Lutajka 01.09.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 jestem...........no powiedzmy,bo netu nadal nie mam!!!!!! jakos ogarnelam powakacyjne zawirowanie domowe, dzieci w przedszkolu...poszlo jak z płatka, nasze to juz weteranki w tej materii......mozna troche dystansu nabrac............bo dały mi sie we znaki ostatnio.... jeszcze raz witam wszystkich nowych i starych podczytywaczy, milo mi bardzo. Lgrzechu farba w kuchni to flugger, w pokoju dziewczynek to tikkurilla - numer sprawdzei podesle. sylwiag witam serdecznie, twoje achy i ochy az doprowadzily do rumienia na mym licu,dziekuje. ja do skrobania stosuje "zelu do skrobania farb" , do kupienia w kazdym sklepie z farbami, nazwy firmy nie pamietam, musze sprawdzic!!! powodzenia ze stołem!!!! Korozja kłaniam sie nisko i witam serdecznie,jest mi niezmiernie miło cię gościć!!! po Twoich zachwytach to juz szczene z podlogi zbierałam, tak mnie zatkało, jednak cieszy fakt ze te moje przerobki sie podobaja, to dodaje "powera" do dalszej pracy!!!! Ja nie wiem skąd Ty się dziewczyno wzięłaś no no ja tez nie!!! normalnie nic tylko zmieniam orientację i się z Tobą chajtam pomysle o tym ............jeśli aktualne..... co do kuchni..........dopiero zaczynam sie nią rozkoszować, nabyłam piekarnik wiec pitraszenie mogę rozpocząc pełną gębą!!!!! zona mwitam i dziekuje. w kwestii przedszkola-wiem coso walkach na polu dyrekcja-rodzice - jestem w przedszkolnej radzie rodzicow, arozdzielanie dzieci po2 latach to.............sorry za okreslenie -idiotymzm!!!!! ******* u nas nadal remontowo - mysle ze w przyszlym tygodniu zaczne gorna lazienke (o tym innym razem), jesli ekipa bedzie na czas....????? pilnie szukam białych listew przypodlogowych 10cm - Drewnianych, wszedzie to albo plastiki albo tworzywo jakies tam, ja chce drewniane...............ktos widział, ktos wie???? teraz zaleglości z serii porobiłam: a własciwie robie nadal korytarz- wiadomo ma byc wizytowką domu, ma zapraszac do srodka i zachecac........kusic tym co dalej, tak to sobie obmyslilam. miało byc inaczej, jak bedzie..............ale tak czasem bywa, miala byc wneka szafowa ze starymi drzwiami w roli lustra- wneki brak, niestety, zabudowanie sciany miedzy nami a tesciami, zabralo za duzo miejsca i............... musialam z niej zrezygnowac............ale nie ma co wylewac łez.............zamiennik wymyslony. korytarz w wersji soute prezentuje sie tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22105 a zamysł jest taki: pamietacie moj zaglowek lozka, mial byc przerobiony na lustro i zawisnąc w lazience..............przerobilam ale do lazienki za duze http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22107 zawisnie w korytarzu nad połką do siedzenia i na buty, tez przerobiona na potrzeby wlasne http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22106 polka IKEOWA, byla bukowa, pomalowalam, pudla na buty - sosnowe zabejcowane na ciemny dab i pobielone pastą do drewna. jeszcze nie w calosci- bo pudel w sklepie zabraklo..........bedzie prezentowac sie tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22109 lustro oczywiscie zawisnie, pomiedzy lustrem a szafka -wieszaczki na listwie, juz zrobione, czekaja na przywiercenie, na szafce poduszki..........lniane najlepiej........ na przeciwko wejscia do kuchni duze lustro, mysle o HEMNESIE IKEOWYM- bialym, jakas poleczka pod spodem,...........duzy wieszak na kurtki............i bedzie OK. bylam w Czaczu - mecce poszukiwaczy skarbow i staroci, zakupilam biurko, stare, debowe.........ma byc do lazienki pod umywalkę..................niestety pan sprzedajacy chcac je lekko podretuszowac zabejcowal na ciemny, bardzo ciemny braz............coz cos wymysle. za kazdym razem jak tam jade-dostaje zawalu i omal nie padam trupem bo moglabym wykupic tyle roznosci, ze tir by nie wystarczyl.................dobrze ze malzowina byla ze mna- umie wyperswadowac niepotrzebne zakupy!!!!! poza biurkim lupem padly jeszcze tylko donice, reszte odpuscilam..................... na pozniej. jesien za oknemnam sie zrobila- rozkoszuje sie zatem ogniem z kominka-uczucie nieziemskie,siedziec tak sobie i patrzec w ogien........swoj ogien!!!! cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 01.09.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Lgrzechu farba w kuchni to flugger, w pokoju dziewczynek to tikkurilla - numer sprawdzei podesle. cdn.... ok, czekam na dokładne oznaczena, szukam koloru szarego ale ciepłego w odbiorze a na taki wyglada odcień farby w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 02.09.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 jesuuu ...niech oni ci zrobią ten net ...ile mozna czekać ... hol ...wizytówka domu ...czyli cos co dobija ...bo jak z graciarni w której mają sie zmieścić ...buty...palta ...parasole ...czapki ...a wszystko to rzucone przez szczęśliwców wymiękających na ostatniej prostej ...przed drzwiami domu ...i za drzwiami to mającymi juz siłę li tylko na zrzucenie i RZUCENIE ...odzienia ...JAK pytam z tego sektora wydobyć estetykę ....jak sprawić aby było zacnie i funkcjonalnie ...??????????????? :bash: Lutajka trzeba być ...skrzynie machnąć ....wystarczy wrzucić ...lustro powiesić z duszą ...i jest ...chapeau bas ...Lutka ... i pytam ...gdzie skrzynie nabyć ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.09.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Bożesz Lutajka jakie ty masz przestrzenie... że o zmyśle estetycznym nie wspomnę bo siem zgadzam z przedmówczynią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Listwy drewniane sa w leroyach i innych takich, one sa lakierowane bezbarwnie. Mysle, ze mozna sie pokusic i pomalowac na bialo a znajac twoje zdolnosci wyjda pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.09.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Pieknie!!!! poprostu pieknie! jednak te piekne jasniutkie, bielutkie wiatrołapy sa sliczne!!! Oh jak sie ciesze ze tez mamy białe drzwi wejsciowe!))) Cuda poprostu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 03.09.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Lutajka - ja chyba już nie będę Cię odwiedzać (robię z ukrycia wybacz), bo tylko się zadręczam, że ja tak komponować przestrzeni jak Ty nie umiem Wielki szacun! Idę płakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiola_25 03.09.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 witam, podziwiam już od dawna bo wnętrze cudne dla okachciałam zapytać o malowanie bukowej półki IKEOWEJ - mam taką bukową Ikeową komodę i chciałabym bardzo ją zmienić na białą czym i w jaki sposób można to zrobić, czy trzeba szlifować, jakich farb użyć;Z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 03.09.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Skrzynie wyszły rewelacyjnie, a jakie pakowne.... Lustereczko powiedź kto tak ładnie tworzy ku uciesze dziewcząt w necie...Lutka masz dar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 03.09.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Kochani, bede miala net..............................w połowie przyszlego tygodnia!!!!! wreszczie!!!!!!!!!!!! Lgrzechu numeru nie moge znalesc,ale chyba juz gdzes pisalam jaki to, stronelub dwie temu, jak nie znajdziesz to ja poszukam gdzies powinna byc puszka. Konstancja noz mowie ci juz szlak mnie trafia z tym netem!!!!!,wpadam tylko gdzies na chwile,ukradkiem, nie mam kiedy i gdzie czytac co u was ,o blogowaniu nie wspomnę nawet!!!!!. dzieki kochana..............aleu mnie to na razie tez bajzel totalny w korytarzu,malzowina od tygodnia wiesza lustro.............i ............na razie nie wisi...........ooooossssszzzzzzzzzz,sama bym tozrobila alecholerstwo zaciezkiei nie dam rady, pudla byly w LM........ale na razie nie ma, musze inne budowlane objezdzic, brak mi jednego. lasche - dziekuje!!! marcoto wiem ale ja takie 10cm potrzebuje, juz odpuscilam drewniane stolarz mi zrobi z mdf, mowi zebedzie dobrze!!!! psosindzieki!!! kalpataru witam serdecznie,no na dzien dobry taki policzek dostalam ze szok, dopiero sie ujawnila, a juz chce znikac,masz ci ją!!!! ani mi sie waz, zakotwicz i nie placz.... wiola25 - witaj,milo mi, maluje duluxem akrylowym, jesli powierzchnia byla czyms pokryta, lepij zeszlifowac i do dziela,powodzenia. see you... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 03.09.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Lutka, wyluzuj z lustrem - wygląda jakby stało tak oparte specjalnie Śliczny wiatrołap, dołączam do zachwytów i cichutko wzdycham z zazdrości, bo u mnie - jak u Konstancji - trzeba pomieścić buty, kurtki, czapki, kalosze i rolki. A miejsca ciut-ciut... Lutka, zrób sobie na tych zdjęciach mniej agresywny napis, proszę... Wtop go trochę w tło, daj kilka procent przezroczystości, pokombinuj - przecież wiemy że potrafisz Bo Ci tak trochę psuje te piękne zdjęcia w odbiorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 03.09.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Hehe postaram się nie płakać, choć trudno będzie, bo łzy samoistnie płyną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 03.09.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 LM ...mówisz ...no to pozamiatane ...w Kielcach tak zacnego budowlanego nie ma ....do Czacza daleko ...opery nie ma ...no trzeba się przeprowadzić ...najlepiej do Francji ...jak szaleć to szaleć na prowansalskie pola ... w rywalizacji o najdłuższy termin urządzania to nawet się nie wysilaj ...jestem tu ku zasłudze pana M nie do pobicia ...pamiętasz jak na początku wakacji ...na wątku remontowałam wiatrołap ...yhm ...nie pokazałam finału bo nie umiem robić fotomontarzy ...a nie można pokazać czegoś czego nie ma ...a nie ma listw!!!!....wciąż nie ma ...no i ja mam jakby 2 hole ...wiatrołap a potem takie coś jak u ciebie ...bezużetycznym złodziejem przestrzeni to nazywam (u mnie jeszcze schody ...) ...ja na 50 urodziny nie doczekam wykończenia wykończeniówki ...a lustro naturalnie że też nie powieszone ...dociełam tylko deseczki na te francuskie obrazki ...hm...leń jestem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 06.09.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Lutajka mozesz podac nr farby z korytarza???Poszukuje jasnej szarosci a wzorniki wzornikami, a zdjecie w realu bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana996 07.09.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Znów zaglądam i znów sliczności widzę! Kobieto, kiedy Ty to wszystko robisz?? Ach, też idę płakać w ukryciu, bom zazdrosna okrutnie...mój wiatrołap wprawdzie już skońzony, ale przestrzenią to ja ci nie dorównam:) Czekam niecierpliwie na więcej, więcej więcej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 08.09.2010 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 (edytowane) Lutka, wyluzuj z lustrem - wygląda jakby stało tak oparte specjalnie Śliczny wiatrołap, dołączam do zachwytów i cichutko wzdycham z zazdrości, bo u mnie - jak u Konstancji - trzeba pomieścić buty, kurtki, czapki, kalosze i rolki. A miejsca ciut-ciut... dziekuje Kochana, ja takze musze to wszystko pomiescic,na razie lezy na połko-lawce i sie kłebi, co doprowadza mnie do szału, lustro nadal nie powieszone.......haki mam, haczykow na ktorych moglabym je powiesic chwilowo i wlasnie akurat teraz nie ma ...buuuuu. Lutka, zrób sobie na tych zdjęciach mniej agresywny napis, proszę... Wtop go trochę w tło, daj kilka procent przezroczystości, pokombinuj - przecież wiemy że potrafisz Bo Ci tak trochę psuje te piękne zdjęcia w odbiorze... no wiem, ze za piekny to on nie jest, ale jakos czasu na to brak...wroc,ostatnio to ja czasu na nic nie mam. kalpataru ...no trzeba się przeprowadzić ...najlepiej do Francji ...jak szaleć to szaleć na prowansalskie pola ... to ja sie przeprowadzam z Tobą codo dlugosci urzadzania-u mnie jeszcze dluga droga,pewnie cie pobiję!!!!!! ocia79 farba wkorytarzu to tikkurilla optiva 5 nr F 488 ana996 dziekuje. kiedy?????...................hmmm............jak nie spie!!!!! niestety. ***** zaczełam robic gorną łazienke, nareszczie................ale pokaze dopiero jak bedzie skonczona, niech bedzie dla was zaskoczeniem,mysle ze do konca wrzesnia skonczymy. listwy podlogowe sie robia. ja nadal rozpakowuje, przepakowuje,niestety gora kartonow jakos mi nie niknie!!!!! ...ale zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje, to pokazuje salony moje, udomowione ale nie do stanu idealnego i wymarzonego http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22886 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22890 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22891 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22885 i na koniec storczyki moje w donicach w Czaczu zakupionych, http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=22888 Edytowane 8 Września 2010 przez Lutajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiag 08.09.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witaj, wstąpilam do Ciebie napawać sie po raz kolejny wspaniałymi zdjęciami, niestety widzę tylko krzyżyki . Przy okazji jak już zajrzałam, to mam ogromną prośbę. Pomalowałam parę półeczek do syna pokoju farbą akrylową i nie wiem czy to teraz trzeba czymś polakierować ?? Czy też zostawić tak jak jest. Ta farba wydaje sie być taka "delikatna", zastanawiam się czy nie będzie się ścierała w trakcie użytkowania. Z góry bardzo dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 08.09.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 no szlak mnie trafi, znowu poucinalo zdjecia,to jak ja mam je pomniejszac, miniaturki robic czy co???????????!!!!!!!!!!!!!!!!! sylwiag lakierowac, lakierowac - polecam lakier syntilor akrylowy do drewna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 08.09.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Lutka pięknie, pięknie, pięknie. Zdjęcia do katalogu Widzę, że jesień już zaczyna królować w Twoim salonie, pięknie, nostalgicznie, przytulnie, brakuje kieliszka wina i muzyki....Chylę czoło do tego co stworzyłaś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 08.09.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Jak przytulnie u Was super!. Tylko siąść w tą kanapę, okryć się pledem i rozkoszować ogniem w kominku. Świetnie Ci się udaje udomowianie wnętrz. Podglądam cały czas, choć się rzadko odzywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts