nadusia30 07.11.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Kochani forumowicze, poradźcie proszę, co zrobić z drobnymi zarysowaniami, które powstały na blacie stołu zrobionym z forniru?? Zarysowania są bardzo drobne, prawie niewidoczne, ale są - może trzeba to czymś wypolerować?? Czym, żeby nie było plam?? Może potem polakierować?? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 07.11.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Może oddać do naprawy do kogoś ,kto zajmuje się fornirownie. Zeszlifuje wierzchniawarstwe lakieru i polakieruje od nowa. Nie wiem tylko jakie są koszty takiej usługi. Na priva moge podan kontakt do faceta z Krakowa, ktory zajmuje sie fornirowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 20.11.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mi właśnie ktoś obił fornir. I to nie delikatnie, białe ślady po kilka centymetrów Oczywiście winnych brak. Ryczej mi się chciało jak to zobaczyłam Zadzwoniłam od razu do Pana ,który kładł fornir i zabrał to. Mam nadzieje ,ze wystarczy zeszlifowac lakier i zalakierowac jeszcze raz . Gorzej jak uszkodzony jest też fornir. O cenę naprawy nawet nie pytałam ,bo się bałam a zrobić i tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 23.11.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Mi właśnie ktoś obił fornir. I to nie delikatnie, białe ślady po kilka centymetrów Oczywiście winnych brak. Ryczej mi się chciało jak to zobaczyłam Zadzwoniłam od razu do Pana ,który kładł fornir i zabrał to. Mam nadzieje ,ze wystarczy zeszlifowac lakier i zalakierowac jeszcze raz . Gorzej jak uszkodzony jest też fornir. O cenę naprawy nawet nie pytałam ,bo się bałam a zrobić i tak trzeba. Nie martw się tak bardzo - jeśli to ten sam wykonawca to w najgorszym wypadku położy nowy fornir. Wszystko jest do naprawienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 23.11.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nie może położyć nowego forniru tylko na jednej szafce. Fornir to palisander flader, położony poziomo. Wszystkie szafki w zabudowie niskiej są z jednego pasa fornitu, kontynuacja wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an100 27.11.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 stolarz zastosował za miękki lakier na powierzchnie poziomą. pomyśl o odświeżeniu i położeniu szkła na stół. generalnie forniru nie stosuje się na poziome powierzchnie. głównie na fronty. pzdr, ania Kochani forumowicze, poradźcie proszę, co zrobić z drobnymi zarysowaniami, które powstały na blacie stołu zrobionym z forniru?? Zarysowania są bardzo drobne, prawie niewidoczne, ale są - może trzeba to czymś wypolerować?? Czym, żeby nie było plam?? Może potem polakierować?? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 29.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 mozna lekko zmatowic i nałozyc next warstwe lakieru punktowo sie również jak najbardziej da sa woski..sa lakiery naprawcze w spray-u, wiekszosc stolarzyy posiada owe specyfiki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts