czarnaklucha 06.11.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 WitamyNa pierwszej stronie dziennika budowy wpisany jest poprzedni inwestor i stary numer dzialki (przed podzialem). Pozwolenie na budowe mamy juz przeniesione na dzialke powstala po podziale oraz na nowego inwestora.Czy i jak powinien byc zaktualizowany dziennik budowy.Kierownik budowy twierdzi, ze mozemy po prostu przekreslic numer dzialki i inwestora na stronie tytulowej dziennika budowy i wpisac obok aktualne dane, a zadne pieczatki ani dodatkowe podpisy nie sa wymagane. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.11.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 chyba prawda. Co prawda u mnie była zmiana jedynie inwestra. Z formalności mamy jedynie przeniesienie pozwolenia na budowę. Kierownik który wziął ostatnio dokumnety do odbioru póki co nic innego nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 14.11.2009 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 chyba prawda. Co prawda u mnie była zmiana jedynie inwestra. Z formalności mamy jedynie przeniesienie pozwolenia na budowę. Kierownik który wziął ostatnio dokumnety do odbioru póki co nic innego nie chciał. Musisz wystapic do starostwa o przeniesienie PnB, nie wystarczy skreslic nazwiska inwestora, bede problemy przy odbiorze. Odnosnie nr dzilki to dolaczysz tylko do wniosku wykaz synchronizacyjny od geodety i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.11.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 chyba prawda. Co prawda u mnie była zmiana jedynie inwestra. Z formalności mamy jedynie przeniesienie pozwolenia na budowę. Kierownik który wziął ostatnio dokumnety do odbioru póki co nic innego nie chciał. Musisz wystapic do starostwa o przeniesienie PnB, nie wystarczy skreslic nazwiska inwestora, bede problemy przy odbiorze. Odnosnie nr dzilki to dolaczysz tylko do wniosku wykaz synchronizacyjny od geodety i basta.Hmmm - chyba przeciez napisałem że mam przeniesienie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts