fotohobby 28.12.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Kapsułkowiec, to sie bez wątpienia nadaje na imprezy. Do codziennej kawy dobry kolbowy ekspres i młynek obok niego to jest to I świeżo palona kawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka_brnt 29.12.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ja miałam przez kilka lat Krupsa EA8050 ale niestety po wielu tysiącach kaw wysiadł i naprawa była już nieopłacalna więc kupiłam również Krupsa EA8160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 04.01.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Ekspresów przeżyłem wiele- bezkonkurencyjne są produkty Jury. Za czasów niezawodnej Jury padły DeLonghi, Saeco itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_34 05.01.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 witamPrzymierzam się do zakupu ekspresu ciśnieniowego cena około 2000Mam już upatrzonych kilka modeli firmy krupsOczekuje od ekspresu aby była możliwość regulacji mocniejszej lub słabszej kawy oraz jej wielkości. I co najważniejsze aby posiadał funkcję robienia latte.modele które mnie interesują najbardziej to:https://saturn.pl/agd-male/ekspres-saeco-moltio-hd8869-09https://mediamarkt.pl/agd-male/ekspres-krups-ea8268https://mediamarkt.pl/agd-male/ekspr...-pisa-xs6000-1 z góry dziękuje za odpowiedzi i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 05.01.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Jeśli mogę coś podpowiedzieć to odradzam ekspresy z wbudowanym pojemnikiem na mleko- jest z tym dużo zabawy przy myciu. Funkcja czyszczenia układu mlecznego polega na przepłukaniu wężyków, ale resztę trzeba rozebrać i ręcznie umyć. Częste rozkładanie spieniaczy zazwyczaj prowadzi do uszkodzenia któregoś z elementów bo w tym przedziale cenowym ekspresy są...liche.Zdecydowanie wygodniejszym rozwiązaniem jest rurka którą wkłada się do kartonika z mlekiem. tu jest tylko do przepłukania wężyk a to jest 3 sek roboty.Spokojnie znajdziesz ekspresy z samą rurką do pobierania mleka i automatyczną funkcją kaw mlecznych.Zwróć też uwagę na to w jaki sposób należy systematycznie czyścić ekspresy. Są takie gdzie automat zaparzający należy tylko wymoczyć w wodzie, inne wymagają moczenia i smarowania inne zaś tego nie wymagają.Ważną sprawą też jest odkamienianie- sprawdź co ile producent zaleca tą czynność bo środki są stosunkowo drogie a jak tego nie będziesz robiła to zapomnij o naprawach w ramach gwarancji (serwis wyczyta czy odkamienianie było wykonywane).Jak pisałem wyżej polecam polecam ekspresy Jury, wiem że są droższe ale moim zdaniem warto troszkę zaoszczędzić i dołożyć. P.S.Nie jestem w żaden sposób związany z Jurą, piszę tylko o swoich doświadczeniach i obserwacjach sprzętu w firmie gdzie ekspresy dziennie produkują trochę kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_34 07.01.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) dziękuje za istotne wskazówki a co sądzicie o tych ekspresach http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/delonghi-perfecta-esam5600.bhtmlhttp://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/nivona-767-cafe-romatica.bhtmlhttp://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/siemens-eq6-te603201rw.bhtml#opis Edytowane 7 Stycznia 2016 przez marta_34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvinar 19.02.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 czy lepiej jest wybrać cisnieniewy czy klasyczny eksperess. Podoba mi sie w cisnieniowych to ze podgrzewaja dzbanek z gotowa kawa przez okreslony czas co jest bardzo przyjemne w uzytkowaniu ale sam proces parzenia trwa strasznie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.02.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Chyba w przelewowym to podgrzewanie dzbanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.02.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Podoba mi sie w cisnieniowych to ze podgrzewaja dzbanek z gotowa kawa przez okreslony czas co jest bardzo przyjemne w uzytkowaniu ale sam proces parzenia trwa strasznie długo. Jesteś pewny tego co piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysiaMarysia 19.02.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Chyba w przelewowym to podgrzewanie dzbanka? a poza tym po około 20 minutach taka kawa w dzbanku robi się niedobra. Co do podgrzewania to kiedyś używałam ciśnieniowego Zelmera podobnego do Mestro - świetnie podgrzewał małe filiżaneczki na górnej płytce i taka kawa w ciepłej filiżance smakuje bardzo dobrze. Od prawie 3 lat mam ekspres Saeco Intelia hd8752 i jestem zadowolona pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj3232 22.02.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Jeśli chcesz prosty w obsłudze ekspres, to poszukaj sobie na przykład Saeco Aulika. My mamy właśnie ten model i nawet żona nie boi się z niego korzystać (a jeśli chodzi o "technologiczne" nowinki to trzyma się ich z daleka), bo po prostu wciskasz jeden przycisk i masz Capucino. No ale rozumiem, że pewnie chcesz zrobić większe rozeznanie, więc ja polecam zamiast na forum szukać, pójść do serwisu i poprosić serwisanta, żeby opowiedział Ci o konkretnych modelach. We Flincie na Powązkowskiej dobrze doradzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 23.02.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Jura, jura polecam. Mam Jurę 9 podobno najmniejszy, elegancki nie rzuca się w oczy po wejściu do kuchni. Jest bezobslugowy. Jeden guzik i kawa leci. Jak usłyszałam w sklepie o otwieraniu klapek z boku, wyciąganiu bebechów i czyszczeniu ich " co jakiś czas" najlepiej raz w tygodniu w innych ekspresach to mi ochota odeszła . Mój nie ma pojemnika na mleko i jak pisał ktoś wcześniej chwała mu za to.jak się mleko zepsuje wypłukanie rurki zajmuje moment. Kawę mieli, kawy robi różne, pięknie spienia, jest genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.02.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Jura, jura polecam. Mam Jurę 9 podobno najmniejszy, elegancki nie rzuca się w oczy po wejściu do kuchni. Jest bezobslugowy. Jeden guzik i kawa leci. Jak usłyszałam w sklepie o otwieraniu klapek z boku, wyciąganiu bebechów i czyszczeniu ich " co jakiś czas" najlepiej raz w tygodniu w innych ekspresach to mi ochota odeszła . Mój nie ma pojemnika na mleko i jak pisał ktoś wcześniej chwała mu za to.jak się mleko zepsuje wypłukanie rurki zajmuje moment. Kawę mieli, kawy robi różne, pięknie spienia, jest genialny. Jura ma jedną wadę - ma kobiece usposobienie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viztor 24.02.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Marta jakiś czas temu kupowałem sobie tą Nivonę. Akurat w sklepie rtv Euro agd bo mieli tam mozłiwość rat. Nie jest to taki tani ekspres ale jak bierze się na raty 0% to jest to przeżycia. Ekspres jest wykonany porządnie, robi świetną kawę z pianką oraz espresso z rasową crema. Cały mechanizm kawy można również wyjąć oraz umyć bez problemu w zmywarce co na długo zachowuje jego żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weare 25.02.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 oczywiscie ze poczujesz różnice, cena jakości, wiadomo ze sypiesz to takiego ekspresu lepszą kawe a nie jakiegos nescafe czy jacobsa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitkanitka 18.04.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 moim zdaniem Jura bezkonkurencyjny! W biurze mamy nespresso, ale bez porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 18.04.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 ja mam taki http://www.erakawy.pl/images/kafetiera1.JPG Smak prawdziwe parzonej kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro86 21.04.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Polecam Philips 3000 series HD8821/09. Kupiłem nowy za pół ceny i jak na razie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio_er 26.04.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Miałem przez chwilę ekspres na kapsułki i musiałem go oddać. Niby dobra, ale długo się robi i kapsułki drogie :/ Wg mnie najlepszy jest przelewowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 28.04.2016 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 To dobrze, bo Fagor upadł jakiś czas temu, w tym niby nasz Mastercook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts