sliwaprz 08.11.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam serdecznie, Chciałbym się doradzić. Posiadam kilkanaście działek, na które dostałem warunki zabudowy na budowę domków jednorodzinnych. Na razie jest to porostu pole i chciałbym wreszcie ten teren uzbroić. Potrzebuje podciągnąć kanalizę oraz wodę i tutaj pojawia się problem. Ponieważ będę wszystko budował sam muszę samodzielnie wystąpić o pozwolenie na budowę kanalizacji. I teraz moje pytanie - ziemia jest klasy IV znajduje się na wsi i nie wiem czy przed wystąpieniem o PnB muszę ten teren odrolnić? Jak to się ma przy budowie infrastruktury? Wiem, ze przy budowie domu muszę ale nie wiem czy taka sam jest procedura przy występowaniu o PnB na budowę infrastruktury. Dziękuję bardzo za pomoc, Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.11.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 najpierw sprawdź § 3 ust. 1 pkt 63 i 72a rozporządzenie w sprawie określenia rodzajów przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko oraz szczegółowych uwarunkowań związanych z kwalifikowaniem przedsięwzięcia do sporządzenia raportu o oddziaływaniu na środowisko czy nie musi byc decyzja środowiskowa http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20071581105 IV nie wymagają zgody na zmianę przeznaczenia art 7 ust. o ochronie gruntów rolnych i leśnych, wyłączenie z produkcji wymagają Art. 11 tej ustawy użytki rolne klas IV, IVa, IVb, V i VI wytworzonych z gleb pochodzenia organicznego, a także gruntów, o których mowa w art. 2 ust. 1 pkt 2-10 (7, 10)http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19950160078 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 15.11.2009 01:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 najpierw sprawdź § 3 ust. 1 pkt 63 i 72a rozporządzenie w sprawie określenia rodzajów przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko oraz szczegółowych uwarunkowań związanych z kwalifikowaniem przedsięwzięcia do sporządzenia raportu o oddziaływaniu na środowisko czy nie musi byc decyzja środowiskowa http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20071581105 IV nie wymagają zgody na zmianę przeznaczenia art 7 ust. o ochronie gruntów rolnych i leśnych, wyłączenie z produkcji wymagają Art. 11 tej ustawy użytki rolne klas IV, IVa, IVb, V i VI wytworzonych z gleb pochodzenia organicznego, a także gruntów, o których mowa w art. 2 ust. 1 pkt 2-10 (7, 10) http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19950160078 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz, to o czym piszesz odnosi się do tego, czy potrzebna jest zgoda na odrolnienie czy nie a nie czy odrolnienie jest potrzebne. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 15.11.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 nie wiem co nazywasz odrolnieniem, zgodę na zmianę użytkowania czy wyłączenie z produkcji? ale i tak podałam Ci odpowiedź. IV nie wymagają zgody na zmianę uzytkowania, a co ma być wyłączone z produkcji jest w art 11A jeśli będzie to w drodze (wydzielona działka dr) to cała droga musi być wyłączona z produkcji (art 11) no chyba że jest to w granicach administracyjnych miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 15.11.2009 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 nie wiem co nazywasz odrolnieniem, zgodę na zmianę użytkowania czy wyłączenie z produkcji? ale i tak podałam Ci odpowiedź. IV nie wymagają zgody na zmianę uzytkowania, a co ma być wyłączone z produkcji jest w art 11 A jeśli będzie to w drodze (wydzielona działka dr) to cała droga musi być wyłączona z produkcji (art 11) no chyba że jest to w granicach administracyjnych miasta Dziękuję bardzo za odpowiedz, teraz wszystko jest jasne, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts