malgorzatapatas 11.11.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 zaraz wyślę, le ten imbus wystaje nawet poza obwód. Fachowiec powiedział, że jest ,, płytki,, czy cos takego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.11.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 http://images48.fotosik.pl/225/e1d5f7a74420fb08med.jpg Jakie są rurki w miejscach 1 i 2 ciepłe zimne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 górna ciepła, dolna ledwo letnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.11.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 górna ciepła, dolna ledwo letnia czyli grzejnik grzeje, ta górna zrobiła sie ciepła w trkacje pisania ? bo koło 12 pisałaś ze ciepłe sa tylko te białe przy ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Wynika z tego że ciepła woda dochodzi do grzejnika.Być może miałaś pozakręcane dopływy skoro pisałaś "odkręcone w prawo".Mam nadzieję że ten górny grzejnik drabinkowy działa poprawie. Daj znać czy grzejnik zaczął grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja kręciła tymi zaworami na wszystkie strony żeby zaczął grzać grzejnik. Może i naknociłam ale teraz jest letnia górna warstwa grzejnika, dół zimny. Tak już było jak wezwałam na reklamacje tego fachowca on kręcił i przestało w ogóle grzać. Nie wiem co dalej. Mam tylko do ogrzania ok. 100m, dom ocieplony na piecu 40 st i jest akurat. Może jak byłoby wiecej coś by teraz ruszyło. Nie potrzebuję wyższej temp w domu, ale w łazience jednak chciałam więcej ciepła bo ten ręcznikowy to było za mało i wiadomo że łazienka to jak zimno to niefajnie. Teraz mam dalej zimno w łazience. W mieszkaniu nie narzekam na temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 czy wyższa temp pomoże. Zaznaczam że często nastawiem na 60-70 st. mie zawsze jest 40st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.11.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Zróbmy jeszcze jedno sprawdzenie.Zakręć dopływ ciepłej wody do grzejnika RĘCZNIKOWEGO ( białe pokrętło w prawo).Daj znać za jakieś pół godziny czy drugi grzejnik zrobił się ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witaj, współczuję Ci bardzo. Co mi się nasuwa: 1 czy ten grzejnik dołożony nie jest przypadkiem aluminiowy? do instalacji miedzienej?? Jeśli tak, to duży błąd 2 instalacja po wykonaniu musi być przepłukana, sprawdzona na zimno (próba cisnieniowa) i na gorąco z regulacją. 3 byc może filtr rzeczywiście przytkany i ciśnienie za słabe, a może pompa za słaba do rozbudowanej instalacji zwłaszcza, że średnice niewielkie? 4 to, że grzeje na górze a nie na dole przy wyłączonej pompie to normalne 5 czy pozostałe (stare grzejniki) grzeją jak pzed remontem? 6 wybacz, ale powinnaś najpierw zamówić projekt tej przebudowy, a potem zlecić jej wykonanie, bo tak to wyszła partyzantka. 7 a "fachowcom" nie płać, podjęli się czegoś, to niech wykonają do końca - ma grzać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Czy to co pisze powyżej jest zgodne ze stanem faktycznym, bo dla mnie też powinno być że jak zrobione i grzeje to jest OK. Niech doliczy czyszczenie filtra i zrobi jak Bog przykazal.Jutro mam sąd cechowy w tej sprawie i jeśli nie mam racji wszystko zrobione było ok i fachowiec bierze kasę i głuchy na wszelkie prośby to standard to będę miała obciach. Poradź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.11.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 malgorzatapatas na jakiej prędkości pracuje Twoja pompa do CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Gdzie to znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 jest na 40st nastawiona, atmosfery chyba ponad 1 nie dam głowy uciąć że to atmosfery, na piecu 50 st.Kaloryfer w łazience lepiej już grzeje, ręcznikowy zimny. Jest dalej problem. Na dole kaloryfery są dużo zimniejsze dalej. Jak były chłodniejsze nie dało sie zauważyć teraz jak temp. rosnie, dól jest jak był a góra duuuzo cieplejsza. Ten aluminiowy też tak samo. Szybko sie nagrzewa ale dolna partia jest ledwie letnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.11.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Pompą do CO ma z przodu regulacje biegu pracy takie pokrętło jak jest teraz ustawionePokrętło może być w różnych miejscach, zaznaczyłem Ci na rysunkach jak to wygląda.Są tam stopnie pracy pompy I, II , III jak jest u Ciebie. http://images46.fotosik.pl/225/4b7ca1e088d6bcc7m.jpg http://images39.fotosik.pl/222/94b7fb2b98c0068em.jpg http://images35.fotosik.pl/80/7c11e8f9c5ee3692m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Jest tam w st 25st; 40st i 55st, innej regulacji nie ma. Teraz mam 60 st na piecu a pompę na 55 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Po odłączeniu grzejnika ręcznikowego, zaczął grzać ten aluminiowy. Teraz odkręciłam zawór na ręcznikowy i grzeją obydwa. Tzn ten ręcznikowy cały a ten aluminiowy od połowy w górę, ale on tak jakoś jest dobrze wymyślony ze te warstwy całe się nagrzewają i różnicę w temp widać jak się dotknie od spodu. Reszta kaloryferów w domu grzeje od góry gorące, dołem letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 11.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Przynajmniej wiemy że kaloryfer działa.Ta pompa mnie zastanawia, jeśli możesz zrób jej też foto i mi prześlij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatapatas 11.11.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tak jestem zaskoczona, ze grzeje. Wisi od czerwca i już myślałam ze tylko na ozdobę będzie. Nawet jestem w stanie zrezygnować z tego ręcznikowego, bo w łazience jest inna temperatura przy samym tym aluminiowym.Dziękuję. Jeszcze trochę a zostanę expertem w instalacjach CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Stawiam na kryzowanie grzejników oraz biegi pompy CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts