rechot10 06.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 witam ... chciałbym zbudować mały domek nad jeziorem z drewna ... problem jest w tym że potrzebny mi jest szkic na kartce... z dokładnymi wymiarami, żeby tą kartke dać dla profesjonalisty i żeby wiedział oco come on ... jakbyście mogli mi takie coś skombinować to bym był bardzo wdzięczny ... wymiary ... no niewiem jak wam podać bo sie wogule na tym nie znam ... ma to wyglądać coś w podobie szopy ... to ma być najmormalniejszy domek ...sam parter dach jak trójkąt i styka... a wymiary : no podstawa to prostokąt ... 7m na 5m ... mam nadzieje że rozumiecie..bo ja sie na tym wogóle nie znam . i pytania : jaki jest potrzebny sprzęt do takiej budowy ? jaki najlepiej rodziaj drewna ?? jaki wymiar belek szczytowych ? jakie łączenia do takich chałup ( oprucz metalowych) ... ?? no to bedzie wszystko ... mam nadzieje że mi pomożecie ... bardzo mi na tym zależy ... pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.11.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 ściepa na linijkę i ołówek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 06.11.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 nad jeziorem z drewna ... Szkic ... Kartka ... A nie może ten profesjonalista iść na żywioł ? I tak coś z głowy zrobić ? Powiedz mu, że potrzebne bądą: miara kątownik piła siekiera młotek gwoździe Rodzaj drewna i wymiar belek w tym przypadku nie ma wyjątkowo żadnego znaczenia. Jak da łączenia na obłap albo rybi ogon, to zaoszczędzisz na gwoździach i młotku. Mam nadzieję, że pomogliśmy. Również pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 06.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Ja mogę Ci to zrobić bez rysunku jak mi załatwisz stały prąd na działce w ciągu miesiąca bez potrzeby oddawania kawałka działki na trafo. Dziekuję, do widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 06.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Oj, są ludzie nawiedzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rechot10 06.11.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 niektórzy są włośliwi dla mnie ale ok ... rozumiem wasze zdziwienie i śmiech ... poprostu nie znam sie na tym i ogólnie nic nie wiem na temat budowy ... nawet żałosnych małych chatek ... i nie wiem jak narysować ten szkic ... piszecie ,,linijka ołówek i jazda" chodzi oto że nigdy sie nie spotkałem z takim czymś i nie wiem jak sie do tego zabrać ... pisze na tym forum abyście mi pomogli a nie mnie wyśmiewali ... maciek01 - dzięki ... pomogłeś mi dużo tylko ten szkic jest dla mnie problemem ... jakby ktoś zrobił i wysłał mi ti bym był bardzo wdzięczny ... i prosiłbym bez zbędnych komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.11.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 BIerzesz kartkę w kratkę. Każda kratka to 50 cm. Czyli dwie kratki to 1 m. Rysujesz obrys domu(może kwadrat, może prostokąt - nie wiem co chcesz). POtem zastanawiasz się jakie pokoje, ile, jaka kuchnia , gdzie wc itd - i znowu rysujesz jak to sobie wyobrażasz. To samo dla poddasza (jeśli chcesz takowe mieć). Na tej podstawie architekt będzie w stanie zrobić projekt (albo nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 06.11.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 W sumie to nie wiadomo o co ci w ogóle chodzi. Chcesz wybudować domek, czyli potrzebujesz pozwolenia na budowę. Czyli potrzebujesz m.in. projektu. Projekt możesz kupić gotowy lub zamówić indywidualny. Ty jak rozumiem chcesz tego drugiego ? I chcesz żeby ktoś ci wymyślił co ma być w tym domku ? Jak duża sypialnia a ile m2 łazienki ? Przecież to ty to powinieneś wiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 07.11.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 proponuję wizytę u architekta. tak będzie najprościej.myślę że jak powiesz mu czego oczekujesz to on ci wszystko pięknie zaprojektuje i wyjaśni niuansy prawne związane z budową twojego drewnianego domku. poza tym możesz zawsze wpisać w wyszukiwarkę internetową hasło projekt domu drewnianegoi....................masz co oglądać przez następne dwa lata to jest forum budowlane a nie jasnowidzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 07.11.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 a tak na marginesie 7 x 5 m daje 35m kwadrat czyli tyle ile można postawić na działce rolnej bez pozwolenia na budowę a tylko na zgłoszenie więc myślę że taki do końca zielony to ty nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.11.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 a tak na marginesie 7 x 5 m daje 35m kwadrat czyli tyle ile można postawić na działce rolnej bez pozwolenia na budowę a tylko na zgłoszenie więc myślę że taki do końca zielony to ty nie jesteś zaraz, zaraz, 35m to może miec szopa, a nie domek, to się bez pozwolenia nie da. A w ogóle, to kto da pozwolenie na budowę nad jeziorem? A gdzie scieki? Do jeziora??? Wybij sobie tą budowę z głowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rechot10 07.11.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 dzieki wszystkim ... temat skończony ;0 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.11.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 A szkoda, ciekawie się zapowiadało... I znowu nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.11.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 A szkoda, ciekawie się zapowiadało... I znowu nudno ale chciał z nas porechotać i się nie bardzo udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts