Anna Wiśniewska 23.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Niee, no z mężem zgodnie stwierdziliśmy, że pasterz (TEN jeden z trzech) to prawie najważniejsza postać w całym przedstawieniu Rola mówiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.11.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Hej Frosch-ka! Ja pisuję na http://www.forum.karawaning.pl - jako gfizyk popatrz jaki swiat maly juz cie znalazlam niezly twoj knausik my mamy podobna z tym, ze posiadamy tylko jedno lozko(takie jak masz w salonie) celowo coby z nami dzieciaki nie jezdzily one maja trzypokojowy namiot a ja w zyciu w jaselkach nie wystepowalam ani moje dzieciaki matka Maryja , babka Maryja a ja ......Goska ide po przepis na rolade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 24.11.2009 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 No nie jest dobrze własciwie to calkiem do ... Dzisiaj ze Starszym do kontroli a tu całą noc walczylam z goraczka u Malego Zaraz Obu zabieram do lekarza cały miesiąc ktos chory, na zmiane Ciekawe co tym razem Dobrze ze chociaz jakies resztki slonka za oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Rolada szpinakowo-lososiowa - 1 opakowanie mrożonego szpinaku - chrzan lub czosnek - 4 jajka - dwa serki almette (robilam tez ze zwyklym serkiem homo i tez bylo ok) - łosoś wedzony w plastrach 400g - Tluszcz do smazenia - ziolka Smazymy szpinak na maselku lub oliwie, dodajemy drobno posiekany czosnek , sol i pieprz.Odsaczamy na sitku. Gdy nam przestygnie dodajemy zoltka .Piane ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masa szpinakowa .Blache wykladamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy nasza mase.Wkladamy do nagrzanego na 190 st piekarnika i pieczemy ok.15min .Zostawiamy do przestygniecia . W tzw miedzyczasie mieszamy serki z ziolkami (zielona pietruszka, koperek , ziola prowansalskie- kto co lubi albo ma w chacie ) , mozna tez dodac lyzeczke chrzanu .Mozna tez uzyc zwyczajnie ziolowego serka. Biszkopt szpinakowy smarujemy rowno serem i nakladamy na to plastry lososia .Zwijamy w rolade , owijamu folia spozywcza i wkladamy do lodowki . alles przepis wydaje sie skomplikowany ale jest prosty jak budowa cepa i wcale nie czasochlonny . danie jest rownie dekoracyjne jak smaczne (na imprezie ludziska zabijaaj sie u mnie a potem prosza o przepis) a tak mniej wiecej wyglada (zdjecie nie moje , sciagniete z neta ) http://gosiaw.blox.pl/resource/rolada.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.11.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 oj ullercia , wspolczuje moja bratanica tez chora (zapalenie pluc) , a dopiero zaczela chodzic do szkoly jamlesik wszyskiygo nojlypszego w tyn twoj gyburstag !!!!!!!!!!!!!! sto lot w zdrowiu a tu ksiazeczka w prezencie , zebys mial co czytac w zimowe wieczory http://best-zakupy.pl/zdjecia/ksiegapantadeusz01x.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.11.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 jamlesik wszyskiygo nojlypszego w tyn twoj gyburstag !!!!!!!!!!!!!! dziynki, fajer jest w KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 24.11.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 oj ullercia , wspolczuje moja bratanica tez chora (zapalenie pluc) , a dopiero zaczela chodzic do szkoly U mnie własnie konczy zapalenie płuc, Młodszy ma dla odmiany piękna wersję anginy ropnej...uff całe szczęście ze tylko tyle znowu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.11.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 uff to dobrze ullercia to dobrze ...........ze jest dobrze ale zycze zeby jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 24.11.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam gorąco doborowe towarzystwo Froschku dziękuję za zaproszenie Miłego dzionka bo czas pozbierać ekipę i odmieszkać swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 24.11.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ullerowa U nas też co chwila choroby Na szczęście jedynie standardowe przeziębienia, ale obu mam w domu co chwila Teraz Pawcio od wczoraj znów w przedszkolu, ufff Ale Młodszy nadal zasmarkany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.11.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 No u mnie młody też w tym roku chory a i ja jeszcze, a już dobre kilka lat nic mnie nie ruszało! Ullercia, zdrowia dla dzieciaków życzę, kciuki trzymam, żeby u wszystkich dzieciuki i rodzina zdrowe byli. Ściereczek ze starego obrusa sobie dzisiaj naszyłam, teraz myślę, co na nich wyhaftować (czytaj: Jaki wzór monogramu ). Z kwiatuszkiem czy bez, płaskim czy krzyżykowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.11.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 kasia witaj Froschek wrocil dzis wczeniej z pracy i chcial jechac .........na grzyby powiedzialam mu ze nie mam gumowcow i ...zapronowalam cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.11.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Froschu a są grzybki? Ja nie chodzę, choć las mam pod nosem bo pająąąąąąąąąąąąąąąąki ale luubię bardzo. Ps. u nas też "stukanie" do jasełek - mamy rolę gwiazdki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 24.11.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Niee, no z mężem zgodnie stwierdziliśmy, że pasterz (TEN jeden z trzech) to prawie najważniejsza postać w całym przedstawieniu Rola mówiona Pasterz jest najlepszy Starszy w ubiegłym roku też był pasterzem, baranice szyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.11.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam w kolejny dzień tygodnia Jamles i tutaj zyczenia zostawiam Sto lat. Monka moje laski takie jakies wyrotowe że najpier chodzą a potem raczkują, Nika miała 8,5 m-ca jak zaczęła chodzić, Nela troszkę ponad 9 i miałam nadzieję ze Nastka jednak przekona się doraczkowania ale ona przejawia takie same zdolności jak siostry chyba nie chce być gorsza Aniu gratki dla Pawcia, a pamięc mu sie przyda Pozdrawiam całą resztę ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzień doberek! A co tak pusto dzisiaj? Słuchajcie, potrzebuję przepis ów na herbatkę rozgrzewającą i zdrowotną z imbirem, poratujcie... Monka, Ty chyba znasz to, i Verunia też coś mówiła... Ja chcę zimy, z mrozem i śniegiem! Już mi bokiem ta plucha wyłazi, jak przyjdzie mróz to te grypy i inne tez się wreszcie skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 To ja też przytulam wirtualnie. Mnie pomaga imbir z miodem i cytryną. Imbiru to tak musi być z pół kopiastej łyżeczki verunia a ty dajesz imbir w proszku? ja taką "herbatkę" znam ze świeżym - nieźe kopie i rozgrzewa dps- ia i ja przytulam! Może byc ze świeżym , to samo działanie. W proszku mam zawsze a po świezy musiałabym sie udac do sklepu szczegółów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.11.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Oj jak tu cichutko Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.11.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 To się odezwę i spadam do domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 To ja też przytulam wirtualnie. Mnie pomaga imbir z miodem i cytryną. Imbiru to tak musi być z pół kopiastej łyżeczki verunia a ty dajesz imbir w proszku? ja taką "herbatkę" znam ze świeżym - nieźe kopie i rozgrzewa dps- ia i ja przytulam! Może byc ze świeżym , to samo działanie. W proszku mam zawsze a po świezy musiałabym sie udac do sklepu szczegółów brak ja robie to tak; Parzę w kubku zwykła herbatę i wciskam cytrynę (tak troche więcej niz do zwykłej herbaty), sypie pół kopiastej łyzeczki imbiru mielonego (moze być cała ale wtedy ciezko to wypić ) i czekam aż trochę przestygnie i wtedy dodaję dwie łyżeczki miodu, mieszam i staram się jak najszybciej wypić bo za dobre to nie jest. Najlepiej wypić to przed snem bo mocno rozgrzewa . Rano zapominam ze byłam chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts