Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ostrzezenie przed nierzetelnym sprzedawcą materiałów bud.

pnieweglow

Recommended Posts

Wiitam wszystkich,

Na własnym przykładzie chciałbym przestrzec wszystkich aktualnych i przyszłych klientów firmy Kowalczyk - Materiały Budowlane przed strategią tej firmy w stosunku do swoich klientów.

W czerwcu zakupiłem od nich gazobeton na budowę swojego domu, oczywiście pozostała mi nadwyżka towaru, którą chciałem odsprzedać swojej znajomej - jednak okazało się bloczki są posklejane i nie można ich rozłączyc - nawet poprzez uderzenie (pomimo tego że jest oryginalnie zapakowany).

Po wystosowaniu reklamacji do sprzedawcy nie uznano mojej reklmacji nie podając żadnego uzasadnienia (NIE, BO NIE i już) innymi słowy uznano że towar jest pełnowartościowy. Skoro sprzedawca twierdzi że towar jest pełnowartościowy uznałem że na podstawie korespondencji z handlowcem tej firmy będę mógł zwrócić towar (pod warunkiem że kupię o nich inny towar, i taki miłem zamiar) - oczywiście teraz sprzedawca nie chce zabrać mojego towaru tylko i wyłącznie dlatego że nie stoi on u mnie na placu budowy a u mojej znajomej i twierdzi że mają wątpliwości czy to ejst ten sam towar, który mi sprzedali. Przecież istnieją numerii serii itd.

dajcie znać co o tym myślicie.

Powyższy post jest jedynie informacją i służy jedynie do ostrzeżenia wszystkich przed nierzetelnym sprzedawcą.