Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biała podłoga w łazience czy kolorowa - poradźcie!

malmagna

Recommended Posts

A białe kafle z szarymi fugami?

To może inaczej zadam pytanie, poradźcie mi jaką podłogę zrobić.

Podobają mi się płytki firmy MARAZZI seria Fresh. Sa kolorowe i wesołe, z listwą w kwiatki - słodkie. Widziałam w sklepie aranżację i się zakochałam. Chcę mieć wesołą łazienkę..

a może do białej podłogi kolorowa fuga, w którymś z kolorów kafli na ścianie? Będzie wesoło :wink:

Ja w starym mieszkaniu do pomarańczowej łazienki miałam białą podłoge i pomarańczową fugę :wink:

Dlaczego biała odpada. Mam od 17 lat białą podłogę w kuchni. Kuchnia jest czarno-biała, a fugi popielate. Moim zdaniem łatwiej utrzymać ją w czystości niż ciemną. Nie jestem pedantką, ale lubię w domu czystość.

W drugim mieszkaniu mam założone 34m2 kremowego gresu szkliwionego z 1mm fugą o ton ciemniejszą. Użytkowane to jest przez 2 młodych ludzi nieprzejmujących się specjalnie czystością. Dokładne umycie szczotką kilka razy w roku załatwia sprawę.

Myślę, że to kwestia podejścia do tego czym jest mieszkanie. Na białe fugi bym się nie zdecydowała, ale zawsze można dobrać inne stosownie do pozostałych kolorów we wnętrzu.

Bardzo lubię jasne wnętrza i w nowo budowanym domu ponownie zaplanowałam gres w okolicach białego koloru.

obejrzałam w internecie - nigdy nie pomysałabym, ze będą mi się podobac kolorowe płytki :o a te zielone sa piękne!

widziałam fotkę z aranżacją kuchni: zielono na jednej ścianie, zielono na podłodze, a biało na kolejnej scianie. Wygląda to super: świeżo, czysto :D Może tak pokombinować? :wink:

Mam w łazience (u rodziców) białe płytki na podłodze i ciemniejsze bordowe na ścianie. I nigdy więcej nie chcę takich połączeń. Już bym wolała na odwrót. Widać na nich nawet ślady po pantoflach. Bez chodniczków by się nie obeszło :wink: .

Ale wiem też, że duże znaczenie ma jakość płytek.

Dzięki Wam za radę! Już wiem na pewno- żadnych białych płytek. Nie mam zamiaru tracić zdrowia i nerwów przez nie.

Podłoga będzie różowa. Do połowy też różowe płytki a od połowy białe. Daruję sobie malowanie pasków na ścianie na różowo, żeby nie przesadzić z kolorem. Do tego białe mebelki i będzie słodziutko.

Jestem zdecydowana na 90%, chyba, że znajdę coś zniewalającego. A co tam, niech sobie gadają, że obciach , bo różowa :) Ja mam zamiar rano wstawać i uśmiechać się do moich optymistycznych różowych kwiatków :)

A Ktoś z Was ma różową łazienkę?