MarzannaPG 12.11.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A propos tematu: uważam, że jeżeli bardzo się chce mieć jasne powierzchnie, nie ważne gres czy dywany czy obicia meblowe, to nie należy z tego rezygnować, bo 'się brudzi'. Ciemne też się brudzi i śmiem twierdzić, że na ciemnym widać bardziej, zwłaszcza wszędobylski kurz. Oczywiście ten kto lubi ciemne powierzchnie będzie z nich zadowolny mimo niedogodności, ten co lub jasne też. Moim skromnym zdaniem robienie sobie wbrew spowoduje, że nie będziemy zadowoleni z efektu a i tak sprzątać/czyścić musimy a coś co nam się nie podoba chyba tym mniej chętnie 'dopieszczamy'. P.S.Też jutro lecę po magiczne gąbki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 12.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mi kafelkarze powiedzieli, żebym zaimpregnowała delfinem atlasowskim. Potwierdzam skuteczność Delfina. Swoje płytki impregnowaliśmy gdy wprowadzaliśmy się do mieszkania w bloku 9 lat temu. Płytki w łazience na ścianie (ku zaskoczeniu wszytskich gości) mamy bielusieńkie. Jedyne na co należy uważać impregnując płytki, to by "delfin" po nich nie ściekał. Ja nie zwróciłam na to uwagi i teraz pod światło mam małe zacieki. Całe szczęscie, że płytki są w matowo-błyszczące i nie rzuca się to w oczy. Dodam, że swoją glazurę na ścianie myję płynem do szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 12.11.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A ja wręcz przeciwnie. Może na ścianie łazienki się sprawdza, ale w kuchni na podłodze, gdzie brudzi się niemiłosiernie, u mnie kompletne fiasko. Nie jest tak, że nie impregnowałam fugi, od samego początku parokrotnie Delfinem i jakimś jeszcze innym, ale na nic. Dodam, że epoksydowej nie impregnowałam niczym - po prostu tego nie wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts