Yaa 09.04.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Moim zdaniem smak kawy zawsze zależy od kawy,poza sytuacją kiedy ekspres ma jakieś błędy technologiczne i w ten sposób może go zmieniać. Najlepiej żeby ktoś zmielił tą kawę w normalnym młynku i spróbujcie ją zaparzyć tradycyjnie i porównać smaki. No możliwe...ale dziwne ze 3 rożne kawy nie są dobre Na pewno zanim kupię ekspres będę chciała spróbować kawę Gryfpc, jaki masz model tego ekspresu ? Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 09.04.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ostatni, czyli ten z aktualnej strony siemensa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo_murka 13.06.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Może mi ktoś wyjaśnić o ci chodzi z tym smakiem kawy z ekspresu z mlynkiem? Zmielona kawa błyskawicznie wietrzeje. Nawet próżniowo zapakowana, nie ma już pierwotnego aromatu, zwłaszcza, że zwykle po otworzeniu przesypujemy ją do słoika, gdzie stoi narażona na kontakt z powietrzem, ilekroć go otwieramy. Po prostu nic nie równa się z aromatem i intensywnością smaku świeżo zmielonej kawy, a skoro już inwestujemy w ekspresy ciśnieniowe by się nim w pełni cieszyć, używanie kawy mielonej mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 15.06.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Najlepsze ekspresy są niestety poza zasięgiem przecięntego mieszkańca Polski. Jest jakaś włoska firma, która produkuje maszyny, z których korzystają w sieciowych kawiarniach i co by o tej kawie nie sądzić, smakuje bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.szpenio 25.06.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ja mam mały skromny ekspres do kawy dolce gusto, w zupełnosci mi wystarcza. Kawa - pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.06.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ja mam mały skromny ekspres do kawy dolce gusto, w zupełnosci mi wystarcza. Kawa - pycha To i pewnie mp3 uważasz za szczyt wyrafinowania w odtwarzaniu muzyki, a divx-a za optimum dla odtwarzania filmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muumuu 26.07.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 zgadzam sie z przedmowcami a propos ekspresów dźwigniowych. mam w domu, ale czy on taki prosty to bym nie powiedziala. moze w budowie tak, ale w obsluddze na poczatku jest troche ciezko... ale czego sie nie robi dla idealnego espresso w kazdym razie, jak porownywalam ceny zagranica i w PL, to wyszlo na to, ze lepiej kupic u nas, bo jest taniej, a poza tym dali mi 36 miesiecy gwarancji.. inna sprawa ze oficjalny dystrybutor jak kupowalam w styczniu obnizyl ceny, wiec moze dlatego, ale z tego co widze teraz tez sa niskie.... ja mam tą http://inspiracjekawowe.pl/sklep/europiccola---ekspres-dzwigniowy,p,1,2,27,pr europiccole i wyglada dobrze, a ze juz umiem robic kawe, to nawet nie chodze do kawiarni, bo moja jest po prostu milion razy lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 15.07.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ja mam zwykły przelewowy firmy Bosch i wydaje mi się, że zupełnie mi taki wystarczy, jestem z niego bardzo zadowolona:) Ale zawsze inwestuję w bardzo dobrą kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.07.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 To spróbuj napić się tej samej kawy z ciśnieniowego ekspresu, a poczujesz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 15.07.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 To spróbuj napić się tej samej kawy z ciśnieniowego ekspresu, a poczujesz różnicę. To prawda, z przelewowego lecą jakieś popłuczyny. Z ekspresu ciśnieniowego z młynkiem sam zapach jest bajeczny. Mam wolnostojący Saeco i naprawdę rewelacyjna kawa, świetnie spienia mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo_trok 24.07.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Najlepsza jest kawa po turecku. Nie rozumiem osób które wydają po kilka tysięcy złotych/euro na express do kawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.07.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 To pewnie nie zrozumiesz też tych co kupują nowe auto w salonie,zamiast używanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiunia_259 26.07.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 To prawda, z przelewowego lecą jakieś popłuczyny. Z ekspresu ciśnieniowego z młynkiem sam zapach jest bajeczny. Mam wolnostojący Saeco i naprawdę rewelacyjna kawa, świetnie spienia mleko. Dokładnie! Też mam Saeco, Moltio i spisuje się b. dobrze, a samego smaku i aromatu kawy ze świeżo mielonych ziaren nie da się absolutnie z niczym porównać... trzeba po prostu spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.07.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 A ja mam Gaggia Classic, kolbową.Do tego mlynek Demoka i i wypalarke do kawy Gene Coffe.I powiem Wam - nie ma to, jak własna, świeżo wypalona kawa... W łańcuchu kawa-młynek-ekspres to kawa jest najważniejsza.I powiem Wam, klasyczne kolbowe ekspresy, takie, jak w barach, rozkladaja automaty na lopatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 26.07.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Jednak automat po naciśnięciu guziczka zrobi szybko nie tylko zwykłą kawę. Ja dalej szukam czegoś cichego z młynkiem. Nie chcę rano robić pobudki rodzince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.07.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Szybkość jest na pewno zaletą automatu. Przydaje sięgłównie w trakcie imprez.Głośność - tu już dyskusyjna sprawa, są młynki wolnostojące, które nie są głośniejsze od tych zabudowanych w ekspresach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2021 28.07.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ja mam expres do kawy bosch. Bardzo dobra kawkę robi a obsługi można się spokojnie nauczyć bez żadnych problemów. Agencja hostess INFERNAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiunia_259 28.07.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jednak automat po naciśnięciu guziczka zrobi szybko nie tylko zwykłą kawę. Ja dalej szukam czegoś cichego z młynkiem. Nie chcę rano robić pobudki rodzince. Fakt, wygoda przede wszystkim A co do młynka to w moim ekspresie jest raczej cichy, ale moim zdaniem ważniejsza jest inna sprawa - że jest ceramiczny, a to jest o tyle dobre że nie przypali kawy podczas mielenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fonio 28.07.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 ja mam taki i sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 02.09.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Ja polecam zwykły. Ładowanie od góry, papierowy filtr lub sitko. Z płytą podgrzewającą dzbanek, żeby dłużej ciepła była. Mleczko do samodzielnego odmierzania. I cappucino gotowe ;D Inne są drogie z jakimiś durnymi nabojami do kawy, a po co to komu. Użyj przedewszystkim rozwiązania które ma mało plastiku - kawa nie będzie śmierdzieć. Polecam z instalacją z stali nierdzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts