Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka cena bloczków fundamentowych?

Gość AWAga

Recommended Posts

Taki tani bloczek za 1,6 zł to podejrzane , albo ten kto produkuje leci po kosztach albo to jakieś gówienko .Standardowa cena to od 2 zł do 2,5 zł.

W takich bloczkach jest sporo chemii , jakiś utrwalaczy zagęszczaczy i wogle są robione maszynowo i oczywiście powinny mieć atest .

A tak wogle to sobie można samemu taki bloczek zrobić

-4 deski

-garść cementu ,

-pare łopat żwiru i popiołu

zalać wodą i gotowe :)

Gość gościujeden
Hej! ludzie, po co bloczki fundamentowe? tzn. jaka jest różnica między blokami, a lanym fundamentem? Sorry że od tak prostej rzeczy zaczynam, ale to kwestia uzasadnienia metodologii budowania...

Bloczek betonowy 38x24x12- 2.14 zeta brutto ( przy 2500 szt). Przywożony na paletach. Ja do tego wynegocjowałem transport + HDS gratis. Na pierwszy rzut oka ceny mają spore ale bez większych problemów można wynegocjować mniejszą. Jeżeli chodzi o sam bloczek to ma atest, wymiar trzyma idealnie. No i jak teraz trzeba coś wykuć w fundamentach to :cry: Hydraulik załamał ręce jak się dowiedział, że bloczki są z tej firmy. :DGdybym miał wybrać jeszcze raz to też tam bym kupił. Natomiast zabrakło kilku szt i dokupywałem w innym miejscu oczywiście taniej, ale jakość do bani :( b. łatwo się kruszyły). Także coś za coś. Zaintersowanym podam namiar na prv.

Pozdrawiam