VPS 10.11.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Gdyby nie cień na kafelkach pomyślałbym że powrót połączony jest z zasilaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 10.11.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Tak to wygląda. ?Jak to ma grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 10.11.2009 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Zdjęcia niewyraźne mogę jutro lepsze zrobić. Teraz już muszę kończyć bo skończył mi się czas na kompie. Sama z tego nie wybrnę. W czwartek fachowiec ma sąd cechowy w mojej sprawie, może skończy co zaczął. Chciałabym mieć wiedzę ale jestem humanistką i te śróbki nic do mnie nie przemawiają. Najlepiej jest jak każdy robi to za co mu płacą dobrze. Jak nie to w piątek ktoś mi wyczyści ten filtr i może będzie OK. Dobranoc, dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 10.11.2009 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Jeśli to kompletna porażka to chciałabym wiedzieć co dalej z tym zrobić. Na razie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 10.11.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Zdjęcia musisz dać bardziej wyraźne. VPS co to qur.. jest. Instalacja miedziana i dwa grzejniki Idę spać. Oby grzejniki mi się nie śniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 10.11.2009 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Pod względem estetycznym - tragedia ale myślałam ze wygląd to nie wszystko. Zawsze reczniczek można powiesić. Ale to ze to cudo nie działa to chyba konsekwencja jakiejś fuszerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Russian 11.11.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Małgo ja na Twoim miejscu już bym firmie nic więcej nie zapłacił za tak artystyczne podłączenie tych grzejników. Ciekawe czy szefuncio tej firmy chciałby żeby jego łazienka tak wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 11.11.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 widze że to jest wpięte do starej instalacji do dość dużych przekrojów te dwa grzejniki są na małych przekrojach może być taka sytuacja że pompa jest przyblokowana(tak często się dzieje gdy długo nie pracuje) i woda grawitacyjnie płynie sobie tam gdzie ma lżej(reszta grzejników ciepła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 11.11.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witaj, współczuję Ci bardzo.Co mi się nasuwa:1 czy ten grzejnik dołożony nie jest przypadkiem aluminiowy? do instalacji miedzienej?? Jeśli tak, to duży błąd2 instalacja po wykonaniu musi być przepłukana, sprawdzona na zimno (próba cisnieniowa) i na gorąco z regulacją.3 byc może filtr rzeczywiście przytkany i ciśnienie za słabe, a może pompa za słaba do rozbudowanej instalacji zwłaszcza, że średnice niewielkie?4 to, że grzeje na górze a nie na dole przy wyłączonej pompie to normalne5 czy pozostałe (stare grzejniki) grzeją jak pzed remontem?6 wybacz, ale powinnaś najpierw zamówić projekt tej przebudowy, a potem zlecić jej wykonanie, bo tak to wyszła partyzantka.7 a "fachowcom" nie płać, podjęli się czegoś, to niech wykonają do końca - ma grzać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 11.11.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Wyraźniejsze zdjęcia http://images39.fotosik.pl/222/02283ad0fa75c996med.jpg http://images35.fotosik.pl/80/3cce1d4e6549e5e7med.jpgCzy czerwony kapturek jest popuszczony ?http://images45.fotosik.pl/226/0d6dd2cf303d7a22med.jpg http://images49.fotosik.pl/225/ebb7fa2515cf106emed.jpgZawór dolny przy grzejniku aluminiowym. Odkręć nakrętkę nie bój się nic się nie stanie i zobacz czy jest odkręcony.Napisz czy masz włączony kocioł i czy ciepło wychodzi z kotła na instalacje. Jeśli jest włączony jak szybko rośnie temp na kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Pompa włączona od wczoraj i pozostałe grzeją całe oprócz tego rzeczywiście aluminiowego w łazience. Pompa nie działała 1 tydzień, bo wystraszyłam się że jak jest przeszkoda to może coś z ciśnieniem być nie tak( medycyna-- zator)Ale jest OK z tym jednym wyjątkiem w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dziękuję wszystkim za pomoc, ale czy prawidłowe jest po wyjściu profesjonalnej firmy, radzić się i prosić dobrych ludzi o pomoc. Przecież ktoś podjął się zrobienia usługii. Nie dość że paskudne, nie dość że nikt nie poinformował mnie że to tak będzie wyglądać i nie przedstawił żadnej więcej opcji lepszego wykonania, nawet większym kosztem, to jeszcze to nie grzeje. I firma uważa że ja się czepiam , bo zrobili dobrze. Nikt z szefów tego nawet nie przyszedł obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 11.11.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Układ masz zapewne otwarty lecz czy napełniony w całości. Musi być przelew z górnego naczynia.Na grzejniku aluminiowym z prawej strony u góry masz ręczny odpowietrznik podobnie jest w drabince. Potrzebny mały płaski śrubokręt, szklanka i odkręcenie delikatnie odpowietrznika aby usunąć powietrze. Minuta pracy. Możesz jeszcze popuścić lub odkręcić czerwony kapturek z odpowietrznika automatycznego. Jak to zrobisz napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 odkręciłam nakrętkę w środku jest jakiś ,,wkręt,,? do regulacji imbusem. Kocioł a piec to to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ten młody w sierpniu robił to 5 godzin i nie pomogło, na zimnych kaloryferach. Odkręcał również te zawory, jeden całkiem mu poszedł i zalał łazienkę i dalej nic. Ja boję sie to robić. Sama sobie nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 jak mu sie ten zawór odkręcił z kosza na brudy wyciągnął bieliznę i zatkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 11.11.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Kocioł np. gazowy, elektrycznyPiec np. kuchenny, weglowyTen zawór to zawór powrotu na klucz imbus. Czy jest głęboko wkręcony ?Włóż imbus do tego zawory i spróbuj zakręcić w prawo do oporu, następnie 3,4 obroty w lewo i wiesz że otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 na równo ze śróbą która jest wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 11.11.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 To znaczy że jest otwarty.Teraz górne zawory (białe pokrętło) otwarte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 jak otwarte to zgodnie z kierunkiem zegara do oporu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts