Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARAŻ NA 2 AUTA

Recommended Posts

Słuchajcie...

Nie popadajmy w absurdy :)

Chłop chce wiedzieć jakie są nasze odczucia... Moje odczucie jest następujące. W domu bez piwnicy garaż 6,30 x 6m jest po prostu za mały by trzymać w nim auta i...

Kosiarkę, rowery, komplet narzędzi ogrodowych z taczką włącznie, 2 komplety opon zimowych, no i regał z milionem innych PIERDÓŁ.

Gdybym budował następny dom, garaż będzie dłuższy (u mnie na tyłach jest kotłownia i pralnia) przez to "skasowałem" sobie ponad 2 metry z powierzchni :) a przydało by się jeszcze parę metrów kwadratowych :)

A mnie nachodzi jedno pytanie po wybudowaniu garażu:

Czy go nie przerobić na piękne duże biuro ;)?

Zastanawiam się po co mi był "domek" dla samochodu, samochodu który wymieniam raz na 2-4 lata, nie mam "chopla" że mi się lakier zadrapał, pewnie że w zimie zimno w dupę jak się wsiada do stojącego na dworze, ale pod blokiem sobie stoi teraz i jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów.

Ponadto mamy 3 samochody i nawet garaż 2 stanowiskowy mnie nie rusza.

A obecnie trzymamy jeden samochód w garażu na kondygnacji "-1" i szczerze to wybieram do jazdy zawsze ten samochód który jest na zewnątrz, bo mnie krew zalewa z wyjeżdżaniem, otwieraniem bramy - na pilota - pod górkę, z górki - dla mnie za dużo czasu tracę.

W domu jednorodzinnym przede wszystkim potrzeba pomieszczeń gospodarczych więc jeżeli się ich nie ma to z garażu dwustanowiskowego robi się jednostanowiskowy a z jednostanowiskowego robi się zerostanowiskowy. W miejsce tego jednego samochodu co powinien być w garażu ludziska mają różne graty które ciężko trzymać pod chmurką lub pod zadaszeniem.

helixwroclaw2005

out bardzo dobre pytanie

Otwórz w swoim samochodzie drzwi na taką szerokość jak normalnie wsiadasz/wysiadasz i zmierz to miarką. Możesz otworzyć i drzwi pasażera jeżeli chcesz jakiegokolwiek komfortu z użytkowania garażu

skoro tak sprawa by się miała to po co ta dyskusja ? :wink: Przecież można i dwa auta postawić obok siebie i tak jak napisałeś otworzyć drzwi w obu i zmierzyć miarką ile potrzeba miejsca. :lol:

Mam pytanie do użytkowników bramy garażowej o szerokości 4,5 m.

Czy taki rozmiar jest wystarczający i zapewnia wygodne korzystanie z garażu dwustanowiskowego?

Teoretycznie, im szerzej tym wygodniej.

Od pewnego czasu zastanawiam się czy warto zawracać sobie głowę i próbować wycinać te dodatkowe 25 cm - na 4,75m. Różnica nie będzie aż tak znaczna - przynajmniej tak mi się wydaje.

Mam pytanie do użytkowników bramy garażowej o szerokości 4,5 m.

Czy taki rozmiar jest wystarczający i zapewnia wygodne korzystanie z garażu dwustanowiskowego?

Teoretycznie, im szerzej tym wygodniej.

Od pewnego czasu zastanawiam się czy warto zawracać sobie głowę i próbować wycinać te dodatkowe 25 cm - na 4,75m. Różnica nie będzie aż tak znaczna - przynajmniej tak mi się wydaje.

U mnie brama 5m - jest wystarczająca - dla żony oczywiście :D