tombudowniczy 06.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy ale mam nadzieję że mnie przjmiecie . Moje pytanie brzmi. Do czego montować listwę dolną szkieletu metalowego ścian działowych. a) najpierw zrobic wylewki a na niej scianę b) najpierw ścianę na pezposrednim stropie a potem wylewki To pytanie mnie męczy. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 06.11.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Najpierw wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombudowniczy 06.11.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 No i szkoda. Myślałem że odwrotnie. Troszkę pomiesza mi to moim harmonogramie prac. Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.11.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Najpierw wylewki. A wlasciwie dlaczego? Wylewka moze w pozniejszym czasie pracowac, strop raczej nie. IMHO mozna spokojnie zrobic najpierw sciane, a potem wylewki (tylko trzeba je wtedy od tej sciany oddylatowac). No, chyba ze chodzi o problem z wnikaniem wilgoci z wylewek w KG ? To tez nie jest wcale takie problematyczne -> ja mam juz cale poddasze w KG (jeszcze bez szpachli) i dopiero bede lal wylewki. Na parterze juz wylalem - na poddaszu bylo dosc wilgotno ale przez pierwszy tydzien, teraz jest sucho, a z KG nic sie nie stalo:) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombudowniczy 07.11.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Czyli jednak mozna najpierw postawić ściany? Jeśli tak to byloby super. Proszę o dalsze opinie abym utwierdził się w słuszności mego myślenia . Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 07.11.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Czyli jednak mozna najpierw postawić ściany? Jeśli tak to byloby super. Proszę o dalsze opinie abym utwierdził się w słuszności mego myślenia . Pozdrawiam wszystkich. U mnie tak jest, najpierw robione były ściany, później wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts