starki 09.11.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam Na etapie projektu i pozwolen (budowy domu) planowalem doprowadzic do domu gaz. Uzyskalem odpowiednie zapewnienie z gazowni oraz w projektcie i pozwoleniach wszystko opieralo sie na tym ze bede uzywal w domu gazu. Jednak moje plany sie zmienily i na razie nie zamierzam podciagac gazu do domu (kuchnia elektryczna, ogrzewanie na paliwo stale). Czy w zwiazku z tym jezeli bede chcial oddac budynek bede musial wczesniej zglaszac jakies zmiany do projektu/pozwolenia? Ktos przechodzil taka procedure? ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 09.11.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 nie, nikogo nie interesuje czego nie chcesz mieć (moja opinia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.11.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 nie, nikogo nie interesuje czego nie chcesz mieć (moja opinia) Tak różowo to chyba nie ma. Jeśli jest możliwość przyłączenia kanalizy to nie można sobie z niej zrezygnować na korzyść szamba. Czy z gazem jest tak samo to nie wiem, ale może być tak ze względów ekologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 13.05.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ja przed budowa tez mialam opinie z gazowni, ze mi przylacza, jednak potem zrezygnowalam z gazu. Przy odbiorze budynku nie bylo zadnego problemu. Teraz - po pieciu latach od zamieszkania - zaczelam sie starac o gaz i nie ma zadnego problemu w gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 14.05.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Podstawa to zapisy w warunkach zabudowy - czy dopuszczają zastosowanie ogrzewania na paliwo stałe. Jeżeli tak - to zmianę w projekcie powinien klepnąć projektant. Historie zmiany ogrzewania bez zmiany w projekcie i niezgodnie z warunkami - zależy od lokalnego nadzoru budowlango, wiem że takie zmiany przechodzą. W naszym rejonie (teren nadmorski) nigdy coś takiego nie przeszłoby odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts