michal.bdg 08.11.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam, Mam pytanie odnośnie wymiarów garażu na 2 auta z segmentu C. Jaką minimalną szerokość powinien mieć garaż aby dostep do samochodów nie był utrudniony. W fazie projektu mam wewnatrz 5,5 metra ale dom jest z tego powodu niesymetryczny. Do jakiedo wymiaru mógłbym go zwężyć , i jak to wyglada w praktyce??-pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.11.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nie radzę zwężać a raczej ...myśleć o poszerzeniu. Bramę zrób na 5m i nie kombinuj ze zwężaniem bo będziesz przeklinał w trakcie użytkowania garażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.11.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Standard to 6 m. Gdybym to wiedziała wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 08.11.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 U mnie jest 6m x 6m. Mam nadzieję, że będzie ok. Jeszcze nie parkowałem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja mam ok. 31 m.kw. czyli ,jakos 6.5 x 4.5-5,nie pamietam dokladnie.Miejsca sporo nie ma,4 osoby powinny wysiadac przed garazem,w garazu mam oprocz 2 aut sredniej wielkosci-kosiarke,wertykulator,2 rowery,opony na ziemi-2 komplety,jakies graciki.Martwie sie,czy wejdzie mi do garazu dlugie auto-vectra kombi c,podobno ma ponad 5 m dlugosci...Wiec,jak cos,to raczej idz na dlugosc,niz na szerokosc...chyba,ze buduj od nowa lub projektuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 08.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Lookita ta vectra na pewno nie ma 5 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 08.11.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 minimum to 6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.11.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 4822mm,teraz sprawdzilem....uff,chyba H Legend,staraw ersja miala 5.25....Przymierzam sie do zakupu,sprawdzalem chyba,ale wejdzie :-)na pewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.11.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 u mnie garaż szeroki na 6m ... myślę , ze jakby miał 5,5 m to też tragedii by nie było .... ale na pewno nie mniej bo byłoby już za ciasno .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris77 08.11.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 min to 5.5 metra a brama szerokości 5 metrów. zawsze możesz wjechać jednym samochodem przodem natomiast drugim tyłem, wówczas maksymalnie przybliżysz się do ściany natomiast drzwi kierowców będziesz miał po środku garażu więc będzie dużo miejsca do wsiadania i wysiadania. Ważne jest jeszcze gdzie masz drzwi prowadzące do mieszkania z garażu, tam też musisz zapewnić odpowiednie przejście. Gorszy problem z umiejętnością cofania do garażu tyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 08.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja to bede mial problem... Zmienilismy z jednej szerokiej na 2 waskie i dzis zmierzylem i maja po 225cm wiec wjazd na styk.... szerzej sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 09.11.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A co będzie jak kupisz (kiedyś) dwa auta z segmentu "terenowe" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.11.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Garaż prawie 40m2. 6,10 szeroki. Mógłby być tak z 50cm węższy ale: nie zmieściłyby się rowery; nie miałbym półek-szerokie i wygodne; byłoby trochę ciasno przy wysiadaniu; Dzięki dużemu garażowi mogłem przenieść zasobnik 300l właśnie do niego, mam tam warsztacik-stolik, krzesło, światło, miejsce na narzędzia-ale to oczywiście można zrealizować w innych pomieszczeniach, jeśli się takowe ma... Brama 5m-bardzo wygodna, polecam, rozważałem dwie małe...na szczęście nie wybrałem tego rozwiązania...zresztą dzięki forowiczom bo argumenty za dwoma uznałem za bardzo nietrafione...przynajmniej te podnoszone na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.11.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A co będzie jak kupisz (kiedyś) dwa auta z segmentu "terenowe" ? Jak sama nazwa wskazuje powinny parkować w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Michał ABSOLUTNIE nie zwezaj garazu. Jesli przy 5,5 m dom jest niesymetryczny to ...zwieksz szerokosc garazu do 6,5 metra. 5,5 metra to minimum przy 2 samochodach - jak zmniejszysz nawet o 20-30 cm problemem bedzie wysiadanie z dwoch stron samochodu ..a o polkach od razu mozesz zapomniec - wtedy garaz bedzie WYLACZNIE na trzymanie samochodow. U mnie szerokosc 5,85 i wcale za duzo miejsca nie ma! Nie zwezaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 09.11.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 a ja się podłącze pod temat i zapytam jaką szerokość powinien mieć garaż dla jednego samochodu, tak by wygodnie się wysiadało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 09.11.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 U mnie jest 6,30 szeroki i jak zaparkowałem w nim Focusa i Seicento to było ciasnawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 09.11.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nie załamuj mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.11.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Chyba,ze macie szerokie dupy,to Wam ciasno...JA stawiam sedana i hatchbacka,sredniej wielkosci,da sie wyjsc,wejsc...owszem bez rewelacji,ale bez tragedii....i mam po scianach bocznych mase gratow,typu kosiarki itp.,a z przodu opony,2 zestawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.11.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 U mnie jest 6,30 szeroki i jak zaparkowałem w nim Focusa i Seicento to było ciasnawo. No cóż - u mnie garaż 6x6m - parkuję w nim Focusa II kombi i Volvo V40 i jeszcze miejsce na drewno do kominka tudzież kosiarnię i inne pierdoły się znajduje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts