Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mrówki w domu

hugo

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Nie trzeba sie przyzwyczajac do faraonek - ja tak myslalam z rodzinka kilka dobrych lat - ale w tamtym roku pozbylismy sie ich definitywnie. Jest taki srodek chemiczny (zapomnialam jak sie nazywa - sprawdze i jutro dopisze) malutkie, przezroczyste plastikowe, plaskie pudeleczko z wezszym wejsciem od gory, na tasmie przylepnej. W pudeleczku sa rozowe granulki. Mrowki jak wyczaily ze to jest zabraly sie do wynoszenia jak glupie :grin: - zaniosly to co mozliwe do gniazdka i wtedy trucizna dopiero dziala. taka bomba z opoznionym zaplonem. Wszystki gniazda zostaly wytepione i do tej pory nawet nie widzialam kawalka mrowki :grin:.

a ja nie pozwoliłam im sie zagoscic na dobre

mam male dziecko wiec nie wchodziła w gre dezynsekcja (ktora polecam przy zaawansowanym stadku)

ale sposobem podeszłam te potwory i poszły sobie w diabły...(lub do sąsiada-u mnie to to samo akurat :wink:

raid

i zaatakowac trzeba gniazdko

wybic zolnierzykow

maciora zostanie (lub kilka)

i wtedy ją...no wiesz :roll:

takie małe a takie niesympatyczne w sumie

lej raidem tam skad wychodza.opryskaj wszystkie sciezki.

do skutku.

tak jest

Podobno faraonki bardzo lubią świerzo-gotowane żółtko z jaja kurzego i świerze surowe mięso. Jak zostawisz te produkty w pobliżu ich zakwaterowania, to powinny się ucieszyć i zrobić zbiorową ucztę. Inna sprawa to, faraonki mają wytyczone drogi po których kursują. Jeżeli ktoś taką drogę im zatrze, czują się zagubione.

• 2 months później...
  • 8 months później...

Ja juz nie mam faraonek od kilku lat - a mieszkam w bloku gdzie tego dziadostwa jest pod dostatkiem :smile:

Kupiłam w chemicznym takie zielone płytki niemieckie(pudełko żółto-biało-czerwone z mrówką :grin:)

1-łazienka, 2-kuchnia, 3-bliskość rur

Wymieniam je 2 w roku i mam spokuj! Polecam!

• 4 years później...

Faraonek się nie pozbędziesz, bo w odróżnieniu od innych mrówek do kopulacji nie potrzebują innych mrowisk.

Na tym możesz jeszcze zarobić :D Nie dużo, ale kilkadziesiąt złotych. Interesuję się mrówkami i odkupię od ciebie kilka złapanych osobników. Jak ktoś zainteresowany to pisać [email protected]

dzięki.Kupiłem właśnie na Allegro ten preparat. Bo mnie wyłażą w róznych miejscach, ale to chyba nie faraonki. Maszeruja pod panelami. I raz są w łóżku, raz koło pralki, a raz jeszcze gdzie indziej,. Kumpel mi jeszcze doradził żeby zlikwidować zbutwiałe drzewa spod okna jeżeli są. On wojował, wojował, w końcu usunął drzewo i ma spokój.

Faraonek można się skutecznie pozbyć, innych mrówek też.

Sprawdzone przez 10 lat mieszkania w bloku, zawsze działało bez zarzutu, bardzo skuteczne - płytka globol. Świetny natychmiastowy efekt, trzeba położyć gdzieś na meblech na górze pod sufitem albo na podłodze ale uwaga przez pierwsze dni jest bardzo intensywny zapach, więc pewnie jest bardzo "chemiczne", uwaga przy małych dzieciach, lepiej częściej wietrzyć i dać na górę, żeby nie dopuścić do kontaktu dziecka z płytką.

Polecam, działa też na zwykłe mrówki które przychodził z donic z balkonu.