kasilas 07.11.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Szanowni Państwo mam pompę firmy omnigena multi HVA300. Odradzam jej zakup zdecydowanie !!!. Pracowała bez zarzutu 18 m-cy po czym pojawił się problem i pompa zaczeła zasysać powietrze co powodowało że pompa przestała się wyłączać. Zareklamowałem (kupiona w castoramie) została wysłana do producenta i wróciła z opisem "pompa sprawna" !!!!!. Odebrałem podłączyłem - to samo. Znów reklamacja tym razem przyszło pismo "pompa ma uszkodzony króciec możemy wymienić - koszt 160 PLN, ale dbając o dobro klienta wymienimy gratis", odpisałem że skoro ostatnio była sprawna to skąd nagle ta niesprawność ?? Proszę naprawić ale w trybie naprawy gwarancyjnej. Naprawili przywiozłem podłączyłem - to samo. Kolejna reklamacja i kolejna odpowiedź serwisu OMNIGENA. Pompa jest niesprawna i naprawa nie podlega naprwie gwarancyjenj gdyż popma jest odkształcona co może świadczyć o braku wody !!! (nawiasem mówiąc inna pompa pożyczona pracuje bez zarzutu). Chcę tylko Państwa przestrzec przed zakupem tej pompy (koszt samej pomy około 800 PLN - więc nie tania) gdyż jeśli pojawią się z nią problemy nie będziecie mogli Państwo liczyć na to, że zostanie wykonana uczciwa i solidna naprawa gwarancyjna. Powiem więcej taka naprawa nie zostanie wykonana wogóle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiekc 09.11.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja tez miałam problem z serwisem Omnigeny (już kiedyś opisałam problem), również nie polecam firmy. Pompy to i może ona dobre robi ( wiadomo wszystko sie kiedys psuje), ale obsługa posprzedażna fatalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 19.04.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Witam, Miałem to samo . Pompe odesłano mi jako sprawną. Po krótkim czasie w lokalnym serwisie który podjał sie jej reanimacji padła na amen . Za drugim podejsciem serwis dla dobra klienta naprawił. Po zamontowaniu dalej ledwie ciagnie. czekam jak zakończy swój zywot . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 20.04.2013 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Trzeba też wyjaśnić to nie jest producent pomp tylko importer. A z pompami tej firmy to jest tak jak się trafi dobrze to będzie chodzić.Jedyny plus że śmiesznie tanie (na pompy WZ, SKM) na budowę idealne bo jak ukradną to niech się złodziej z nią męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts