soned 08.11.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Sytuacja ma się następująco: - budynek o wymiarach 18 m x 6 m - parter budynku to knajpa - piętro to nigdy nie wykończone poddasze które trzeba podwyższyć (najniższy punt 1,8 m, a najwyższy 2,4 m) - dach jednospadowy - należy dobudować klatkę schodową na zewnątrz budynku która ze względu na prowadzoną działalność musi być skrajnie we wschodniej części - ściana klatki musi być kontynuacją tej 6 metrowej ) Dodatkowo do budynku od strony północnej dobudowany jest inny obiekt związku z czym nie ma tam żadnych okien. Problem polega rozmieszczeniu pomieszczeń biorą pod uwagę fakt że kont dachu pozostanie taki sam (nikła możliwość montażu okien dachowych), budynek jest strasznie długi a wąski oraz fakt że łazienka ze względu na istniejące instalacje musi być we wschodniej części budynku. Czy pomógłby mi ktoś jakoś to zaplanować? Brak okien w północnej części budynku powoduje że wychodzi mi ciemny długi korytarz ps. w zachodniej części chciałbym duży dzienny pokój z balkonem ... Proszę o jakieś wskazówki http://images49.fotosik.pl/224/2155d438787318ee.png[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 12.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witaj Zawodowo zajmuje się min oknami dachowymi. Mały spadek dachu to nie problem. Producenci proponują specjalne systemy, które zwiększja kąt montażu okna. W sprawie ciemnego i długiego korytarza proponuje abyś zainteresowal sie tzw. świetlikami dachowymi. Kilka takich barsdzo dobrze doświetli korytarz naturalnym śiwatłem i wygląda całkiem efektownie! Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts