majki 08.11.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Hej Zaczynam poszukiwania Zależy mi przede wszystkim na prostocie otrzymania kawy typu cappucino, latte, machiatto ... Żeby nie przekładać filiżanek od jednej dyszy do drugiej, po prostu podstawiam filiżankę i mam Moje typy, ale ja się moge nie znać : Miele CVA5060 Siemens TK76K572 Ale, znam ceny Może zaproponujecie coś co macie i się fajnie obsługuje i robi w dobrą kawę ( wiem pojęcie względne ). A i żeby był do zabudowy, jak się da ... Generalnie będę wdzięczny i pewno inni poszukujący też za Wasze typy, co macie i co w/g Was warto kupić z góry dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magga 08.11.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 miele 620 , model starszy i tanszy a kawa bardzo ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Majki, tez chcialam do zabudowy, ale jak sie naczytalam o ekspressach, to zdecydowalam sie na wolnostojacy Jura. Nie wiem jeszcze jaki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.11.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Majki, tez chcialam do zabudowy, ale jak sie naczytalam o ekspressach, to zdecydowalam sie na wolnostojacy Jura. Nie wiem jeszcze jaki model. Napisz proszę jak możesz, co zdecydowało o "przejściu" na wolnostojący ? Jure znam, ale o jakim modelu przynajmniej myslisz ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.11.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Anjamen, pisala kiedys, ze odradzono jej, gdy zamawiala meble do kuchni, bo podobno moga wylewac sie plyny za meble.Cos w tym jest.A jure, to jeszcze nie wiem ktora, ale jakas extra. Cena taka sama, jak tych do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Majki podpytaj anjamen bo ona ma Jure (chyba model ENA5) i sporo osob "zarazila" tym zakupem-ponoc kawa rewelka Co do ekspresow do zabudowy to czytalam ze sa obawy iz moze tam z czasem cos z tylu przeciekac-zamakac a wtedy wiadomo i meble sie niszcza.Nie wiem ile dokladnie w tym prawdy a ile tylko domyslow Mi rowniez podobaja sie takie zabudowane w slupku ale ich cena tez jest juz wieksza. Z Twoich typow wybralabym Miele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.11.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Tu o ekspresach dyskutowali: http://forum.muratordom.pl/cisnieniowy-ekspres-do-kawy,t59969.htm?highlight=ekspres%20kawy http://forum.muratordom.pl/do-smakoszow-kawy,t69771.htm?highlight=ekspres%20kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 08.11.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 A ja od jakichś 3-4 miesięcy używam Aristona MCA 16 czy jakoś tak. Może wg niektórych to troszkę niższa półka niż Miele czy Siemens (chociaż tu mam wątpliwości-bo Siemens to ChRL) - ale jak ktoś kawkę potrafi zrobi ć to z każdego ekspresu super wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarulla 09.11.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 zerknij może na forum http://www.caffeprego.pl choć tam już fachura pełna, ale na kawach znają się jak mało kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 09.11.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Wstawiam jeszcze w tym wątku "Przymiarkę" do ekspresu Jura zrobiłam wczoraj w MM. I co ? 1. Ekspresy Jura 3 szt. - wybór słaby 2. Informacje sprzedawców mierne. 3. Dzień bez VAT w MM to bzdura. Dlaczego? 1. Wcześniej robiłam rozeznanie u trzech sprzedawców z różnych stron kraju. Ekspresy Jura cena brutto z przesyłką + termos na mleko + 1 kg Lawazza tańsze od ekspresów Jura sprzedawanych bez VAT w MM (bez termosu i 1 kg kawy) Których modeli nie polecali sprzedawcy? 1. Ena 5 - prostota zawodna 2. F70 - klawiatura dotykowa zawodna 3. Z 5 II - raczej do małej gastronomii 4. J5 - słaby do swojej ceny I o dziwo 2 sprzedawców poleciło stary sprawdzony F50 (w MM cena bez VAT 3.770 PLN ), u spredawców brutto taniej ok. 150 PLN Wróciłam z MM nez termosu i z przeświadczeniem, że więcej tam nie pójdę, bo żelazko Rowenta, kte można kupić już od 300 zł w necie, u nich kosztuje 456 zł. Nadal, nie wiem, który ekspres mam kupić? Njaczęsciej pije się 2, w święta 4, a okazjonalnie więcej kaw. Mimo tego chcę prosto; podejść, postawić, przycisnąć, wypić kawę z mlekiem. Może być spienione. Czy ktoś taki ma? Myślę o Jurze i o uratowaniu domu od bankructwa. Pozdrawiam kawoszy. Aha, czytałam wszystkie wątki. waim jeszcze w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 11.06.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Z jakiego ekspresu kawa jest najlepsza? chcę sobie kupić do nowego mieszkania wypasiony ekspres, na co patrzeć dokonując wyboru? Nie chce takich marketowych, bo mam złe doświadczenia z takimi zakupami, a to nie będzie mały wydatek, czy taki z pojemnikiem 1 l będzie odpowiedni do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboys 11.06.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ja mam zelmera jakiś taki prosty i już troche lat ma.. bo jak wchodziły się kupiło od razu. Taki szał na to był, także wiesz. Ty teraz masz o wiele większy wybór i masz też granice cenowe. Ile w ogóle chcesz na niego wydać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek44 11.06.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mnie kobieta namówiła na ekspres, wcześniej uważałem, że bezsensowny wydatek i taki kaprys. Ale od kiedy mamy ekspres to i kawa lepsza, nie jakieś popłuczyny tylko porządna kawa. Nigdy już chyba nie zrezygnuję z tego urządzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.06.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Kup sobie coś prostego.Np:http://www.1st-line.com/images/lapavoni/epg8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejjot 11.06.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 ale zarąbisty ten ekspres, ktorego zdjecie wstawiliscie ! no genialny po prostu ! w ogole te ekspresy dzwigniowe sa bardzo ladne i podobno kawa duzo lepsza niz z tych na kapsulki. ten tez jest niczego sobie http://www.inspiracjekawowe.pl/sklep/stradivari---ekspres-dzwigniowy,p,1,2,30,pr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboys 12.06.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Kup sobie coś prostego. Np: http://www.1st-line.com/images/lapavoni/epg8.jpg Gdzie go można kupić? To dobry też prezent na czyjeś wesele. Świetny jest. Bo mój to pudło w sumie w porównaniu z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.06.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Najlepiej kupić poza RP. Są jeszcze ładniejsze. To jest prosty La Pavoni. http://www.r2m.it/foto/large/23545.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alan45 13.06.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Wow, te dzwigniowe są niczego sobie i pewnie warte swojej ceny i zakupu. Widziałem expres Stradivari, niestety nie miałem okazji pić z niego kawy. Uwielbiam kawę, więc może czas sprawić sobie taki prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboys 20.06.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Zaciekawił mnie ten ekspres La Pavoni. Napisałem do firmy o dodatkowe informacje o nim i po otrzymaniu odpowiedzi przekonałem się, że warto zainwestować Okazało się, że to super ekspres do domu, bo do biura czy kawiarni już nie bardzo. Super pomysł na prezent. Sam w sobie jest dość wymagający (Stradivari rozgrzewa się każdorazowo 10-15 min., wymaga pewnego "otrzaskania" z kawą, nie jest ekspresem dla osób, które wcześniej piły kawę rozpuszczalną (trzeba umieć ubić porcję kawy w kolbie, z odpowiednim wyczuciem przeprowadzić parzenie). Co jeszcze - dźwignia jest najbardziej wymagającym ekspresem z oferty. Robiona kawa nie ma sobie równych, natomiast jednorazowo robiona jest dla 8 (0,8l) lub 16 osób (1,6l) maksymalnie, więc na domowy użytek w sam raz Także trzeba się go nauczyć obsługiwać a będzie parzył kawę najlepszą pod słońcem Edytowane 27 Czerwca 2012 przez badboys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon 20.06.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Ciekawe urządzenie. to naprawdę parzy tak świetną kawę? Ja z rozpuszczalnej przeniosłem się na parzoną i czuć różnicę. Ciekawe czy taki sam skok smakowy jest z takiego ekspresu. Bo teraz to ja rozpuszczalnej normalnie nie tykam hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts