Phate 09.11.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam!Zakupiłem rok temu domek typu kostka - został on przeze mnie docieplony od zewnątrz, ale został mi jeszcze dach, a konkretnie stropodach. Ponieważ nie stać mnie na zrobienie nowego dachu (w tej chwili po poprzednich właścicielach odziedziczyłem pokrycie dachu papą termozgrzewalną, która jest w bardzo dobrym stanie) zastanawiam się, czy jest sens docieplać od od spodu, czyli od pokoi? (boję się, że między dociepleniem a dachem pojawi się grzyb) Czy takie docieplanie ma sens? Jeśli tak to jakim materiałem docieplić dach i jak się do tego zabrać od strony wykonania (wentylacje, mocowanie itp)? Z góry dziękuję za pomoc,PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.11.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Da się zrobić, ale z założenia będzie gorzej niż od zewnątrz bo na styku stropu i ściany ciepło będzie uciekać.Osobiście poczekałbym, aż mnie będzie stać na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 12.11.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 jesli papa jest dobrz zrobiona to mozna pomyślec na d izolacja odwrócona czyli na pape sturodur albo polistyren i kamyki albo inny system odwodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts