Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmiana numeru działki i inwestora a dziennik budowy

czarnaklucha

Recommended Posts

Witamy

Na pierwszej stronie dziennika budowy wpisany jest poprzedni inwestor i stary numer dzialki (przed podzialem). Pozwolenie na budowe mamy juz przeniesione na dzialke powstala po podziale oraz na nowego inwestora.

Czy i jak powinien byc zaktualizowany dziennik budowy.

Kierownik budowy twierdzi, ze mozemy po prostu przekreslic numer dzialki i inwestora na stronie tytulowej dziennika budowy i wpisac obok aktualne dane, a zadne pieczatki ani dodatkowe podpisy nie sa wymagane. Prawda to?

chyba prawda. Co prawda u mnie była zmiana jedynie inwestra. Z formalności mamy jedynie przeniesienie pozwolenia na budowę. Kierownik który wziął ostatnio dokumnety do odbioru póki co nic innego nie chciał.

Musisz wystapic do starostwa o przeniesienie PnB, nie wystarczy skreslic nazwiska inwestora, bede problemy przy odbiorze. Odnosnie nr dzilki to dolaczysz tylko do wniosku wykaz synchronizacyjny od geodety i basta.

chyba prawda. Co prawda u mnie była zmiana jedynie inwestra. Z formalności mamy jedynie przeniesienie pozwolenia na budowę. Kierownik który wziął ostatnio dokumnety do odbioru póki co nic innego nie chciał.

Musisz wystapic do starostwa o przeniesienie PnB, nie wystarczy skreslic nazwiska inwestora, bede problemy przy odbiorze. Odnosnie nr dzilki to dolaczysz tylko do wniosku wykaz synchronizacyjny od geodety i basta.

Hmmm - chyba przeciez napisałem że mam przeniesienie ....