worobiej 08.11.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam, kupiłem nowe mieszkanie od dewelopera. Po odbiorze okazało się, że coś jest nie tak z podłogą (mieszkanie na parterze, pod spodem garaż). Konstrukcja budynku opiera się na kilku filarach. Wszystkie ściany w mieszkaniu to ściany działowe (mieszkanie 69 m2). Wracając do podłogi... gdy zacznę stąpać przy filarze podłoga zaczyna pracować (słyszę trzeszczenie, które trudno zlokalizować ale nie wydobywa się ono z miejsca na którym stąpam, tylko gdzieś dalej). Jest to podłoga "pływająca", więc z tego co zdążyłem się zorientować, prawdopodobnie źle zostało przygotowane podłoże (pewnie nierówność biegnąca od filara, na którym trzyma się strop). Teraz moje pytania:1. Czy dobrze dedukuję co jest przyczyną czy może jednak nie jest aż tak źle? 2. Chcę położyć parkiet drewniany i boję się, że może on popękać jeśli nie będzie to naprawione. 3. Jak można coś takiego naprawić? 4. Czy powinienem się domagać naprawy od dewelopera? Z góry dziękuję za odpowiedź,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.11.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam, kupiłem nowe mieszkanie od dewelopera. Po odbiorze okazało się, że coś jest nie tak z podłogą (mieszkanie na parterze, pod spodem garaż). Konstrukcja budynku opiera się na kilku filarach. Wszystkie ściany w mieszkaniu to ściany działowe (mieszkanie 69 m2). Wracając do podłogi... gdy zacznę stąpać przy filarze podłoga zaczyna pracować (słyszę trzeszczenie, które trudno zlokalizować ale nie wydobywa się ono z miejsca na którym stąpam, tylko gdzieś dalej). Jest to podłoga "pływająca", więc z tego co zdążyłem się zorientować, prawdopodobnie źle zostało przygotowane podłoże (pewnie nierówność biegnąca od filara, na którym trzyma się strop). Teraz moje pytania: 1. Czy dobrze dedukuję co jest przyczyną czy może jednak nie jest aż tak źle? 2. Chcę położyć parkiet drewniany i boję się, że może on popękać jeśli nie będzie to naprawione. 3. Jak można coś takiego naprawić? 4. Czy powinienem się domagać naprawy od dewelopera? Z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam Najpierw popraw to na czym będziesz robił kolejne rzeczy. Jest to logiczna zależność . Parkiet na pływającej podłodze / mam na myśli deski/ jak najbardziej, ale po naprawieniu konstrukcji podłogi. Pamiętaj o rękojmii, zgłoś wadę wykonania deweleperowi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts