pablitoo 09.11.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Chyba,ze macie szerokie dupy,to Wam ciasno..(...) Zgadzam się jak najbardziej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.11.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ...i stol bilardowy sie pewnie by zmiescil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 09.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Słuchajcie... Nie popadajmy w absurdy Chłop chce wiedzieć jakie są nasze odczucia... Moje odczucie jest następujące. W domu bez piwnicy garaż 6,30 x 6m jest po prostu za mały by trzymać w nim auta i... Kosiarkę, rowery, komplet narzędzi ogrodowych z taczką włącznie, 2 komplety opon zimowych, no i regał z milionem innych PIERDÓŁ. Gdybym budował następny dom, garaż będzie dłuższy (u mnie na tyłach jest kotłownia i pralnia) przez to "skasowałem" sobie ponad 2 metry z powierzchni a przydało by się jeszcze parę metrów kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A mnie nachodzi jedno pytanie po wybudowaniu garażu: Czy go nie przerobić na piękne duże biuro ? Zastanawiam się po co mi był "domek" dla samochodu, samochodu który wymieniam raz na 2-4 lata, nie mam "chopla" że mi się lakier zadrapał, pewnie że w zimie zimno w dupę jak się wsiada do stojącego na dworze, ale pod blokiem sobie stoi teraz i jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów. Ponadto mamy 3 samochody i nawet garaż 2 stanowiskowy mnie nie rusza. A obecnie trzymamy jeden samochód w garażu na kondygnacji "-1" i szczerze to wybieram do jazdy zawsze ten samochód który jest na zewnątrz, bo mnie krew zalewa z wyjeżdżaniem, otwieraniem bramy - na pilota - pod górkę, z górki - dla mnie za dużo czasu tracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.11.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Napisze jeszcze, że mój kumpel mieszka w domu już 1.5 roku i jeszcze ani razu nie zaparkował w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.11.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 garaż 6x6 brama 2 x 2,5 w garażu parkowaliśmy 2 razy a już mieszkamy prawie 2 lata brakuje miejsca na kosiarkę, weltykulator, meble ogrodowe etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 09.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 W domu jednorodzinnym przede wszystkim potrzeba pomieszczeń gospodarczych więc jeżeli się ich nie ma to z garażu dwustanowiskowego robi się jednostanowiskowy a z jednostanowiskowego robi się zerostanowiskowy. W miejsce tego jednego samochodu co powinien być w garażu ludziska mają różne graty które ciężko trzymać pod chmurką lub pod zadaszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 09.11.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 out bardzo dobre pytanie Otwórz w swoim samochodzie drzwi na taką szerokość jak normalnie wsiadasz/wysiadasz i zmierz to miarką. Możesz otworzyć i drzwi pasażera jeżeli chcesz jakiegokolwiek komfortu z użytkowania garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 10.11.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ja mam 6.3 x 6m , brama niestety 4.75m i dodatkowo okrojona ociepleniem na 4.6m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 10.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 helixwroclaw2005 out bardzo dobre pytanie Otwórz w swoim samochodzie drzwi na taką szerokość jak normalnie wsiadasz/wysiadasz i zmierz to miarką. Możesz otworzyć i drzwi pasażera jeżeli chcesz jakiegokolwiek komfortu z użytkowania garażu skoro tak sprawa by się miała to po co ta dyskusja ? Przecież można i dwa auta postawić obok siebie i tak jak napisałeś otworzyć drzwi w obu i zmierzyć miarką ile potrzeba miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur_b 10.11.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Mam pytanie do użytkowników bramy garażowej o szerokości 4,5 m. Czy taki rozmiar jest wystarczający i zapewnia wygodne korzystanie z garażu dwustanowiskowego? Teoretycznie, im szerzej tym wygodniej. Od pewnego czasu zastanawiam się czy warto zawracać sobie głowę i próbować wycinać te dodatkowe 25 cm - na 4,75m. Różnica nie będzie aż tak znaczna - przynajmniej tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Mam pytanie do użytkowników bramy garażowej o szerokości 4,5 m. Czy taki rozmiar jest wystarczający i zapewnia wygodne korzystanie z garażu dwustanowiskowego? Teoretycznie, im szerzej tym wygodniej. Od pewnego czasu zastanawiam się czy warto zawracać sobie głowę i próbować wycinać te dodatkowe 25 cm - na 4,75m. Różnica nie będzie aż tak znaczna - przynajmniej tak mi się wydaje. U mnie brama 5m - jest wystarczająca - dla żony oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.11.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 out nie wyobrażam sobie, że można zrobić inaczej. Wszyscy doskonale wiemy że standardowe gotowce z garażem w bryle domu są mało funkcjonalne ale to temat rzeka. Kilka powyższych postów trafiło w sedno takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.11.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 MAm brameczke 4.5 x 2.2.JAk pisalem,bez ogromu miejsca,ale Zonka kumacie jezdzi,ja juz o sobie nie wspomne ,poki co,na lusterka z jednej strony,jak ja wstawie na cm,trzeba uwazac.....Ale,coz....Przy 8x8 mozna sie zagapic i sie wladowac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mymysteryy 11.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 my mamy 6m x 7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieroma 11.11.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 My projektujemy 6.40 dł 6.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts