Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt ogrodzenia z siatki i z klinkieru

Recommended Posts

Witajcie

jestem na etapie ogrodzenia,

nie wiem czy ceny wszedzie w Polsce sa takie same, interesuje mnie Malopolskai Podkarpacie, jakie w dzisiejszych czasach sa tu ceny wybudowania ogrodzenia z siatki ( siatka, robocizna i podmorowka ) oraz przy okazji koszt wybudowania ogrodzenia z klinkieru wraz z kutymi elementami ?

dzieki

Właśnie wykonuje ogrodzenie 80m z siatki koszty są następujące:

1. komplet materiałów na ogrodzenie firmy Betafence czyli siatka zgrzewana ocynkowana pokryta PCV + słupki i inne dodatki 3000zł ( http://www2.betafence.com/site/consumer/products/catalogue_result.asp )

2. Beton na podmurówkę jeszcze nie wiem ile pójdzie ale liczę około 2000-3000zł. Niestety muszę z tyłu działki zrobić dość wysoką podmurówkę około 60cm będzie wystawała gdyż muszę nawieźć ziemię około 40-50cm aby wyrównać teren.

3. Zbrojenie 500zł

4. Robocizna 5000zł za całość (kopanie, szalunki, zbrojenie, rozciągnięcie siatki)

Witajcie

jestem na etapie ogrodzenia,

nie wiem czy ceny wszedzie w Polsce sa takie same, interesuje mnie Malopolskai Podkarpacie, jakie w dzisiejszych czasach sa tu ceny wybudowania ogrodzenia z siatki ( siatka, robocizna i podmorowka ) oraz przy okazji koszt wybudowania ogrodzenia z klinkieru wraz z kutymi elementami ?

dzieki

właśnie zakończyłem grodzenie działki, więc mogę podać koszty

1mb siatka powlekana wys.125cm - 8zł

słupek ocynk z daszkiem - 23zł

słupek stal. grubościenny (narożny) - 30zł

robocizna - 30zł za mb ( wtym wykonanie fundamentów pod murki przy wjeździe)

Koszt wykonania 130mb ogrodzenia + fundamenty pod 4 murki przy wjeździe + na długości 20m wysoki ok. 1m murek oporowy ze zbrojeniem + koparka + słupki, siatka, drut, naciągi, farba, stal zbrojeniowa, cement (2t), piasek (niepamiętam ile), 2,5m3 betonu z betoniarni

= 11000,00zł.

Matreriał kupowałem sam. Podkarpacie