Nefer 08.11.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Dlatego czekam na decyzję Redakcji. Firma wielkości Muratora może sobie pozwolić na PR=ową akcję z fundacją. Bo jak w każdym projekcie potrzebne są zasoby - tak i tu.Murator posiada zasoby - zresztą nie chcę się powtarzać, bo już raz to pisałam jakie. A ŻADNA społeczność netowa nie ma swojej fundacji - więc chyba PR zaczapisty - jesli kto wie jak go wykorzystać.Uważam, że możemy się wstrzymać do decyzji Redakcji, bo na razie to tak troszkę sie zaczynamy powtarzać ...Akcje "zrywowe" mamy już teraz - przed świętami etc. SMS według mnie to nabijani kabzy. Wolę wydac tę kasę na cokolwiek rozsądnego niż VAT i operator. Bez względu na wysokość tych opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.11.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Moje wypowiedzi zmierzają w kierunku aby propagować pomaganie potrzebującym a nie nabijanie kasy innym. Znacznie więcej korzyści przyniesie propagowanie pomocy na Forum i zachęcanie pozostałych jego użytkowników do aktywnego udziału. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.11.2009 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 witam serdecznie Ja powiem tak... fundacja nie, bo koszty załozyliśmy stowarzyszenie pomocy szkole...w małopolsce non profit pod konkretną placówkę i pod tzw. większym patronem.... tzn. koszt za rozliczania tego wszyskiego spada na nich i za to płacimy frycowe 10%, działa od 2 lat i kasa rośnie a ja z tego nie mam nic...ale cieszę się, że mogę dzieciom kupić koszulki do gry w kosza i zafundować naukę jazdy na nartach, za wpłaty rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 09.11.2009 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 na pierwszy rzut oka pomysł fajny, ale... jednak nie napiszę mądrzejszych argumentów niż przedmówcy odnośnie stowarzyszeń, fundacji. Złego doświadczenia z nimi nie mam co prawda, i zawsze przysyłają mejle, że dziękują za wpłatę, ale tak naprawdę to ja nie wiem, co się dzieje z tymi pieniędzmi i komu one pomagają... wpłacając na konto fundacji czy esemesując jesteśmy świadomi, że duuużą ich część zżera ktoś ... nasze akcje są bezpośrednie, tzn. środki trafiają tam, gdzie trzeba i w całości można by rzec całkowicie bezpłatnie! chcę do Bacik, to paczka - nadawca - odbiorca, proste chcę do Bacik szmal, to konto - przelew (choć nie wiem, jakie koszty ponosi Małgoś, ale nigdy się nie upominała ) chcę komuś innemu, naprawdę potrzebującemu, to dwa privy i konto mam; więc konto - przelew a 1% też niezbyt skomplikowana sprawa moje zdanie jest takie, że taka forma jest lepsza, tutaj wśród nas... wiele osób to robi całkowicie bezinteresownie, załatwiają, dzwonią, zbierają, jeżdżą, zawożą... czy upominali się Oni o zwrot kosztów? nie! Ich dobra wola tylko stowarzyszenia, fundacje? zawsze będą jakieś niesnaski... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.11.2009 01:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 moje zdanie jest takie, że taka forma jest lepsza, tutaj wśród nas... stowarzyszenia, fundacje? zawsze będą jakieś niesnaski... a co stoi na przeszkodzie, byś zaufał tym, którym ufasz do tej pory? Przecież to nie byłby moloch!!! To ma wspomagać tych, których wspomagamy dotychczas. I nie od rzeczy byłoby, aby kierowali tą strukturą ci, którzy organizowali wszystko dotychczas. Wszyscy wiemy, kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 09.11.2009 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ale czy Oni chcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.11.2009 01:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ale czy Oni chcą? No, TO JEST PYTANIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 09.11.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 pozwolę sobie zabrać głoś:Jestem przeciw fundacji/stowarzyszeniu :-jeśli będzie działać z ramienia MURATORA ( tak jak sugeruje Nefer) zyskujemy zaplecze metodyczne, ale tracimy możliwość decyzji "na co pieniądze"jak Murator może usuwać nasze wątki to moze też kierować pieniążki gdzie chce.- zrywy mają swój plus bo działamy impulsywnie i dokładnie wiemy dla kogo i jakim celu, kto chce ten pomaga, kto ma to w dupie to czy ma iść do banku czy sięgnąć po smsa i tak tego nie zrobi...- potrzebna jest trójce dowodząca z którą teoretycznie wszyscy muszą sie zgadzać..będzie problem- każdy w okolicy ma "potrzebujących", ustalenie jednego szczytnego miejsca też będzie kłopotem...- jeśli MURATOR utworzy fundację to my jako forumowicze mozemy ją wspierać indywidualnie, natomiast sami, biorąc pod uwagę jak często ludzie nawet z dużym stażem raptem znikają z forum i zapadają się pod ziemię- to nie jest dobry pomysł-nie będę płacić pośrednika mam ich już i tak sporo...i nie będę utrzymywać księgowej, biura itp. sorry...., wolę wysłać pieniążki..-najważniejsze ale i najsmutniejsze: weryfikacja potrzebujących:przeczytajcie uważnie..bo nikt jeszcze o tym nie napisał:zacznie się tworzyć kolejka chętnych, oczekujących na pomoc, my sobie myślimy będziemy wynajdywać...ale to oni znajdą NAS , mam bardzo złe doświadczenia i to w w bardzo masakrycznej sytuacji( dowodzi to okropieństwa ludzi) na Forum DOmu Misi ( forum rodziców dzieci chorych na neuroblastomę) byli juz tacy którzy wyłudzali pieniądze pisząc o umierającym dziecku, lub podając się za umierającą( jedna sprawa trafiła d prokuratury)....ach szkoda gadać....KTO z NAS podejmie się weryfikacji osób potrzebujących....a wierzcie mi jedna wtopa i już nikt pieniędzy nam nie powierzy..sorrry że tak długo...reasumując jestem na NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.11.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 hmmm..fajnie by było gdyby jaka forma pod patronatem muratora stala..była ale na słowie fajnie sie to konczy ..a dzieci..cha miec koce..pomoce dydtaktyczne łożka etc,..jesli maja miec o pare tych rzeczy mniej ..poniewaz ..bedziemy musieli rownowartosc ..tych paru rzeczy za to ze sie jakos nazwiemy zaplacic komukolwiek..niezaleznie czy to prawnik czy operator komorkowy..to dla mnie szczegół ze brzmi niefajnie..ale dzieci..np...nie mysla nie maja takiego komfortu one!potrzebuja!..konkretnych rzeczy..i dla mnie konkretem..jest..wywiad na miejscu vide baciki co trzeba.Mniej wiecej oszacowanie kosztow.i ilości..rzeczy potrzebnych ..załozenie konta (jest darmowe..i internetowo zawsze kazdy może na nie przelac dowolna kwote za free..!!).Mamy pare ludzi którzy przecie zajmuja sie do tej pory ..tym za free..mamy tomka, baciki i jeszcze pare osob potrzebujacych..wspieranych przez spoleczność naszą i na tym dalej bym sie koncentrował..Jesli wciagniemy w to redakcje, bedzie bardzo fajnie.... niechaj sie to nazywa jak chce byle pieniazki sie nie rozchodiły do posrednikow..tylko trafiały w konkretny cel..slowem dla mnie pozostanie przy tym jak jest jest ok jakby ktos chcial to zinstytucjonalizować..oznacza to automatycznie raczej koszt a sensu wiekszego ponoszenia tego kosztu nie widze..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 09.11.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Naszym zdaniem, za wcześnie na tworzenie fundacji. Może za rok, dwa, gdy nasze akcje charytatywne będą coraz większe. W tym roku nowe wyzwanie - chcemy zorganizować akcję przez Bożym Narodzeniem. Myślmy - komu pomóc i jak to zorganizować. A najlepsze formy działania wyłonią się w praktyce. Pozdrawiamy i dziękujemy za Wasze zaangażowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.11.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 i ok - dziękuję Redakcji , mam jasność ..... a teraz trza brać się za akcję bożonarodzeniową ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.11.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dajmy czas Redakcji na przemyslenia i przedstwienie temtu "szefostwu". Czekajmy cierpliwie ( wątek jest bardzo świeży a decyzja do podjęcia bardzo odpowiedzialna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 09.11.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 no to mamy jasność w temacie a z innej bajki - proszę mnie dopisać do listy Bożonarodzeniowych Pomagaczy Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 i odpowiedź juz jest.... Dziękujemy za szybką reakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.11.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Właśnie przeczytałam wątek i przyznam, że zdecydowanie wolę przelać pieniądze na konkretne osoby i cele tak jak to ma się w przypdku Bacik, Tomka i innych naszych akcji bo wiem, że pieniądze te w całości są przeznaczone dla nich. Jak zwykle czekam na coroczną akcję bożonarodzeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.11.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Właśnie przeczytałam wątek i przyznam, że zdecydowanie wolę przelać pieniądze na konkretne osoby i cele tak jak to ma się w przypdku Bacik, Tomka i innych naszych akcji bo wiem, że pieniądze te w całości są przeznaczone dla nich. Jak zwykle czekam na coroczną akcję bożonarodzeniową ja też - będzie to moja pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.11.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 trzeba najpierw wymysleć , jak ta akcja bozonarodzeniowa ma wyglądać ..... zawsze co roku była to licytacja .... jak dla mnie bardzo fajna forma , bo można wylicytować fajne rzeczy i za jednym zamachem pomóc komus potrzebującemu jesli bedzie licytacja - obiecuje oddać fant na licytację - Stuk mnie zainspirował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.11.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 trzeba najpierw wymysleć , jak ta akcja bozonarodzeniowa ma wyglądać ..... zawsze co roku była to licytacja .... jak dla mnie bardzo fajna forma , bo można wylicytować fajne rzeczy i za jednym zamachem pomóc komus potrzebującemu jesli bedzie licytacja - obiecuje oddać fant na licytację - Stuk mnie zainspirował ja chetnie oddam komodę którą wylicytowałam w wakacje ( tylko musze dowiedzieć jak to zrobic bo jej nie odebrałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 09.11.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 jesli bedzie licytacja - obiecuje oddać fant na licytację - Stuk mnie zainspirował super pomysł - to ja też ! oczywiście nie będą to perfumy własnoręcznie podpisane i z kawałkiem szyjki ale mam już pomysł na parę rzeczy... Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.11.2009 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 trzeba najpierw wymysleć , jak ta akcja bozonarodzeniowa ma wyglądać ..... zawsze co roku była to licytacja .... jak dla mnie bardzo fajna forma , bo można wylicytować fajne rzeczy i za jednym zamachem pomóc komus potrzebującemu jesli bedzie licytacja - obiecuje oddać fant na licytację - Stuk mnie zainspirował Wiem! stringi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts