xpres 08.11.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witajciejestem na etapie ogrodzenia, nie wiem czy ceny wszedzie w Polsce sa takie same, interesuje mnie Malopolskai Podkarpacie, jakie w dzisiejszych czasach sa tu ceny wybudowania ogrodzenia z siatki ( siatka, robocizna i podmorowka ) oraz przy okazji koszt wybudowania ogrodzenia z klinkieru wraz z kutymi elementami ? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 08.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 koszty będziesz miał radykalnie różne: np dla 40mpodmurówka + siatka ocynk + robocizna = 4-6tys klinkier CRH + elementy kute ocynkowane i malowane proszkowo = 30.000 - 35.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 10.11.2009 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 dzieki ashen, robil ktos jeszcze takie ogrodzenia w ostatnim czasie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 10.11.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Pod Warszwą, ułożenie klinkieru 2,5 PLN/cegła. Kute, i nieźle zbajerzone przęsła (róże, listki i takie tam) 30 000 PLN/55mb... siatka - juz nie pamiętam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 11.11.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Właśnie wykonuje ogrodzenie 80m z siatki koszty są następujące:1. komplet materiałów na ogrodzenie firmy Betafence czyli siatka zgrzewana ocynkowana pokryta PCV + słupki i inne dodatki 3000zł ( http://www2.betafence.com/site/consumer/products/catalogue_result.asp )2. Beton na podmurówkę jeszcze nie wiem ile pójdzie ale liczę około 2000-3000zł. Niestety muszę z tyłu działki zrobić dość wysoką podmurówkę około 60cm będzie wystawała gdyż muszę nawieźć ziemię około 40-50cm aby wyrównać teren.3. Zbrojenie 500zł4. Robocizna 5000zł za całość (kopanie, szalunki, zbrojenie, rozciągnięcie siatki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reda65 11.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Wykonałam ogrodzenie dł 30mb.kowalskie bardzo ładne wraz ze słupkami dekoracyjnymi nie z klinkieru ale z metalu ocynkowane pomalowane przetarte patyną złota czy brązu i dostałam gwarancje 10 lat na Piśmie że nie zardzewieje i że farba nie zejdzie zapłaciłam 10,500zł.(za całośc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 11.11.2009 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dzieki za Wasze wpisy, to wszystko mi pomoze w podjeciu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 11.11.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witajcie jestem na etapie ogrodzenia, nie wiem czy ceny wszedzie w Polsce sa takie same, interesuje mnie Malopolskai Podkarpacie, jakie w dzisiejszych czasach sa tu ceny wybudowania ogrodzenia z siatki ( siatka, robocizna i podmorowka ) oraz przy okazji koszt wybudowania ogrodzenia z klinkieru wraz z kutymi elementami ? dzieki właśnie zakończyłem grodzenie działki, więc mogę podać koszty 1mb siatka powlekana wys.125cm - 8zł słupek ocynk z daszkiem - 23zł słupek stal. grubościenny (narożny) - 30zł robocizna - 30zł za mb ( wtym wykonanie fundamentów pod murki przy wjeździe) Koszt wykonania 130mb ogrodzenia + fundamenty pod 4 murki przy wjeździe + na długości 20m wysoki ok. 1m murek oporowy ze zbrojeniem + koparka + słupki, siatka, drut, naciągi, farba, stal zbrojeniowa, cement (2t), piasek (niepamiętam ile), 2,5m3 betonu z betoniarni = 11000,00zł. Matreriał kupowałem sam. Podkarpacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 11.11.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 dzieki Darpiot, mam dwa razy tyle, niezle mnie to pociagnie po kieszeni plus do tego 30m klinkier i kute z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts