ashen 07.11.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 No właśnie, przejdę od razu do sedna sprawy: cena ekogroszku: 700zl/tgranulacja sort 8-25 cena groszku: 500zl/tgranulacja sort 10-30 czy są jeszcze jakieś różnice pomiędzy zwyczajnym groszkiem węglowym, a ekogroszkiem?czy te 200zł wynika jedynie z marketingu?czy jest ekonomicznie uzasadnione kupowanie towaru o nazwie ekogroszek (często zmieszany np. z miałem), skoro niemal identyczny towar można kupić 35% taniej? zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.11.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 A jak podajnik ślimakowy życzy sobie właśnie ekogroszek a nie groszek to co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 07.11.2009 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 czy granulacja max kilku mm robi różnicę? nie popadajmy w skrajność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.11.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 A jak podajnik ślimakowy życzy sobie właśnie ekogroszek a nie groszek to co zrobić oszukać wsypać groszek w worek z napisem ekogroszek i dopiero wtedy do podajnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.11.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 czy granulacja max kilku mm robi różnicę? nie popadajmy w skrajność Jak dla mnie, to nie robi różnicy, ale znajomym podajnik odmówił świadczenia usług zwykłym groszkiem Chyba się obraził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 08.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 U mnie kocioł 'jedzie' na węglu większej niż przewidziana w instrukcji granulacji (są kawałki sporo większe niż 30 mm) i nie było żadnych problemów - większe bryłki są kruszone przez podajnik. Problem może być tylko z ceną węgla - 500 PLN/tonę to chyba poniżej kosztu zakupu w polskiej kopalni, tak więc albo węgiel jest skądś zaimportowany, albo krajowy o słabych parametrach. Nie mam nic przeciwko importerom, tylko ostatnio kupiłem węgiel z importu który był zauważalnie gorszy od podobnego wegla z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Problem może być tylko z ceną węgla - 500 PLN/tonę to chyba poniżej kosztu zakupu w polskiej kopalni nie żartuj - sądzisz że przebitka składu opału to tylko 20%? - za 600zł można kupić ekoret luzem już u detalisty. w kopalni pewni kosztuje nie więcej niż 400zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 09.11.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Sprawdziłem wyrywkowo na stronie www jednej z kopalni (Wieczorek) - w okolicach 400 PLN można kupić tylko miał, węgiel typu 'groszek' jest mocno powyżej 500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 09.11.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 groszek np. z KWK Sobiesk lub KWK Janinai kosztuje w detalu 450-500zł brutto, w hurcie ok 320zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 320zł x2 daje 640 na składzie minus oczywiście koszt transportu i vat - w to jestem skłonny uwierzyć a nie jakieś marne 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts