujący od emocji styl Lautreca w tej łazience ....i co na stwórce masz na tych drzwiach prysznicowych ??? folie??? duże brawa ...paryski klimat i oddech bohemy .. a tak mało środków ...jaskrawa barwa, ażur ...i w efekcie dynamiczna przestrzeń ....wiesz na fm często się słodzi ...ale tu sie pełny szacunek należy dla wyczucia i smaku w przekształceniu nudnej przestrzeni w coś cholernie stylowego :cool:

co do płytek ..no brud widać bo ...on po to jest ma go być widać i ma nas dreczyć ...ale za to nie widać kurzu ..ha ha ha ....no i czarne podłogi jednak pomimo całego swojego piękna zwłaszcza na dużej płaszczyźnie smucą ...lepiej jasna plama i smolisty czarny w detalu :)

Edytowane przez konstancja30

Już miałam napisać że fajny ten twój domek i jak na domek z odzysku ciekawy w architekturze ...a tu zajrzałam na blog i ..

NIC DZIWNEGO !!!!!!

toż to przedwojenny skarb w dość ciekawej architekturze i klimacie aby zazdraszczać :) więc zazdraszczam ..ktoś w tym 1920 roku wybudował perełke ..już sama forma schodów to dobre rzemiosło ..ta barierka o la la ...

Aniazzielonego - cena przystepna i jakosc dobra, podloga bedzie do konca tygodnia to oczywiscie pochwale sie!!! ;-)

o schody walcze, jak lwica juz mi sil brak, parkieciarzom zreszta takze!!!

Konstancja 30 -

musiałam powtórzyć to zdjęcie ...bo mnie powaliło ...no stworzyłaś wirujący od emocji styl Lautreca w tej łazience ....i co na stwórce masz na tych drzwiach prysznicowych ??? folie??? duże brawa ...paryski klimat i oddech bohemy .. a tak mało środków ...jaskrawa barwa, ażur ...i w efekcie dynamiczna przestrzeń ....wiesz na fm często się słodzi ...ale tu sie pełny szacunek należy dla wyczucia i smaku w przekształceniu nudnej przestrzeni w coś cholernie stylowego

dziekuje bardzo.

na kabinie jest nakleja z Szablonerii jesli dobrze pamietam - ale wyklejanie jej to zmora straszliwa była, jedna poszla na straty ale tak sie zawzielam ze kupilam druga i wykleilam ponownie.....

barwa - jaskrawa to tylko na fotkach tak wychodzi, w rzeczywistosci to krwista czerwien..

.......slodzenie - to nie dla mnie, japo prosze o czysta i niczym nie udawana konstruktywna krytyke!!!!! tylko tak mozna dojsc do idealu!!!!

..... ale idealow nie ma ..... :-)

za szacunek i uznanie unizenie dziekuje. wiem ze moze jest odwazna i wariacka ta lazienka ale taka wtedy wlasnie chcialam miec i jest moja......

..... i dobrze mi w niej pomimo uplywu dwoch lat od metamorfozy!!!!!

co do płytek ..no brud widać bo ...on po to jest ma go być widać i ma nas dreczyć ...ale za to nie widać kurzu ..ha ha ha ....no i czarne podłogi jednak pomimo całego swojego piękna zwłaszcza na dużej płaszczyźnie smucą ...lepiej jasna plama i smolisty czarny w detalu

brud -powiedzmy ze go ignorowac bede i udawac ze go nie ma. poza tymprzy dwojce dzieciakow w wieku przedszkolnym zachowanie ladu jako takiego graniczy z cudem, zatem bede w cuda wierzyc i plytki jakie wybralam takie beda, najwyzej bede je przeklinc do konca zycia......... nomoze do nastepnego remontu..... :-) za 100 lat!!!!

skarb - dla nas najcenniejszy na swiecie..... bo nasz!!!

dziekuje.

praca na budowie wre!!!!!

ja obolala od stop do glow nadal walcze ze schodami, parkieciarze walcza ze mna -nie jest lekko .....ale kto powiedzial ze bedzie????!!!!!

brodzik w gornej lazience zdemontowany, robi sie obudowa wanny.

kuchnia zakupiona czeka na piatkowy montarz ( niestety przesuniety bo elektryk nawalil)

apropo kuchni - kupowanie kuchni w wiadomym sklepie szwedzkim to jak wyprawa na osmiotysiecznik, lub maraton z przeszkodami.

nie wiem, czy ktos z was kupowal, ja w sobote tak a ze mam samochod dostawczy to radoscie stwierdzialm ze sami sobie to przewieziemy.

niestety nieswiadoma tego ze .......... towar musisz sobie uszykowac SAMA!!!!!

tak wiec:

- stracilam 2,5 godziny na bieganie miedzy regalami z karteczka towarow,sprawdzanie czy aby napewno dobra polke biore i na wozek !!!!

- 2,3, 4, wozek............ ciagle malo!!!

- stanelo na 5 wozku......

-dobra tylko jak to teraz zatargac do kasy jak nas dwoje a wozkow 5 i ciezkie jak cholera??????

- dalismy rade.....jakos ku uciesze innych zakupowiczow!!!!!

po zaplaceniu, doszly jeszcze 2 wozki z pralkai lodowka ;-)

nastepny wyczyn: transport do samochodu, przy czym mlodamila Pani w kasie poinformowala nas ze nie mozemy podjechac pod wejscie bo nas ochrona przegoni i musimy ladowac tam gdzie zaparkowalismy samochod...... czyli na koncu parkingu, no bo jak moze wygladac parking w sobotnie popoludnie. :-)

generalnie........ olalismy to totalnie, kolega malzon zaparkowal centralnie przed wejsciem i targamy to wszystko do auta.

myslicie ze ktos z ochrony lub pracownikow nam pomogl: otoz NIE, bo po co. pomoc to oni moga i towar nawet uszykuja ale za 100zl.

generalnie rozbawila mnie ta sytuacja i ludzie patrzacy na nas jak na ufo jakies, zmeczona ale szczesliwa pojechalam do domu z nasza kuchnia!!!!! :-)

a tu znowu schody, skrobanie czas zaczac,skrobalam do 22.00 i wczoraj caly dzien i dzisiaj tez troche....

..... jutro chyba bedzie KONIEC!!!!!!

mycha73 - blat mam z IKEA - przyszla inna ekipa montujaca meble i nie widza problemow i nawet blat w parapet wstawia.

THE END!!!

Lutajko, dechy masz fantastyczne i za jaką przyjazną cenę:) Link podkradziony i zapisany, a ja oczekuję na foty już położonych na gotowo.

Pracy ze schodami nie zazdraszczam, bo to musi być harówa, ale za to samych schodów i tego jak będą wyglądały kiedy mordęga się skończy nawet bardzo:)

Tak .......kupiłeś drogi człeku ..to sobie znajdź ......zapakuj...podziękuj .........jestem pod wrażenie dbałości o klienta !!!!!!!!!!!!!! Lutajka a ty podziękowałaś ....no nie powiesz mi chyba, że zapomniałaś ;) im podziękować ...........

kurcze i tak żałuje że nie mam tego sklepu u siebie ...chociaż nie nacierpie ich za to, że ci kuchni nie spakowali ...i niby nie nacierpie ich produktów .........a jednak zawze coś tam wynoram ...

czekam na efekty skrobania ...my też skrobiemy tyle że cegłe tzn ja skrobałam ,małż ze sprzętem sie wysunął ...wiec ja sie usunełam i chwale radośnie rzucając w kąt szczote drucianą :)

a utrzymanie czystości jest tak samo możliwe przy jednej czternastolatce .............całe ogony przyprowadza ze szkoły ......żywienie zbiorowe ...i brudzenie zbiorowe :) bo sprzątanie to indywidualne :jawdrop:

Lutajko, dechy masz fantastyczne i za jaką przyjazną cenę Link podkradziony i zapisany, a ja oczekuję na foty już położonych na gotowo.

Pracy ze schodami nie zazdraszczam, bo to musi być harówa, ale za to samych schodów i tego jak będą wyglądały kiedy mordęga się skończy nawet bardzo

dziekowac bardzo, podkradaj ile wlezie tu akurat mozna i konsekwencji nie bedzie :-)

podloga bedzie.... w piatek

schody..... nie ma czego zazdraszczac,harowa byla........ ale sie skonczyla......... :-)

Lutajka a ty podziękowałaś ....no nie powiesz mi chyba, że zapomniałaś im podziękować ...........

podziekowalam....... a jakze, mialam isc na obiad u nich ale sie obeszlam smakiem, :-)

.........a jednak zawze coś tam wynoram ...

mi chyba nigdy nie udalo sie wyjsc bez "czegoskolwiek"!!!!!!!

.............całe ogony przyprowadza ze szkoły ......żywienie zbiorowe ...i brudzenie zbiorowe bo sprzątanie to indywidualne

tabunow to nie zazdraszczam, wszystko przede mna..... moje Panny narzie przedszkolne sa.

u nas sprzatanie tez indywidualne -patrz matka sprzata dzieci sie bawia ( no nie zawsze, czasem nawet pomoga ;-) )

Mycha, Aniazzielonego - dzieki -kuchnia montuje sie w piatek!!!!! HURA

co dokuchni oobecnie prezentuje sie tak:

BALAGAN -zignorowac!!!!

widok z korytarza

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13793

widok z salonu

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13792

widok z tarasu

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13794

w czwartek malowanie, wpatek montowanie ......juz bedzie!!!!!

i wiadomosc najwazniejsza dzisiejszego dnia:

SKONCZYLAM SKROBAC SCHODY!!!!!!!!!

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13788

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13789

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13787

HURA HURA HURA!!!!!!!!!

stopnie to robota majstrow,barierki moja!!!!

jestem dumna jak paw!!!

zostalo tylko i az...... olejowanie, jutro zaczynam,by nie dopuscic do zniszczen jakichs, spowodowanych buciorami inszych majstrow,

no bo co ich obchodzi, ze ja te schody miesiac skrobalam, no co!!!!!!

i parkieciarze 5dni walczyli, kogo to obchodzi????

no mnie obchodzi i to bardzo!!!!

bede je piescic i milowac miloscia szalona, toz wylalam na nich siodme poty!!!

no zakochalam sie w nich na zaboj!!!!

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze juz czas poskrobaniowy nastal!!!!!!

good night.....