hugo 18.04.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2002 Ma ktoś jakiś patent jak się ich pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 18.04.2002 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2002 Są takie pułapki. Skuteczne są zielone, chyba raid.Tamte, które ganiałam były jakieś zmutowane. Nie lubiły cukru tylko wodę - czajnik. Oraz siedziały w pralce, tam gdzie sie wsypuje proszek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.04.2002 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2002 Wszystko zależy jakie mrówki. Jeżeli leśne - umyj wszystko domestosem, jeżeli faraonki..... nalezy polubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mch 07.05.2002 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2002 Faraonki jak już się gdzieś zadomowią, to trzeba poczekać, aż same się wyprowadzą. Te owady mają głeboko w czterech literach wszelkie nakazy eksmisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbole 14.05.2002 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Nie trzeba sie przyzwyczajac do faraonek - ja tak myslalam z rodzinka kilka dobrych lat - ale w tamtym roku pozbylismy sie ich definitywnie. Jest taki srodek chemiczny (zapomnialam jak sie nazywa - sprawdze i jutro dopisze) malutkie, przezroczyste plastikowe, plaskie pudeleczko z wezszym wejsciem od gory, na tasmie przylepnej. W pudeleczku sa rozowe granulki. Mrowki jak wyczaily ze to jest zabraly sie do wynoszenia jak glupie - zaniosly to co mozliwe do gniazdka i wtedy trucizna dopiero dziala. taka bomba z opoznionym zaplonem. Wszystki gniazda zostaly wytepione i do tej pory nawet nie widzialam kawalka mrowki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbole 14.05.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Ten srodek na mroweczki to FARATOX B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.05.2002 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 a ja nie pozwoliłam im sie zagoscic na dobre mam male dziecko wiec nie wchodziła w gre dezynsekcja (ktora polecam przy zaawansowanym stadku) ale sposobem podeszłam te potwory i poszły sobie w diabły...(lub do sąsiada-u mnie to to samo akurat raid i zaatakowac trzeba gniazdko wybic zolnierzykow maciora zostanie (lub kilka) i wtedy ją...no wiesz takie małe a takie niesympatyczne w sumie lej raidem tam skad wychodza.opryskaj wszystkie sciezki. do skutku. tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 14.05.2002 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Mrówki jak pszczoły, mają swoją królową. Farantox powoduje, że staje się ona bezpłodna. Bez unieszkodliwienia królowej, trudno mrówki zwalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 14.05.2002 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Podobno faraonki bardzo lubią świerzo-gotowane żółtko z jaja kurzego i świerze surowe mięso. Jak zostawisz te produkty w pobliżu ich zakwaterowania, to powinny się ucieszyć i zrobić zbiorową ucztę. Inna sprawa to, faraonki mają wytyczone drogi po których kursują. Jeżeli ktoś taką drogę im zatrze, czują się zagubione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Gdzie w Warszawie mozna kupić Faratox B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2003 Zobacz pod http://www.sklepddd.ii.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.04.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Ja juz nie mam faraonek od kilku lat - a mieszkam w bloku gdzie tego dziadostwa jest pod dostatkiem Kupiłam w chemicznym takie zielone płytki niemieckie(pudełko żółto-biało-czerwone z mrówką ) 1-łazienka, 2-kuchnia, 3-bliskość rur Wymieniam je 2 w roku i mam spokuj! Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyx1 24.03.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Faraonek się nie pozbędziesz, bo w odróżnieniu od innych mrówek do kopulacji nie potrzebują innych mrowisk. Na tym możesz jeszcze zarobić Nie dużo, ale kilkadziesiąt złotych. Interesuję się mrówkami i odkupię od ciebie kilka złapanych osobników. Jak ktoś zainteresowany to pisać [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 27.03.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 dzięki.Kupiłem właśnie na Allegro ten preparat. Bo mnie wyłażą w róznych miejscach, ale to chyba nie faraonki. Maszeruja pod panelami. I raz są w łóżku, raz koło pralki, a raz jeszcze gdzie indziej,. Kumpel mi jeszcze doradził żeby zlikwidować zbutwiałe drzewa spod okna jeżeli są. On wojował, wojował, w końcu usunął drzewo i ma spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.03.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Faraonek można się skutecznie pozbyć, innych mrówek też.Sprawdzone przez 10 lat mieszkania w bloku, zawsze działało bez zarzutu, bardzo skuteczne - płytka globol. Świetny natychmiastowy efekt, trzeba położyć gdzieś na meblech na górze pod sufitem albo na podłodze ale uwaga przez pierwsze dni jest bardzo intensywny zapach, więc pewnie jest bardzo "chemiczne", uwaga przy małych dzieciach, lepiej częściej wietrzyć i dać na górę, żeby nie dopuścić do kontaktu dziecka z płytką. Polecam, działa też na zwykłe mrówki które przychodził z donic z balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts