alfa36 08.11.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 W lazience mamy polożone szaro biale płytki opoczno organza. Do tych szarch dobralam szara fugę manhatan. Tyle, ze na probniku byla zdecydowanie ciemniejsza. zastanawiam się, czy może ona wciąz jest zakurzona, mimo kilkukrotnego mycia, czy raczej pwinnam potraktować ją czymś innym niż woda. Doradzcie, jest cos, co wydobędzie kolor fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.11.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Tu się Forumowicze dzielą sposobami: http://forum.muratordom.pl/sprzatamy-zlote-srodki-na-pyl-brud-kurz-w-nowym-domku,t149068.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 09.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Chciałam tylko dodać, że olejowanie ciemnej fugi daje któtkotrwały efekt - miesiąc, półtora i z fugi znowu wyłazi ten obrzydliwy jasny nalot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 09.11.2009 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki za linka. tyle, ze niestety nie znalazlam sposobu na wydobycie koloru... potraktuję toto octem, chyba nie zaszkodzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 09.11.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ja chciałam mieć takie ładne czekoladowe fugi miałam zaraz po położeniu i teraz to są tylko wspomnieniem, pojawiają się po umyciu podłogi i potem kolor znika olej-przyklejał się brud, ocet-nie zadziałał impregnat-efekt mizerny-raczej brak przyzwyczaiłam się ze są szare-nijakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 09.11.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Chciałam tylko dodać, że olejowanie ciemnej fugi daje któtkotrwały efekt - miesiąc, półtora i z fugi znowu wyłazi ten obrzydliwy jasny nalot. Dokładnie tak, ja to już się zastanawiam czy nie położyć na tą fugę nowej fugi ale mnie straszą że się będzie wykruszać bo za cienka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 09.11.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Też mam ten problem, w większości mama jasne fugi i tego nie widać, ale w łazience mama ciemniejsze zielone i na balkonie brązowe i mają obie biały nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 09.11.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 W takim razie nie ma na to sposobu. dziś mąż znow myl te fugi i stwierdzil, ze są ladne, czyli ciemne tylko, jak są mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 09.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 gdybym wiedziała, że mi te fugi tak paskudnie zjaśnieją to bym wzięła ciemniejsze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.11.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Kilka razy Forumowicze chwalili jakieś magiczne gąbki Jana do tego celu, może akurat nie w tym wątku, ale myślę, że warto wypróbować. Moje cynamonowe fugi też są obecnie szare, ale jeszcze nie jestem na etapie ich pucowania, więc nie sprawdzałam co im pomoże odzyskać swój kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 09.11.2009 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki, w takim razie będę jeszcze szukala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.11.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A może spróbować zaimpregnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.11.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 W tych wątkach też były podane rózne sposoby: http://forum.muratordom.pl/czyszczenie-fugi,t25737.htm http://forum.muratordom.pl/czym-czyscicie-fugi-plytki,t119495.htm http://forum.muratordom.pl/czym-czyscic-fugi,t72372.htm http://forum.muratordom.pl/problem-z-fugami,t122410.htm http://forum.muratordom.pl/czym-doczyscic-fuge-po-remoncie,t87413.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 12.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 W lazience mamy polożone szaro biale płytki opoczno organza. Do tych szarch dobralam szara fugę manhatan. Tyle, ze na probniku byla zdecydowanie ciemniejsza. zastanawiam się, czy może ona wciąz jest zakurzona, mimo kilkukrotnego mycia, czy raczej pwinnam potraktować ją czymś innym niż woda. Doradzcie, jest cos, co wydobędzie kolor fugi? Manhattan to jasna fuga, taka srebrzystoszara. Nie rąbnęli się na tym próbniku? Może już ją umyłaś tylko o tym nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 12.11.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Właściwie to kierowalam sie wypowiedziami na forum plus probnikiem. Tyle, ze w niektorych miejscach ta fuga jest zdecydowanie ciemniejsza, stąd moje podejrzenia, że to jednak brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza13 12.11.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 WitamJa wyszorowałam fugi płynem do czyszczenia klinkieru i czekoladowe fugi nareszcie są ciemne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 17.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Ja wyszorowałam fugi płynem do czyszczenia klinkieru i czekoladowe fugi nareszcie są ciemne. Pozdrawiam Potwierdzam, zasugerowana elizą pobiegłam do marketu po płyn do czyszczenia klinkieru, i w końcu!!!! mam zielone fugi w łazience a nie białe!!! Ja już chciałam brać fachowców, żeby mi te fugi wydłubali i dali inne. Przy okazji dowiedziałam się od kafelkarzy, że trzeba uważać na fugi atlasa i nie kupować tych w błyszczącym opakowaniu, tylko te w starszym papierowym takim granatowo-żółtym. Bo właśnie na tych błyszczących wychodzi taki siwy nalot. Szkoda, że nie wiedziałam tego wcześniej. Moi kafelkarze myśleli, że po prostu Atlas zmienił opakowanie, ale okazało się, że nie. Zdecydowanie nie polecam tej fugi w błyszczącym opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 17.01.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Ja wyszorowałam fugi płynem do czyszczenia klinkieru i czekoladowe fugi nareszcie są ciemne. Pozdrawiam Potwierdzam, zasugerowana elizą pobiegłam do marketu po płyn do czyszczenia klinkieru, i w końcu!!!! mam zielone fugi w łazience a nie białe!!! Ja już chciałam brać fachowców, żeby mi te fugi wydłubali i dali inne. . A jaki dokładnie płyn (firma?) i gdzie kupię? Pewnie na rynku jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 17.01.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Ja wyszorowałam fugi płynem do czyszczenia klinkieru i czekoladowe fugi nareszcie są ciemne. Pozdrawiam Potwierdzam, zasugerowana elizą pobiegłam do marketu po płyn do czyszczenia klinkieru, i w końcu!!!! mam zielone fugi w łazience a nie białe!!! Ja już chciałam brać fachowców, żeby mi te fugi wydłubali i dali inne. . A jaki dokładnie płyn (firma?) i gdzie kupię? Pewnie na rynku jest dużo. Ja kupiłam w Leroy Merlin jedyny jaki był - Mellerud http://mellerud.com.pl/produkty/srodek_do_czyszczenia_cegiel_klinkierowych_i_elewacji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 17.01.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Ja wyszorowałam fugi płynem do czyszczenia klinkieru i czekoladowe fugi nareszcie są ciemne. Pozdrawiam Potwierdzam, zasugerowana elizą pobiegłam do marketu po płyn do czyszczenia klinkieru, i w końcu!!!! mam zielone fugi w łazience a nie białe!!! Ja już chciałam brać fachowców, żeby mi te fugi wydłubali i dali inne. . A jaki dokładnie płyn (firma?) i gdzie kupię? Pewnie na rynku jest dużo. Ja kupiłam w Leroy Merlin jedyny jaki był - Mellerud http://mellerud.com.pl/produkty/srodek_do_czyszczenia_cegiel_klinkierowych_i_elewacji.html dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts