gg 05.01.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Mam pytanie dotyczące schodów zewnętrznych, wejściowych do budynku wykonywanych bezpośrednio na gruncie.Na pewno część z was ma ten problem z głowy i wie co i jak.A moje pytanie brzmi: czy schody te, powinny być zbrojone?A jeśli tak to jak, tak jak zwykłe schody?Czy schody te powinny być oddylatowane od budynku tak jak taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 06.01.2004 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Nie mam doświadczenia ale moi fachowcy zrobili tak:-fundament do granicy przemarzania (ok.110cm)-solidne zbrojenie-mam filary na ganku- zbrojenie ganku połączone ze zbrojeniem filarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 06.01.2004 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 aha u mnie nie ma dylatacji ale nie wiem czy to nie jest błąd (czekam na opinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 06.01.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Po pierwsze z dylatacją od fundamentów budynku,po drugie z ławą i fundamentem i po trzecie solidnie zbrojonei spokój na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 06.01.2004 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ale ja mam raptem 3 schodki, nie wiem czy to podciągnąć pod schody czy taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 06.01.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Rozwiazanie powinno byc podane w projekcie. Schody moga byc i zbrojone laczone ze zbrojeniem stropu przyziemia, jak rowniez oddylatowane z samodzielna konstrukcja, jak rowniez bez zbrojenia na terenie. To zalezy od indywidualnej sytuacji i przyjetego rozwiazania projektowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 06.01.2004 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Problem polega na tym, że akurat tego nie mam w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKuba 06.01.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 A zapytales projektanta lub kierownika. Przeciez oni najlepiej znaja Twoja sytuacje. Podzielam poglad Pitbulla - nie znamy wielu szczegolow i nie do konca mozna radzic.Tak na wyczucie to bym to oddylatowal, oczywiscie funadament i troche zbojenia, no bo po co lac tyle betonu (wpierw gruz i piasek zagescic i na to plyta betonowa ze zbrojenirm)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 06.01.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Przeglądnij ten wątek http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=18973&highlight=Jest to pewnana alternatywa, ale chyba godna uwagi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts