dg21 07.11.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Witam, dwa miesiące temu po miesiącu szukania gresu do salonu kuchni i holu znalazłam ten który mnie zachwycił: Floor gres Chromtech WARM 2.0http://www.floorgres.it/en/prod-152-1718-warm%2F2.0.asp w macie żadnego polera nie chcę. Teraz czas je zamówić i mam wątpliwości... do jasnego gresu jasne fugi 3mm (ogrzewanie podłogowe) to może być niezły koszmar z czyszczeniem. Obudziła się we mnie myśl zmiany na szary gres tylko po to by mieć szare fugi i nie spędzać całe dnie ze szczoteczką do zębów czyszcząc fugi. Jakie macie doświadczenia co byście mi poradzili ... wolałabym jednak jasną podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 07.11.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 FATALNY pomysł...ja niestety tak zrobilam i mam 30 metrow czyszczenia na kolanach ze szczoteczką do zębow fug,ktore mimo zabezpieczenia i tak robią się ciągle szare.Rozwazam nawet zdjęcie tego gresu i polozenie czegos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 07.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Może wystarczy te fugi zaimpregnować. Ja akurat nie chciałam mieć szarego w przedpokoju, stanęło na gresie w podobnym kolorze do twojego - Paradyż Jadar Bianco. Miały być ciemne fugi, ale w ostatniej chwili pojechałam kupić fugi w kolorze płytek. Po prostu nie podobają mi się ciemne fugi pryz jasnych kafelkach. Kafelkarze kazali mi kupić impregnat do fug, zarobić nim 2 razy wszędzie. I ew. raz na jakiś czas odświeżać impregnowanie. W kuchni natomiast mam szare i póki co bardziej na tym szarym widać brud niż na tym beżowym.Ale fakt, że 60 m2 może być uciążliwe do impregnowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 07.11.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 ja mam niby zainpregnoowane i nic mi to nie daje:-(.....a jakim preparatem inpregnowalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 07.11.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Zdecydowanie szare fugi!!! U mnie mnóstwo białych i jest to największy koszmarek jaki sobie do tej pory zafundowałam w trakcie całego urządzania wnętrz Wprawdzie nie czyszczę ich szczoteczką do zębów (polecam magiczne gąbki) ale i tak mam już tych wiecznie usyfionych fug po dziurki w nosie Aaaa... moje też były impregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.11.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Mam 60m2 jasnego gresu z NG i jakoś żyję choć mam fisia na punkcie czystej podłogi Kiedyś miałam czarne fugi i też je musiałam czyścić, bo było na nich widać jakiś jasny nalot Doszło do tego, że raz na jakiś czas mazałam fugi czarnym mazakiem... Polecam wątek http://forum.muratordom.pl/sprzatamy-zlote-srodki-na-pyl-brud-kurz-w-nowym-domku,t149068-180.htm ps. Generalnie fug nie impregnowałam i czyszczą się nieźle. Zaimpregnowałam kawałek na ścianie w kuchni i żałuję, bo brud wsiąka i nie mogę w tym miejscu ich wyczyścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 08.11.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Podpisze sie pod Joolą. Wcale nie ma tragedii - ani z płytkami ani z fugami, chociaz ten moj jasny gres ma "maziaje". Ponadto czesc powierzchni wylozona jest polerem, a czesc matem. I tutaj widze roznice - poler jest fajniejszy jesli chodzi o utrzymanie czystosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.11.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja od lat 6 mam jasne fugi....miałam zaimpregnowane płynem HG ale niestety i tak fugi z asnych stały się ciemne kupiłam cilit ( pomarańczowy) fugi moczę mopem....nastepnie zostawiam na 15 minut....i mopem ścieram podłogę, z fug brud złazi jak masło....nie trzeba sie szarpać.Poprzednio czyściłam szczoteczką płynem HG.... jasnych fug mam około 70m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 08.11.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam, dwa miesiące temu po miesiącu szukania gresu do salonu kuchni i holu znalazłam ten który mnie zachwycił: Floor gres Chromtech WARM 2.0 http://www.floorgres.it/en/prod-152-1718-warm%2F2.0.asp w macie żadnego polera nie chcę. Teraz czas je zamówić i mam wątpliwości... do jasnego gresu jasne fugi 3mm (ogrzewanie podłogowe) to może być niezły koszmar z czyszczeniem. Obudziła się we mnie myśl zmiany na szary gres tylko po to by mieć szare fugi i nie spędzać całe dnie ze szczoteczką do zębów czyszcząc fugi. Jakie macie doświadczenia co byście mi poradzili ... wolałabym jednak jasną podłogę. ja mam płytkę jasny kremik z fugą srebrnoszarą (jasna) i nie wyobrażam sobie połączenia z takim kolorem jak sama płytka bo po prostu mi się to nie podoba.. a wiadomo na szarosciach jednak te przebarwienia nie rzucają się tak w oczy. Na dzień dzisiejszy i tak położyłabym ciemną podłogę z ciemną fugą też mam około 80m szorowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.11.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 mam 80m2 jasnego gresu 60x60 na fuge 2mm, fuga deczko ciemniejsza niż gres, -Bahama beż z ceresitu,. zaimpregnowalam impregnatem nie pamietam jakim, takim do gresu..., slisko było na początku ale to śliskość wlaśnie powoduje że nic sie nie dolepia, fugi maja ponad 1rok i sa w miare czyste..- nie czyszcze ich szczoteczką do zębów ani rąk poprostu myje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.11.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 hmm...to ja nie wiem dziewczyny jak Wy je myjecie ,ze nie musicie szczotki do zębow używac ...ja mam bardzo wąskie fugi i zaden mop,ani H2O na pare nie czyści mi tych fug,te fugi ciągle po takim zwyklym myciu pozostają szare,muszę wziąc plyn do czyszczenia fug,kazdą z osobna namoczyyc tym plynem potem szczotką do zębow kazdą wyszorowac ....no i po ok 1,5 godziny szorowanka mam juz czystą podłogę i obolałe kolanka ...ja oczywiscie nie mowie o płytkach tylko o fugach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.11.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Nie, nie, nie! Ja nie mówię, że nie używam szczotki do zębów. Używam a właściwie używałam dwa razy w roku myjąc fugi na kolanach Cilitem... Ostatnio umyłam fugi razem z kaflami magicznymi gąbkami-efekt znakomity, zobaczymy tylko na jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 10.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 joola - co to magiczne gąbki? zaczynacie mnie trochę przerażać, bo chcę gres polerowany na kuchnię, jadalnię, salon i korytarz... Koniecznie jasny z jasnymi fugami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 10.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ja mam jaśniutkie fugi do jasnych kafli (jaśminowe- prawie białe) jeszcze nie mieszkamy a kafle nie są idealnie zabezpieczone więc czasem s wejdzie się na nie buciorami z błotem i syfem ... jak dotąd czyszczą się idealnie. mam nadzieję, że później różiweż tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.11.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Nie, nie, nie! Ja nie mówię, że nie używam szczotki do zębów. Używam a właściwie używałam dwa razy w roku myjąc fugi na kolanach Cilitem... Ostatnio umyłam fugi razem z kaflami magicznymi gąbkami-efekt znakomity, zobaczymy tylko na jak długo. Joola a co to są te magiczne gąbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 10.11.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Mi kafelkarze powiedzieli, żebym zaimpregnowała delfinem atlasowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 10.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Fuga epoksydowa, powtórzę się, bo już w paru wątkach o tym pisałam jest rozwiązaniem. Mam kremową do kremowych płytek w przedpokoju. Brudzi się, ale brud się nie wchłania, czyści się podczas mycia płytek. Ma ponad 3 lata i wciąż jest kremowa. W kuchni mam zwykłą ten sam kolor i żadne środki, nawet impregnacja, jej nie pomagają, zrobiła się brudna, brud się miejscami wżarł, że aż skrobałam Od 2 lat przymierzam się do jej całkowitego wyskrobania i zastąpienia epoksydową, boję się tylko że płytki (nietanie) przy tym tzn. skrobaniu, uszkodzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.11.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Magiczne gąbki Jana Niezbędnego, wystarczy zamoczyć w wodzie i przetrzeć brudne miejsca. Wyciera się jak gumka myszka. Na 60m2 gresu zużyłam cztery gąbki ale szorowałam całe kafle.http://a01.cdn.a.pl/Zdjecie-32313/Jan-Niezbedny-Magiczna-gabka-Full.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.11.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Jutro lecę po magiczne gąbki i wytaczam wojnę moim fugom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.11.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No dziewczynki ja zakupiłam juz magiczne ściereczki ....jutro zaczynam walkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts