Armidia 09.11.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 retro, za Twoje stringi dam każde pieniądze Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.11.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 retro, za Twoje stringi dam każde pieniądze Pozdrawiam, Armidia ale ja... nie mam! (nie noszę nic...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 09.11.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 no to poczekam na ostateczną decyzję szanownego gremium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 .... zdecydowanie wolę przelać pieniądze na konkretne osoby i cele tak jak to ma się w przypdku Bacik, Tomka i innych naszych akcji bo wiem, że pieniądze te w całości są przeznaczone dla nich. też tak wolę a jest jeszcze Zelijka, iza mama Gabora, redakcyjne Ognisko Marymont i parę innych próśb o pomoc. Jak to będzie pod patronatem Redakcji to patron będzie miał zobowiązania i wtedy nasi podopieczni z tego niewiele będą mieli a żeby to było równoległe do dotychczasowych naszych akcji to nie wszyscy mają portfele bez dna ..... i nie liczyłbym na zwiększoną masowość przy sms-ach, bo ile więcej roboty z wysłaniem przelewu? ja w smsowej akcji na 99% nie wezmę udziału, wolę te 5zł przegadać na kumpli przy piwie nie mogę liczyć, bo do knajpy na piwo nie chadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 09.11.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 retro, za Twoje stringi dam każde pieniądze Pozdrawiam, Armidia ale ja... nie mam! (nie noszę nic...) no to zacznij ! albo kup przynajmniej Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam! Przeczytałam cały wątek i z początkowego hurrra trochę mi się ulotniło po zdaniu sobie sprawy z tych wszystkich obciążeń finansowo organizacyjnych Niestety tak to jest, że multum pozyskanych środków mogą pożreć koszty stałe, przy czym nie ma pewności co do wielkości wpływów Może Redakcja zgodzi się udostępnić, jak wcześniej ktoś napisał, swoje "usługi" księgowe, albo wpadnie na jakiś jeszcze inny pomysł. Jestem jak najbardziej za inicjatywą i będę czekać na wprowadzenie jej w życie Niestety muszę się podpisać pod tym dwoma rekami. (akurat w przypadku keyboardu jest to fakt, nie tylko przenośnia ) Pomysł, idea świetna, niestety w naszej rzeczywistości realizacja bardzo paskudna. Wszyscy w mniejszym lub większym stopniu zdajemy sobie sprawę, ile pochłaniają koszty "przetwarzania". I tu najbardziej boli serce ze jest tylu chętnych żeby się nachapać zanim potrzebujący z tego coś dostanie. Pozdrawiam Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 09.11.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jani_63 tzn kogo zaliczasz do tych co się chcą nachapać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.11.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A, i przyszła mi jeszcze taka myśl do głowy odnośnie pozwolę sobie zabrać głoś: Jestem przeciw fundacji/stowarzyszeniu : ....... -najważniejsze ale i najsmutniejsze: weryfikacja potrzebujących: przeczytajcie uważnie..bo nikt jeszcze o tym nie napisał: zacznie się tworzyć kolejka chętnych, oczekujących na pomoc, my sobie myślimy będziemy wynajdywać...ale to oni znajdą NAS , mam bardzo złe doświadczenia i to w w bardzo masakrycznej sytuacji( dowodzi to okropieństwa ludzi) na Forum DOmu Misi ( forum rodziców dzieci chorych na neuroblastomę) byli juz tacy którzy wyłudzali pieniądze pisząc o umierającym dziecku, lub podając się za umierającą( jedna sprawa trafiła d prokuratury)....ach szkoda gadać.... KTO z NAS podejmie się weryfikacji osób potrzebujących....a wierzcie mi jedna wtopa i już nikt pieniędzy nam nie powierzy.. sorrry że tak długo...reasumując jestem na NIE. ze z weryfikacja potrzebujących nie było by może aż takiego problemu, bo przecież jesteśmy rozrzuceni "po całym świecie". Zawsze ktoś miałby blisko żeby sprawdzić. Pod warunkiem ze uda się zamysł wprowadzić w życie. Toż to przecież "Fundacja Społeczna", a dopiero potem pod patronatem ... Jak z wątku wynika trzeba mieć nadzieje także po tej "stronie" Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.11.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jani_63 tzn kogo zaliczasz do tych co się chcą nachapać ?? Sorry! Nie zaznaczyłem ze chodzi o SMS. MF ze swoim Vat-em to pikuś, nawet pan pikuś przy potraceniach operatorów. Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 09.11.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jani_63 dzięki ulżyło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.11.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Wiedziałem o czym myślałem, wiedziałem co pisze, nie pomyślałem ze intencje mogą być źle odczytane. No i potraktowano mnie Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 09.11.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jani_63 jak Cię mam pocieszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.11.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 no to nie wiem , czy dobrze zrozumiałam .... sprawa fundacji / stowarzyszenia jest zamknięta , ponieważ Redakcja powiedziała "nie" - i ja to rozumiem, a forumowicze sami nie założą , ponieważ koszty i formalności nas przerosną.... sprawa "sms" jest raczej na pozycji przegranej z powodów które opisała Armidia - czyli dla potrzebujących naszych pozostałoby tylko 40% z kwoty netto ... czyli - pozostaje jak jest ..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.11.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jani_63 jak Cię mam pocieszyć ? Już jestem. Nie jestem postrzegany za wywrotowca daggulka pomysł jest wyśmienity, idea szczytna jak mało która, rzeczywistość niestety takie inicjatywy zabija. A miało być "przyjazne państwo". Na szczęście są już wypracowane schematy, które się obronią. Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 09.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 daggulka ja spokojnie czekam jak zostanie tutaj napisane jak sprawa wygląda a nie pojedyncze wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.11.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 daggulka pomysł jest wyśmienity, idea szczytna jak mało która, rzeczywistość niestety takie inicjatywy zabija. to nie ja byłam pomysłodawcą , tylko Retrofood ... ale pomysł mi się spodobał i postanowiłam podrążyć ... natomiast - rzeczywistość okazała się mniej kolorowa niż idea .... i tak czasem bywa ..... chcaił niechciał - zostaje jak było , nienajgorzej zresztą ... bo przecież z powodzeniem my - forumowicze realizujemy każdą inicjatywę" pomocową" jesteśmy bogatsi o informacje ..... i tyle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.11.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 W każdym razie wiemy, że sprawdziliśmy. Pomysł Retro podobał mi się bardzo, niemniej koszty jego realizacji rzeczywiście okazują się niewspółmierne do efektów. Chyba więc rzeczywiście praktyczniej będzie pozostać przy dotychczasowej formule działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.11.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Tak wiem że pomysłodawca jest Retrofood. (mój błąd że nie wymieniłem ) Zwracając się do Ciebie miałem na myśli raczej wszystkich zaangazowanych w tą ideę, nie wymienionych z nicka, a znacznie bardziej doświadczonych ode mnie w niesieniu pomocy forumowiczów. Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 10.11.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 daggulka wiem wiem i pomysł z sms bardzo mi się spodobał, akurat dla leniwców, dostosuję się do ogółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 10.11.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Oo, dlatego zabierałem głos w sprawie sms-ówbo ja z tych leniwców. Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts