kfap 08.11.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam,jestem nowy na tym forum.Zarejestrowałem się bo mam kilka pytań w związku z zabudowaniem rury(centralnego ogrzewania).Rura jest w rogu ściany.Mam następujące pytania : 1.Do zawieszenia profili CD mam użyć wieszaków płaskich ES czy kątowych?2.Mocowanie profili UD - jakie kołki?Chodzi mi o rodzaj i rozmiar.3.Mocowanie wieszaków do sufitu - jak wyżej.4.Mocowanie płyt do stelażu - jakie wkręty?5.Skręcanie profili UD z CD - jakie wkręty?6.Czy wszystkie pracę można wykonać zwykłą wiertarką?Nie mam wkrętarki... Proszę o wyrozumiałość.Pracowałem kilka razy przy suficie podwieszanym ale nigdy sam.Tylko pomagałem na praktyce.Niezbyt pamiętam szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.11.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 a jaka jest szerokosc tej zabudowy? rozumie ze chodzi o zabudowe rury w rogu sciany i sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.11.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam,jestem nowy na tym forum.Zarejestrowałem się bo mam kilka pytań w związku z zabudowaniem rury(centralnego ogrzewania). Rura jest w rogu ściany.Mam następujące pytania : 1.Do zawieszenia profili CD mam użyć wieszaków płaskich ES czy kątowych? 2.Mocowanie profili UD - jakie kołki?Chodzi mi o rodzaj i rozmiar. 3.Mocowanie wieszaków do sufitu - jak wyżej. 4.Mocowanie płyt do stelażu - jakie wkręty? 5.Skręcanie profili UD z CD - jakie wkręty? 6.Czy wszystkie pracę można wykonać zwykłą wiertarką?Nie mam wkrętarki... Proszę o wyrozumiałość.Pracowałem kilka razy przy suficie podwieszanym ale nigdy sam.Tylko pomagałem na praktyce.Niezbyt pamiętam szczegóły. Najmniej miejsca stracisz , gdy uzyjesz profili UD-30 . Przymocuj je do scian , sufitu i podlogi kolkami fi 6/40 szybki montaz .Jezeli sciany wykonane sa z porothermu , to 6/60 .Wloz welne mineralna . Wkrety 25mm dlugosci do przykrecenia GK . Zwykla wiertarka wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 a po co welne mineralna jesli to sa rury C.O.?raczej nalezy wykonac kilka otworow zeby korzystac z ciepla rur C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfap 08.11.2009 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Rozumiem,dziękuje za odpowiedź.Rura niemal styka się z ścianą.Szerokość to jakieś 4 metry ,a długość do sufitu i do ściany to kilkadziesiąt cm. Nie chodzi mi o zabudowanie do samego dołu.Tylko w tym rogu.To ma być taka skrzynka.Dokładnie tak jak napisał czmirek To co z tymi wieszakami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfap 08.11.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 A może da się to zrobić na samych profilach UD?Będzie się to trzymało?Proszę o odpowiedź bo jutro chciałem zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 A może da się to zrobić na samych profilach UD?Będzie się to trzymało? Proszę o odpowiedź bo jutro chciałem zacząć. jesli szerokosc zabudowy na suficie nie przekracza 40-50 cm to wieszaki sa nie potrzebne, dlugos zabudowy nie ma znaczenia do scian U profil na naroznik C profil poprzecznie profile co 40 cm. jesli skrzynka ma mniej jak 20 cm nie ma potrzeby dawania poprzecznych wzmocnien plyty G-K jesli ktoras z plyt bedzie w odleglosci kilku cm od rury warto dac czerwona plyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfap 08.11.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Dziękuje.O taką odpowiedź mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts