Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

60m2 w jasnym gresie czy to dobry pomysł?

dg21

Recommended Posts

A propos tematu: uważam, że jeżeli bardzo się chce mieć jasne powierzchnie, nie ważne gres czy dywany czy obicia meblowe, to nie należy z tego rezygnować, bo 'się brudzi'. Ciemne też się brudzi i śmiem twierdzić, że na ciemnym widać bardziej, zwłaszcza wszędobylski kurz. Oczywiście ten kto lubi ciemne powierzchnie będzie z nich zadowolny mimo niedogodności, ten co lub jasne też. Moim skromnym zdaniem robienie sobie wbrew spowoduje, że nie będziemy zadowoleni z efektu a i tak sprzątać/czyścić musimy a coś co nam się nie podoba chyba tym mniej chętnie 'dopieszczamy'.

P.S.Też jutro lecę po magiczne gąbki! :D

Mi kafelkarze powiedzieli, żebym zaimpregnowała delfinem atlasowskim.

Potwierdzam skuteczność Delfina.

Swoje płytki impregnowaliśmy gdy wprowadzaliśmy się do mieszkania w bloku 9 lat temu. Płytki w łazience na ścianie (ku zaskoczeniu wszytskich gości) mamy bielusieńkie.

Jedyne na co należy uważać impregnując płytki, to by "delfin" po nich nie ściekał. Ja nie zwróciłam na to uwagi i teraz pod światło mam małe zacieki. Całe szczęscie, że płytki są w matowo-błyszczące i nie rzuca się to w oczy.

Dodam, że swoją glazurę na ścianie myję płynem do szyb.

A ja wręcz przeciwnie. Może na ścianie łazienki się sprawdza, ale w kuchni na podłodze, gdzie brudzi się niemiłosiernie, u mnie kompletne fiasko. Nie jest tak, że nie impregnowałam fugi, od samego początku parokrotnie Delfinem i jakimś jeszcze innym, ale na nic. Dodam, że epoksydowej nie impregnowałam niczym - po prostu tego nie wymaga.